Huis, Tuin en Keuken
Knutselkei
22-12-2019 om 14:17
veel slagroom
Oeps....Iets teveel slagroom ingekocht.
Nu doe ik voor de familie t toetjes buffet maar dan nog heb ik best heel veel
Wie weet er nog lekkere toetjes voor me met slagroom ? Ik heb al panna cotta,bavaroise en tiramisu gevonden.
Flavia
22-12-2019 om 14:27
of hartig verwerken
zalm of hammouse.
of in de zoete kant: chocolademouse, yoghurtschnit
Emmawee
22-12-2019 om 17:13
Een favoriet gerecht in onze familie
Bloemkoolsalade met banaan.
Mijn moeder had het uit een alternatief kookboekje uit begin jaren '80. Mijn vader maakt het nog steeds weleens voor me.
Ik zal het opzoeken.
Emmawee
22-12-2019 om 17:32
meteen maar even gedaan
Uit 'Een kruid-ig en eigen-wijs boekje' van Joanne Bylsma-Vriens (uit 1974!):
200 gram bloemkool, 1 banaan, sap van 1 citroen, 1 eetlepel krenten, 4 eetlepels room, wat kruidenzout.
De bloemkool en de banaan in kleine stukjes snijden en mengen met het citroensap; de gewassen krenten door de stijfgeslagen room doen en voorzichtig door de groente mengen; op het laatst zout erover.
Bij ons worden de roosjes bloemkool vrij groot gehouden en geblancheerd. We gebruiken gewoon een hele bloemkool en zo’n klein bekertje (1/8 liter) bloemkool. Iets minder citroen en wat meer krenten, volgens mij. En gewoon zout. Ik maak het zelf nooit, want mijn oudste houdt niet van banaan. Zelf vind ik het wel echt heel lekker.
Marinade
22-12-2019 om 18:09
Wicked but nice
Meringue-brokken, frambozen, veel opgeklopte slagroom. Mengen, chocoladekrullen erover. Klaar. Soort Eton-mess.
Brianna F
26-12-2019 om 09:55
invriezen
Ik heb 10 bakken opgeklopte slagroom ingevroren. (Iets met surprise en een reuzetruffel bomvol slagroom) Net de eerste doos ontdooit, even doorroeren en is weer gebruiksklaar.
rode krullenbol
26-12-2019 om 15:16
Mijn tip
Maak er roomijs van! Met citroengras, tijm, kaneel, vanille, frambozenjam of hazelnootpasta; of een of andere combinatie hiervan.
Rode krullenbol
rode krullenbol
26-12-2019 om 18:35
Vergeet ik nog ...
Gemberijs! Gewoon wat gekonfijte gemberbolletjes fijnmalen met een staafmixer of hakmolentje, mengen met de slagroom die je eerst tot halverwege hebt opgeklopt, laten invriezen en klaar is Kees! Nou ja; niet zozeer Kees, maar jij.
Supersimpel en onweerstaanbaar lekker voor de liefhebber(s) van gember en ijs.
Rode krullenbol
Knutselkei
26-12-2019 om 22:01
Een soort Ijs heb er inderdaad ook van grmaakt
En een extra toetje wat ook ingevroren kan worden.
mijk
28-12-2019 om 21:18
ijs
slagroomtruffels of gewoon voor de leuk je eigen boter karnen (extreem lang mixen en dan goed wassen
Mijk
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.