Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Verstopping afvoer keuken

In gedachten zie ik onze hele keuken al opengebroken, waaaaah. We hebben nl een hardnekkige verstopping.
Heeft iemand nog tips behalve de verkrijgbare ontstoppingsmiddelen (HG) en het wsl onvermijdelijke bellen naar een ontstoppingsbedrijf (wat ons natuurlijk een hoop geld gaat kosten)? We hebben ook al met een veer geprobeerd....

Gr.
Moon32

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Femke_

Femke_

25-02-2009 om 10:36

Toch bellen!

Kost je namelijk wel wat maar nu ook weer niet een kapitaal (hoewel ik me realiseer dat bv €100 voor de één heel wat meer is dan de ander...).
In ieder geval komen zij met een pomp die de hele leiding van voor tot achter ook nog eens schoonmaakt en je bent voor de komende 10 jaar weer van problemen verlost. Wat betreft de gootsteenontstopper...die kun je beter in de winkel laten staan. Werkt namelijk nooit en is alleen maar heel slecht voor het milieu (kunnen de beestjes in de rioolwaterzuiveringsinstallatie niet zo goed tegen).
Met een veer prik je in het beste geval een gaatje in de verstopping, met een beetje pech is die dan met een week weer terug.
Femke

Petra-

Petra-

25-02-2009 om 11:01

Misschien

is er iemand met een Karcher hogedrukreiniger die jullie kan helpen? Die heeft een speciale ontstoppings set erbij.

MEt de hogedrukreiniger hebben wij een hardnekkige verstopping, icm caustic soda weg gekregen.

Toch

onstopper, maar dan veel met kokend heet water erop (mag niet volgens gebruiksaanwijzing) maar werkte bij ons perfect!

moon32

moon32

25-02-2009 om 13:11 Topicstarter

Hogedrukreiniger

Petra, waaruit bestaat die set dan om te ontstoppen?

Ik ken wel een aantal mensen met een Kärcher maar zonder die set. Misschien is die ook los verkrijgbaar?

Alvast bedankt.

Oh en Joost kokend water hebben we ook geprobeerd

Gr.
Moon32

Wat de monteur bij ons deed

Wij hadden vorig jaar zo´n verstopping die niet meer wegging (de keren ervoor nog wél, met een veer, kokend water, ontstoppingsmiddel (pas op voor spetters, het bijt) en met onze waterstofzuiger (een heleboel bagger eruit gezogen)

Vorig jaar wilde het echt niet, toen hebben ze nog met een electische veer geprobeerd, niet gelukt, uiteindelijk hebben ze de afvoer, vlak voordat ie onder de grond verdwijnt, doorgezaagd en van daaruit de electrische veer erin..met resultaat..

Maar dat kostte wel rond de 160 euro

waar het doorgezaagd was is een manchet geplaatst, als je durft, dan zou ik het zelf proberen (eerst manchet kopen die om de afvoer past)

Succes!

Ter preventie kun je regelmatig wat kokend water met soda door de gootsteen gooien (het liefst voor de nacht, dat houdt de afvoer een beetje schoon)

Petra-

Petra-

25-02-2009 om 21:36

Moon

zo'n set heet een rioolrat, misschien kan je die zelfs wel los huren. Ik zal even met je mee googelen!

Kan ook zonder die set

wij hadden een hardnekkige verstopping in het begin van het riool, net in de grond (of verder, is onbekend)alwaar de regenpijp ook de grond in verdwijnt.
er staan veel bomen om ons heen, dus w.s. van al die jaren stukjes blad in/op dakranden enz.
hierdoor verstopte ook de w.c. en de keukenafvoer. in de w.c. kwam bij hevige regenval het regenwater/rioolwater naar boven en de keuken maakte dan de hele tijd van die slurp en burp geluiden.
buurman beweerde dat hij dat ook had gehad en dat hij het met 2 hoge-drukreinigers 'los' had gekregen. volgens buurman moest er ergens een 'kruispunt' van riool zijn (zal w.s. wel want regenpijp gaat recht omloog en w.c+ keuken komen van rechts ergens) en zou daar het probleem zijn. regenpijp doorgezaagd (ja dan moet er erna zo'n manchet omheen)en buurman aldaar met de hoge-druk spuit en man in de w.c. en tegelijk hebben ze dus de hogedrukspuit aangezet.en tegelijkertijd met die veer heen en weer gerausd (die veer hadden we natuurlijk al tig keer gebruikt, maar dat was onvoldoende) eerst werkte het niet, ze werden vooral zelf erg nat.....tot er kleine stukjes zwarttig spul meekwamen (ter grote van topje duim) en buurman al enthousiaster ging roepen dat ze door moesten gaan. de stukjes bleven aanhouden en opeens een gek geluid en een heleboel burpen en zuiggeluiden en je zag gewoon dat de boel meteen stukken beter doorliep. en heel ver weg ergens hoorde je nog zuig en burpgeluid.
de problemen met het riool zijn sindsdien verleden tijd. en met zware regenval geen overstromingen meer....
groeten albana

Afvoer onder je huis waterpas?

Wij hadden ook verstopping, gek werden we ervan, alle middelen toegepast tot manlief eens onder het huis ging kijken (kruipruimte).

Daar bleek de afvoer die onder het huis door loopt niet meer recht te liggen, maar iets achterover. Manlief heeft dmv stenen de hele leiding waterpas gelegd en sindsdien zijn alle problemen bij ons helemaal opgelost.

Maar onze verstopping was dan van het kaliber: niet goed weg willen lopen, het duurde lang voordat water in de keukenafvoer verdwenen was. En het water van de vaatwasser kwam omhoog of de machine wilde niet afpompen.

Misschien is dit nog een optie voor je?

Zwanehals

en heb je al gewoon geprobeerd de zwanehals eraf te draaien? Dus de U-bocht die (waarschijnlijk) onder je aanrecht in een keukenkastje zit? Dikke kans dat die gewoon vol met derrie zit. Emmer eronder, draaien aan de sluitingen (of een sterk iemand laten doen, zit vaak muurvast), zwanehals eraf halen, goed schoonmaken en weer vastdraaien.
Maar goed, ik geef toe, erg voor de hand liggend dus hebben jullie waarschijnlijk al lang gedaan...
Groet, Dominica

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.