Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Tuinvraag: knotwilgen online kopen?

Onze (nieuwbouw-)tuin krijgt eindelijk z'n vaste vorm. De stratenmaker is vandaag bezig met het metselen van 3 grote 'bakken'. Een bak aan de voorkant van het huis, en 2 in de achtertuin.

Deze dienen als afscheiding en om ahw 'tuinkamers' te maken. Voor 't plaatje; tegen het huis aan 2 terrassen, gescheiden door pad van 1 meter van grind met grote staptegels. Halverwege dus links en rechts een bak van 4 x 1, ca. 45 cm. hoog.
Die bakken moeten gevuld, dat spreekt voor zich

Dilemma; vanuit de huiskamer kijken we nu heel fijn over de tuin naar het water met riet. Dat uitzicht willen we wel houden, ook als je op de bank zit zeg maar. Al te hoge beplanting in die bak dus liever niet. Maar het zijn vrij robuuste bakken dus alleen kleine hedera's oid is een rare verhouding.

Wie heeft suggesties voor een plant die ook robuust 'oogt' maar tegelijkertijd niet te hoog wordt?

En; de bak die aan de linkerkant staat scheidt ahw het 'eetstuk' (=tuintafel en bbq haha) van het zitstuk (staat loungeset). Wat zou daar nou eens leuk kunnen komen? Ik vind fruitboompjes wel erg leuk qua vorm, en achter het terras bij 'eetstuk' heb ik een klein moestuintje dus dat zou wel passen. Maar is dat weer niet te 'ielig' in die bak? En staat het gek; rechts in de bak lage beplanting en links boompjes?

En dan nu die knotwilgen; bij de overgang van de tuin naar de vlonder aan het water lijkt het me geweldig om knotwilgen te hebben. Vind ik prachtige bomen, en lijken me ook heel leuk passen hier bij de slootkant. Alleen; ze staan dus niet in/bij het water, maar aan het einde van de tuin voor de beschoeiing naar het terras.
Kan dat, of hebben knotwilgen echt wel een beetje 'water' bij hun wortels nodig? Ik ben al bij de grote(re) tuincentra hier geweest (Intratuin, Tuincentrum Osdorp, het Oosten etc.) maar verkopen allemaal geen knotwilgen. Wel zie ik ze bij bv 'bomenonline'. Voelt wel gek om op afstand bomen te kopen. Wie heeft dat wel eens gedaan? Goede/slechte ervaringen?

Tot slot; de bak aan de voorkant. Daar zou ik graag bv 3 leuke bolboompjes hebben, net de goede maat dat ik er tijdens het koken lekker onderdoor kan kijken
Suggesties??

Ben erg benieuwd naar jullie ideetjes!
alvast bedankt voor het meedenken, groet,
Mare

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Gratis

Knotwilgen kunnen ook een eindje in de wei staan. Ze hoeven niet bij het water (het zijn net brandnetels, ze groeien overal)>
Ik zou ze niet kopen. Doe een fietstocht, neem een zaagje mee en zaag wat takken af. Leg die takken met de onderkant in het slootje net zo lang tot er wortels komen. Duurt een week of twee. Zet ze in de grond.
Duurt wel even voordat je van 'knotwilg' kunt spreken, maar het is wel al vrij snel een boompje.
Groet,
Miriam Lavell

ishtar

ishtar

16-06-2010 om 10:57

Hoi mare

wij hebben net bij 'debomenspecialist'nl' 2 leilaurieren gekocht. Alles prima gegaan, ze staan al in de tuin en doen het goed.
Ook via Esveld heb ik wel eens wat besteld, maar die leveren nu niet, ze kunnen na 30 april niet meer garanderen dat de planten goed aankomen, ophalen kan wel. (en ik weet niet of ze met bomen anders doen, dat is niet 'gewoon' tpg-vervoer.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.