Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Jessie

Jessie

19-10-2010 om 19:27

Verjaardagskadootjes, hoeveel

Hallo,
Omdat afgelopen 2 maanden voor ons duur waren wat betreft verjaardagcadeautjes ben ik benieuwd hoeveel jullie besteden aan een cadeautje voor iemand die jarig is geweest. Het gaat bij ons om opa, zwager, broer, zus ed. Wij geven 20 tot 25 euro uit per persoon die jarig is binnen onze familie. Voor onze dochter 5 euro per verjaardagfeestje van klasgenootje.
Wat is normaal? Wij krijgen zelf van één ouderechtpaar altijd 50 euro, van de ander kant schat ik rond de 15 euro. Al typende vind ik 25 euro best veel.
Helemaal als je 4 verjaardagen in 1 maand hebt.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yta Chalne

Yta Chalne

19-10-2010 om 19:50

Cadeautje

Wij kiezen meestal voor een bepaald cadeau, niet voor de prijs. Dat kan variëren van een mooie foto of een zelfgebakken taart tot een heel duur boek, of kaartjes voor een concert. Op een bepaald moment is het bedrag niet meer zo interessant, mensen kunnen zelf alles kopen, dan gaat het om de moeite en de tijd die je erin steekt.

Zeer verschillend

Cadeautjes voor broers en zussen doen wij niet aan. We gaan èèn keer per jaar met zijn allen uit eten. Voor vrienden en kennissen is het zeer verschillend. Dat kan variéren van 5 tot 15 euro.
Ik geef zèèr zelden een cadeau van 25 euro en ontvang dat net ze zelden. Het is op een gegeven moment een gewenning. Je krijgt iets en vindt dat je voor ongeveer hetzelfde bedrag iets terug moet geven. Langzaam afbouwen zou ik zeggen. Of gewoon eerlijk zeggen dat je het veel te veel vindt worden. Vaak zijn er dan meer familieleden die dit ook vonden maar niet durfden aankaarten.
Zo is hier het jaarlijkse etentje ontstaan. Mijn zus begon over al die dure verjaardagscadeau`s en of er geen andere oplossing was.

Ise

Ise

20-10-2010 om 11:40

Geen geld

Het bedrag wat wij uitgeven bij verjaardagen is afhankelijk van de inspiratie. We zoeken namelijk altijd een leuk passend kadootje uit. Bijvoorbeeld voor oma hadden we laatst een mand met daarin: de film la vita e bella, een italiaans kookboek en italiaanse produkten zoals olijfolie en pesto. Het mandje kwam van de Action, de film ligt al voor € 5,00 in de bakken en de voedingsmiddelen kun je zo duur maken als je zelf wil. Zo hebben we ook al vaer een frans mandje kado gedaan. Met vriendinnen nemen we elkaar vaak over en weer mee naar de film of lunchen. Voor vrienden van mijn man hebben we wel eens een t-shirt laten drukken met een 'foute' tekst. Of zelf een leuk t-shirt bedrukken. Maar een vast bedrag....nee daar doen we niet aan.
O ja, voor kinderfeestjes van vriendjes geven we tussen de 5 en 10 euro uit. Maar ik heb ook altijd wel een voorraadje 'aanbiedingen' in huis, zodat we wel eens een kadootje geven wat oorspronkelijk veel duurder was.

Jessie

Jessie

24-10-2010 om 15:45

Reactie

Hallo,Wij geven zelf geen geld, maar vaak cadeaubonnen, boekenbon,bon voor de musical, schoonheidsspecialist, dat soort dingen. Ja, ik denk dat ik langzaam af ga bouwen en voor broers en zussen ga voorstellen om 1 keer per jaar samen te eten, dat vind ik een goed idee. Al die cadeaus heen en weer, mensen hebben tegenwoordig zoveel. Ik zelf zit ook niet op dure cadeaus te wachten. Ik spaar liever wat en koop dan wat moois en duurzaams en iets wat ik echt nodig heb.
groetjes en bedankt

Wij doen

Wij doen meestal tussen de 10 en 15 euro denk ik, maar voor neefjes en nichtjes minder, meestal 8 of zo, maar het hangt er ook nogal eens vanaf. Kinderfeestjes 5 a 6 euro. Wij geven nagenoeg nooit bonnen.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-10-2010 om 19:38

Kleine familie

Ik denk dat we voor iedereen zo'n 15-20 euro doen. Net wat ik koop. Het aantal neven en die ene nicht die we hebben maakt het niet nodig dat we veel onderscheid in kind en volwassen maken. Omdat de kinderen al groot zijn heb ik geen zicht meer op wat zij aan vrienden besteden. Vroeger kwam het neer op zo'n beetje een tientje voor een vriendinnetje, later met de euro tussen de 5 en 8 euro.
Persoonlijk vind ik cadeaus geven aan familie geen uitwisseling van geld, maar een blijk van 'moeite doen voor de ander' en ik vind het leuk om een ander ergens blij mee te maken. Bovendien vind ik het veel leuker om met een cadeaubon naar een winkel te stappen voor een luxe-artikel dan met mijn pinpas. Dus ik vind het ook leuk om cadeaus of cadeaubonnen te krijgen.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-10-2010 om 22:09

Ja natuurlijk

Ik ga niet zomaar naar de winkel om bijvoorbeeld een ketting te kopen (ik noem maar wat). Maar dat doe ik wel met een cadeaubon. Als je cadeaus uitwisselt en jij bent aan de beurt om te krijgen, dan is wat je krijgt echt voor jou en niet voor het 'algemeen gezinsbelang'. Ik geef niet zomaar geld uit aan iets duurs voor mijzelf. Ik heb al snel het gevoel dat ik dat niet kan maken. Met een cadeaubon voel ik me vrij om mezelf ergens mee te verwennen.
Dus náást dat ik het gewoon leuker vind om bij iemand binnen te stappen met een cadeau in plaats van alleen 'hoi, gefeliciteerd!', vind ik het ook leuk om zelf cadeaus te krijgen.

klaver

klaver

25-10-2010 om 16:08

Wisselt

Voor mij gaan cadeaus ook om het persoonlijk, de moeite. KAn varieren van 15-25. Met broers en zussen afgesproken dat we er niet aan doen. En dan heb ik soms toch iets, omdat het echt op dat moment bij diegene past.
Voor partijtjes vindt ik 8 euro eigenlijk de limiet, maar soms wordt eht toch meer (en heel soms minder). Oudste kreeg laatst op zijn partijtje van vriendjes geld en bonnen (intertoys). Dat varieerde van 10 tot 20 euro per kind. Dat vind ik eigenlijk belachelijk (mijn zoon had er minder problemen mee).

Ah de kadootjesbudget vraag

altijd leuk, elk jaar ! Circa bedragen:

- partijtjes/kinderfeestjes circa 8 euro
- kinderen vrienden en nichtjes en neefjes 20
- opa's en oma's 30 tot 75 (jubileumjaren)
- zussen 30
- kraamkadootjes afhankelijk van wie het zijn, vanaf E 10 tm 30 ongeveer denk ik.
- laatst iemand die trouwde E 30

Verder nog de bloemetjes/flesjes wijn aan buurvrouwen die tijdens vakantie oppassen en de dieren voeren, kennissen die ziek zijn/slecht of goed nieuws hebben E 15 mag wel een leuke bos zijn.

Kaartjes etc en vast nog meer etc etc

Overigens zijn die kinderfeestjes wel variabel, als ik nog wat op voorraad heb wat wel goedkoper was maar wel dat bedrag 'vertegenwoordigd' dan geef ik dat dus ook. Ik moet zeggen dat het aantal kinderpartijtjes erg mee valt, keer of 5 a 6 per jaar max van de klas.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.