Huis, Tuin en Keuken
purk
25-07-2011 om 19:28
Twee tassen vol verse tuinbonen
zoonlief heeft vanochtend twee plastic zakken vol verse tuinbonen geoogst in zijn jeugdtuin. Weet iemand nog een lekker recept om deze soldaat te maken. Wel een recept wat de tuinder natuurlijk zelf ook lekker vindt, dus kindervriendelijk. Al googlend kom ik zoveel tegen, dat ik het eigenlijk niet weet.
Enne, hoe dop je die dingen eigenlijk?
groetjes van Purk
p.s. oogst was ook nog een prachtige rode kool, twee paprika's en een paar mini-komkommers. Het blijft echt geweldig wat eruit zo'n tuintje allemaal komt.
Anneque
25-07-2011 om 19:41
O, heerlijk!
Eerst maar een recept, van OO nog wel: http://tinyurl.com/3qxcjn6
Echt heerlijk. Doppen: ik ris ze langs de zijkanten open en dan komen de boontjes er zo'n beetje vanzelf uit. Sommigen doen aan dubbeldoppen, dwz die zelfde boontjes nog eens openpulken, want daarin zit dan weer een nog kleiner, iets donkerder boontje. Schijnt zachter van smaak te zijn, ik weet 't niet want doe dat nooit.
purk
25-07-2011 om 22:07
Anneque
ziet er inderdaad lekker uit, bieslook staat hier nog in de tuin (in het kader van alles vers). Morgen overleg ik met de kinderen en dan gaan we kiezen. Op de chat kreeg ik ook nog een tip, ook met spekjes.
groetjes van Purk
IngridT
25-07-2011 om 22:40
Door de pasta
...evt samen met (verse) doperwtjes. Wel eerst even koken natuurlijk. Met beetje verse kruiden, wat creme fraiche of iets kruidenkaasachtigs. jammie! Spekjes erdoor mag natuurlijk altijd! Lekker zomereten! (nu het weer nog!)
Ingrid
Valkyre
26-07-2011 om 00:47
Door curry
Met currypasta (zelfgemaakt of uit potje), blik tomaat, klein pakje cocosmelk, en nog wat andere groenten, uien en knoflook. Serveren met basmati en/of naan en komkommers in 't zuur.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.
Chiquita
26-07-2011 om 10:45
Overschot invriezen
en als je teveel hebt, boontjes 2 minuten in kokend water (1x gedopt) en invriezen. Als je ze gaat ontdooien, grote bonen nog een keer doppen, = velletje eraf halen en het binnenste nog hooguit 1 tot 2 minuten koken/bakken enz.
Tuinboontjes kun je ook pureren met knoflook en olijfolie, dit ipv humus die gemaakt wordt met kikkererwten.
Tuinboontjes koken met uitgebakken chorizoblokjes, hier altijd feestmaal
purk
26-07-2011 om 12:30
Dop dop dop
best een werk al die tuinbonen doppen. We gaan ze vanavond eten met spekjes en champignons, gebakken aardappeltjes en een stukje zalm.
Volgens mij hebben we genoeg voor ons viertjes. Er blijft toch wel erg weinig over van die enorme berg tuinbonen als je ze dopt
Bedankt voor de recepten, die met chorizo lijkt me ook erg lekker.
groetjes van Purk