Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

sjalot

sjalot

11-09-2010 om 09:12

Verduistering + hor + frisse lucht?

Deze situatie kan toch niet zo uniek zijn... ben benieuwd of iemand een goede oplossing weet.
Onze slaapkamer heeft ramen over een breedte van ongeveer 3 meter. Op het oosten, dus veel zon 's ochtends. Het moet voor mij echt goed donker zijn, anders word ik veel te vroeg wakker in de zomer. Oja, één raampje kan open (naar buiten).
We hebben nu een provisorische hor en een provisorisch verduisteringsgordijn (soort zeil) dat ik elke avond voor het raam hang. Ik zou graag een betere hor willen hebben zodat het raam lekker open kan in de zomer. Maar ik merk ook dat het verduisteringsgordijn behalve licht ook de lucht tegenhoudt, dus het wordt een beetje benauwd.
Heeft iemand een idee hoe ik zonlicht én muggen buiten kan houden, maar niet de frisse lucht? Mag overigens best iets zijn dat professioneel geïnstalleerd moet worden.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Bastet

Bastet

11-09-2010 om 09:35

Ik zou

Ik zou voor het open raam een hor plaatsen,en dan verduisterende gordijnen.Dat wappert nog een beetje,en dan heb je meer frisse lucht dan met een zeil voor het raam.
Groetjes,bastet

Klinkt als onze slaapkamer

Mijn man heeft een rolhorretje aan de binnenkant gemonteerd, dat dekt het vlak van het raampje dat naar buiten open gaat.

Ervoor hangt een Hema-gordijn dat verduisterend is. Maar het hangt wel in plooien dus ruimte voor lucht.

In mijn ervaring is er altijd minder lucht door de hor, wat je verder ook doet. Maar dat geplooide gordijn (dat wel een stuk naar beneden moet reiken, anders weerkaatst daar heel erg het ochtendlicht) laat wel goed lucht door.

Wij

Hebben een gewone hor voor het raam met daarvoor een verduisterend rolgordijn. Als het raam een stuk open blijft doe ik ook het rolgordijn een stukje omhoog voor de frisse lucht. Werkt prima.

marie

marie

11-09-2010 om 19:37

Naar binnen draaiend raam?

Hallo
Wij wonen nu in een huis met naar binnen draaiende ramen. Ik moest er eerst wel aan wennen, maar nu vind ik het ideaal.
Sinds dit voorjaar hebben we er namelijk inzethorren in (laten maken bij de zonweringspecialist). Dus geen muggen en het raam kan helemaal open staan - heerlijk.
Dochter heeft trouwens ook kamer op het oosten en die heeft dus een inzethor en een rolluik aan de buitenkant. Daar is het dus heel donker en zij kan ook het raam helemaal opendoen als ze dat wil.
Succes

soepstengel

soepstengel

12-09-2010 om 13:24

Wij hebben

rolluiken, als ze helemaal dicht zijn heerlijk donker, echt zwart maar...... weinig frisse lucht hoor, ook niet als ik mijn raam open laat staan (wijd)

mirreke

mirreke

13-09-2010 om 07:00

Wij ook

die rolluiken. Heerlijk donker in de slaapkamers, echt, maar er komt dan nauwelijks frisse lucht binnen. Je zou dan het rolluik iets open moeten laten zodat er lucht door de gaatjes kan komen, twee rijen of zo (maar er komt ook verrassend veel licht door die gaatjes), en dan je gordijnen erachter weer dicht doen.

sjalot

sjalot

13-09-2010 om 10:24

Soepstengel en mirreke

Jullie hebben mijn vraag al beantwoord voordat ik 'm had gesteld: een rolluik lijkt me heerlijk donker, maar voor de ventilatie is het dus niet echt geweldig. Overigens gaat het raam naar buiten open dus dat zou wel een vrij ingrijpende operatie worden, om dat te laten ombouwen.
Iedereen bedankt voor de tips tot nu toe. Misschien moeten het toch maar dikke, lange (!) zonwerende gordijnen worden. Dan is er ook voldoende ruimte tussen raam en gordijn voor zo'n rolhor die je naar beneden kunt trekken.

soepstengel

soepstengel

13-09-2010 om 12:57

Sjalot

wat ik zelf erg fijn vond voor we horren hadden was dat we onze gordijnen verder langs het raam lieten gaan, ik bedoel aan de zij kant een groter stuk langs het raam zodat er geen spleet was zeg maar.
We hadden toen als noodoplossong ok tijdelijk 2 gordijnen achter elkaar gehangen. Dat scheelde ook veel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.