Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

cobi

cobi

26-09-2009 om 15:55

Tosti's en/of wafels op gas

Hij stond al jaren voor schandaal op het aanrecht, maar nu hij alle stoppen door laat slaan wordt het na bijna 25 jaar toch tijd om definitief afscheid te nemen van mijn tefal multisnack reverso - snik. Blijf ik wel met de tig verwisselbare platen in mijn maag zitten, want het model is niet meer in de handel. Zijn opvolger wordt op in alle consumentenreviews afgekraakt.

Nu ben ik nogal van de stekkerige, maar omdat ik pas zo'n mooie zespitter heb gekocht. zit ik met de gedachte te spelen zo'n ouderwets tostiijzer voor op het gasfornuis te kopen. En een wafelijzer, want wafels zijn toch wel vaste prik voor winterse woensdagmiddagen.

Heeft iemand van jullie dat. En werkt het? Of koekt en bakt het aan alle kanten vast?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Linda99

Linda99

26-09-2009 om 16:27

Maak altijd de tosti's op het gasstel, maar dan gewoon in een koekenpan. Werkt erg goed en scheelt weer een apparaat in de kast

ik had zo'n tosti ijzer voor op het gas (blokker, ik geloof rond de 8 euro kostte) en daar kwamen de lekkerste tosti's uit. Tenminste, naar mijn smaak dan.

We hebben sinds een jaar inductie, en nu heb ik zo'n tosti apparaat. Ik vind het veel minder, ze worden helemaal plat en niet zo knapperig. dat is toch wel het nadeel van inductie hoor.

Groetjes
Gruffalo

Ha!

Dat kan maar één ding worden: ouderwets Drents kniepertjesijzer. Geef die zoekterm maar eens in op marktplaats. Kan je voor nieuwjaarsdag kniepertjes en rolletjes maken. Kijk en die heb IK dan weer met stekker. De omgekeerde wereld

Werkt prima

Toen mijn moeder een electrisch tosti-ijzer kreeg, kreeg ik de oude voor op het gas. Werkt perfect. De truc is om de tosti aan de buitenkant met boter te besmeren voor het bakken, en dan na gebruik het tosti-ijzer alleen maar met een keukenpapiertje een beetje schoonwrijven, en eventuele restjes kaas eruit halen. Verder niet in een sopje, en dan wordt-ie vanzelf redelijk anti-aanbak.
Enige nadeel hier is dat het tosti-ijzer veel te klein is voor de gewone boterham, die moeten er dus overdwars in waardoor er een rare naad over die tosti's loopt. Maar waar het komt is het toch donker, zeggen wij bij ons in de familie.

Groeten,

Temet

Hanne.

Hanne.

26-09-2009 om 21:15

Absoluut de ouderwetse

Wij hebben op de koninginnedag een echt ouderwets tosti ijzer op de kop getikt, en daarna onze electrische de deur uit gedaan.

Nooit problemen met aanbakken, smeer zelfs de buitenkant niet met boter in. Beetje vettig houden is wel handig, dus niet zoals ik af en toe in een luie bui doe, in de vaatwasser stoppen.... Casino brood past er (bijna) perfect in

Heerlijk

Hier worden de tosti's ook ouderwets gebakken. Boterhammen aan buitenzijde beboteren, kaas en evt ham of salami en bv ketchup ertussen, andere boterham erop en in 2-en snijden. Dan passen ze prima in het ijzer. Buitenkant wordt heerlijk knapperig en van binnen blijven ze sappig. Van aanbakken geen last, alleen als ik ze laat aanbranden!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.