Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Millenia

Millenia

05-10-2009 om 21:52

To apple or not to apple

Vandaag was het weer zover. Verdwaald. Op de fiets. Te laat op de bijeenkomst en 1 keer gevallen. Eerder van huis gegaan en loeihard gefietst omdat ik al rekening hield met mogelijk verdwalen. Ja, ik had een uitdraai van de fietsrouteplanner bij me en toch ging het niet. Ik heb gewoon GEEN ruimtelijk inzicht, het is verschrikkelijk. Zielig he?
Maar nu heb ik een mogelijke prothese voor mijn tekort schietende hersentjes ontdekt en ik wil graag jullie gewaardeerde opinie. Ik zat te kijken naar die nieuwe Apple Iphone 3 gs. Daarbij kun je kaartjes inladen en gecombineerd met een kompas, heb je dan je eigen tom tom. De kaartjes draaien in de richting waar je staat en het ding rekent uit waar je bent. Hoera. Of niet?
Ik zou tegelijk muziek kunnen luisteren, een chip in mijn hardloopschoen kunnen doen om met het ding samen te laten werken, videos kijken en wat al niet. Een droomapparaat. Maar ja. Het abonnement kost 29,95 bij tmobile. Dan heb je wel flink wat belminuten, smsjes en onbeperkt internet. Zeggen ze.
Maar zou ik met die 29,95 per maand (gedurende twee jaar) echt van verder gedonder af zijn? Of komen er extra kosten om kaarten in te laden, als ik te lang op internet zit en wat al niet?
Heeft iemand zo'n ding en zo'n abonnement en bevalt het? Ik hoor liever jullie dan de aardige maar gladde jongeman in de belshop, snappen jullie?

Dank.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

06-10-2009 om 09:01

Tomtom?

Waarom neem je niet je Tomtom mee? Kan je instellen op auto, fiets en wandelen. Ik vind het ideaal, in den vreemde zet ik zelfs de parkeergarage er in zodat ik na het winkelen rustig en zonder stress terug kan lopen naar mijn auto.

amk

amk

06-10-2009 om 09:05

Garmin

ik heb mijn 'Claire' mee, dan zegt je binnenzak zo vriendelijk; links af. Waarna het achterzitje dat gezellig herhaalt......

Marianne

Marianne

06-10-2009 om 09:05

Heb een 3g

Dus niet de nieuwste versie en met het goedkoopste abonnement maar hij bevalt prima. Vooral het onbeperkte dataverkeer komt mij heel goed uit. Ook met deze versie kun je met de app kaarten zien waar je bent en een route uitzetten. Dit in combinatie met onze tomtom verdwaal ik ik in elk geval nooit meer.

Succes!

Man heeft er een

Mijn man heeft er een. En we gebruiken de functie 'kaarten' regelmatig in de auto, dus zonder Tomtom-extra's. Dat gaat heel goed: je kunt, net als op je computer bij google maps, aangeven waar je heen wilt, vanaf welk adres, of vanaf 'huidige locatie', en hij geeft een route op een kaart en uitgeschreven. Enige nadeel hiervan is dat je dus wel met z'n twee-en moet zijn in de auto: het apparaat zegt niet: 'volgende afslag links' of zo, dus de bijrijder moet de bestuurder aanwijzingen geven. Maar voor ons tomtom-lozen, een heel goed alternatief. Als je op de fiets bent, en verdwaald, kun je natuurlijk makkelijk even stoppen om te kijken waar je naar toe moet.
Verder is 'ie iets minder nauwkeurig met de plaatsbepaling dan de tomtom heb ik me laten vertellen, vooral als je een beetje buiten de bewoonde wereld bent (bv midden in een bos), maar dan gaat het meestal toch nog vrij goed.
En ja, voor de 29,95 per maand hoor je er natuurlijk wel helemaal bij!

groet,
Caroro

Puck2

Puck2

06-10-2009 om 09:56

Dacht bijna hetzelfde pelle

Mijn eerste gedachte was: goh, neem een GPS mee, dan kun je ook nog eens gaan geocachen onderweg. Overigens voldoet een Nokia E73 met geocaching applicatie ook, heb je gelijk al je caches in de buurt ook in beeld zonder dat je ze thuis in hoeft te voeren.
Maar idd, ik zou gewoon een TomTom of Garmin meenemen en die instellen op fiets-modus.

Rafelkap

Rafelkap

06-10-2009 om 13:39

Richtinggevoelloos

Dat is dan minimaal 30 x 24 = 720 euro. Dat is een heel bedrag. Ik ben zelf ook erg richtingsgevoelloos, maar heb voor dit geld liever een gewone, ouderwetse kaart in mijn tas en een prepaidmobieltje. Onderweg ga je toch geen videofilms bekijken? Ik vind het juist heerlijk rustig zonder muziek op de fiets.
Punt is wel dat je door al die tomtom etc. nog meer richtingsgevoelloos wordt, omdat je niet meer hoeft na te denken. Met die gadgets is het volgens mij ook dat je denkt dat je niet meer zonder kan

Millenia

Millenia

06-10-2009 om 14:19

Wat dingen

Misschien mede door mijn tekortschietend ruimtelijk inzicht, is het mij nimmer gelukt een rijbewijs te bemachtigen. Maar dat is een ander verhaal. Zelf heb ik geen tom tom en mijn echtgenoot (wel met rijbewijs) ook niet. Tom tom of garmin zal ik dus moeten aanschaffen naast mijn huidige abonnement voor mijn mobiele telefoon. Maar het is te overwegen.
Een gewone ouderwetse kaart werkt bij mij niet altijd. Op zijn Hollands gezegd: ik ben er te stom voor. Vaak ontbreken op cruciale punten (voor mijn gevoel dan he straatnaambordjes en andere gewichtige aanwijzingen. Die kaart in de juiste richting draaien is soms al een probleen.
Ik zie mij niet gaan geocoachen. Lijkt me een enige hobby maar met een flinke baan, hardlopen, een gezin en niet te vergeten OOL is mijn dag behoorlijk gevuld.
Het abonnement duurt twee jaar. Dat is 24 maanden, toch?
Ik heb me na al die jaren erbij neergelegd dat ik zo in elkaar zit. Ik zie me op mijn leeftijd niet alsnog goed worden in het vinden van de juiste weg. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat met een gps-achtig hulpje, waarbij ik vooral zou willen weten waar ik me nu weer bevind, ik wat beter zou leren dat je na xxx minuten lopen/fietsen ongeveer y afstand aflegt. Dat soort dingen. Dat ik nog stommer zal worden door zo'n ding is nauwelijks mogelijk, maar misschien kan dat ook?
Het is wel heerlijk dat mensen even meedenken. Echt.
Degenen die al zo'n ding hebben: zijn ze te hacken? Ik heb een hekel aan het monopoliegedrag van Apple. Kan ik er ook gewone mp3 op luisteren bijvoorbeeld, of moet ik voor alles naar de Itunes?
Dank maar weer!

amk

amk

06-10-2009 om 14:27

Kaart cursus

bij de meeste buitensport winkels worden gratis kaart/kompas cursusen gegeven. Erg handig.

Het eerste dat je leert is NOOIT de kaart te draaien. Die houdt je gewoon met het noorden naar boven voor je.

Als je steeds de kaart draait weet je op een gegeven moment niet meer wat je nu gedaan hebt, en dus ook niet meer waar je bent.

Puck2

Puck2

06-10-2009 om 14:39

Amk

amk: "Het eerste dat je leert is NOOIT de kaart te draaien. Die houdt je gewoon met het noorden naar boven voor je. "
Precies, helemaal met je eens, maar laat Puckman als ex-beroepmilitair nu geleerd hebben bij defensie dat je juist wel de richting die je gaat naar boven moet hebben...
Niet te filmen toch?
En Millenia: als je nieuwe mobieltje met abo minstens 700 euro is voor 2 jaar dan kan een klein Tomtommetje of navigatiesysteem makkelijk uit. Koop daarbij een blitse normale mp3 speler en houd je huidige mobieltje (of koop een simpel prepaid-gevalletje) en je houdt nog geld over en bent van de monopolypositie van apple af. Overigens zijn er ook andere mobiele telefoons die hetzelfde kunnen als de Apple alleen dan ben je niet gebonden aan apple-software e.d.

Puck2

Puck2

06-10-2009 om 22:00

Ja beemer

Dat snap ik. Even goed lezen wat ik schreef. Ik zei dat hij geleerd heeft om de richting die ze GAAN naar boven moesten houden. Dat houdt dus automatisch in dat als je een bocht om gaat ze de kaart moesten draaien. Er zijn namelijk weinig kaartlesoefeningen waarbij ze alleen maar recht uit moesten lopen schat ik in.

Tirza G.

Tirza G.

06-10-2009 om 23:08

Hahhhahaha

Wat zijn jullie grappig. Hou de kaart met de bovenkant naar het noorden. Nou, dan houdt het voor mij al op. Ik weet toch niet waar het noorden is??
Ik ging laatst eens met de trein. Als instructie om bij de eindbestemming te komen kreeg ik een mailtje met: verlaat het station aan de westzijde en hou de weg langs het spoor aan, richting het westen.
Dan kun je me wegdragen. Je kunt me nét zo goed meteen vertellen dat ik niet welkom ben, want op die manier ga ik de bestemming dus écht niet vinden he.
Afstanden, kan ik ook niet. Ga over 800 m links af. Nou, dat gaat niet goed komen, echt niet.
TomTom is voor mij een geschenk uit de hemel.

Tirza

Puck2

Puck2

07-10-2009 om 09:07

Ja maar pelle

De DOmDom hout keurig bij of je je kaart nu wel of niet gedraaid hebt, een kaartdraaier kan zich daar nog wel eens in vergissen. En dan kom je dus niet waar je moet wezen. Niet draaien voorkomt dat je niet meer weet of je nu al gedraaid hebt of niet. En de pijl van de GPS zie ik toch als een DomDom, die moet je gewoon klakkeloos volgen. Als ik overigens de kaart op de GPS gebruik heb ik ook altijd het noorden boven, net als op de gewone kaart. Dan loop ik dus idd achteruit op het schermpje.

Maxime.M

Maxime.M

07-10-2009 om 09:10

Ook draaien ja

Hoi,
Ja ik draaide voorheen ook altijd met de kaart, ik vond dat het meest logisch. Als je dan naar rechts gaat moet je de kaart inderdaad ook meedraaien. En ik moet zeggen, ik heb een redelijk ruimtelijk inzicht, dat met kaartlezen ging altijd wel goed. Nu hebben we een TomTOm en dat vind ik heerlijk relaxed. Wel blijf ik meekijken waar we rijden (wegnummers, plaatsnamen) zodat ik eventueel de weg nog terug kan vinden als de tomtom er ineens mee op zou houden.

Maxime

Maxime.M

Maxime.M

07-10-2009 om 09:11

Kaartdraaien en vergissen

Ja je moet inderdaad je hoofd erbij houden, maar dat is ook zo als je de kaart niet draait. Als je op een gegeven moment niet meer weet waar je bent op die kaart, of welke afslag je al gehad had weet je het net zo goed niet meer.

Maxime

Kaartdraaien

Pelle, een Garmin kan de kaart ook keurig op het Noorden houden hoor
Ik vind navigeren met een kaart en navigeren met een satnav duidelijk verschillende manieren. Met Garmin heb ik beide instellingen geprobeerd, maar kaartdraaien en dus altijd "naar boven" rijden is voor mij verreweg het werkbaarst. Met een papieren kaart heb ik echter overzicht en vind ik het veel praktischer om de kaart op het Noorden te houden.

Tirza, tipje

Wegdragen kan altijd nog Maar er is wel een manier om snel het Zuiden te vinden, mits de zon schijnt en je een horloge met wijzers hebt. In de zomer wel even corrigeren voor zomertijd (of is dat al teveel? In dat geval slechts tijdens wintertijd toepassen...)
Hou je horloge met de kleine wijzer naar de zon gericht. Precies in het midden tussen de kleine wijzer en de 12 is nu het Zuiden. Wij hebben al vaak op die manier bepaald welke kant we op gingen.

Millenia

Millenia

07-10-2009 om 13:42

Horloges, tomtoms en apples

"Precies in het midden tussen de kleine wijzer en de 12 is nu het Zuiden. Wij hebben al vaak op die manier bepaald welke kant we op gingen." Handige tip Genista, maar geldt dat in elk seizoen? (ja weet ik veel).
Ik snap de zuinigheidsargumenten die sommigen geven. Misschien moet ik inderdaad overgaan tot aanschaf van een los navigatiesysteem. Een beetje Garmin kost rond de 300 euro, zie ik. Een mp3speler (heel eenvoudige) heb ik al. Ik heb nu een goedkoop telefoonabo voor ong. 5 euro per maand, met een heel beperkt aantal belminuten. Tja, emails en zo inzien onderweg is er dan nog steeds niet bij, maar misschien moet ik dat wel niet willen

Millenia

Zoals ik al zei, voor zomertijd moet je corrigeren, maar verder klopt de horlogetruc altijd. Al moet ik toegeven dat het hier nu niet zou werken, het is zwaar bewolkt en ik zou niet weten waar de zon zich bevindt

En...

Wat bedoel je precies met "een beetje Garmin"? Een beetje Garmin heb je nl al vanaf 95 euro (eTrax H), maar een fatsoenlijke Garmin met kaarten heb je ook al voor zo'n 150 euro. En misschien hebben andere merken ook wel wat fatsoenlijks voor je.

Millenia

Millenia

07-10-2009 om 19:32

Een beetje garmin

Nou, zo'n ding wat in de auto meekan (heeft mijn man er ook nog wat aan), en op de fiets en lopend en waar al flink wat kaarten inzitten en die vanuit mijn jaszak tegen me zegt: linksaf (zoals bij AMK, dat wil ik ook).

Tirza G.

Tirza G.

07-10-2009 om 19:56

Met tomtom

kun je ook wandelen. En die zijn 100-150 eu.

Tirza

Beetje satnav

Je moet gewoon rondkijken bij verschillende merken. Onze eisen lagen heel anders Maar mijn ouders hebben bijvoorbeeld een Garmin die kan wat jij wilt, voor minder dan 150 euro. TomTommen zullen er ook wel zijn, mijn vriendin heeft een vaag merk van de Lidl die het ook gewoon goed doet en nog veel goedkoper is ... gewoon even rondgoogelen.

Puck2

Puck2

09-10-2009 om 09:14

Nee joh, millenia

Onze TomTom One was toch een stuk goedkoper dan 300 euro. Enne... (fluisterend, niet verder vertellen) ze zijn eenvoudig te kraken zodat je er gratis de kaarten van heel Europa op kunt zetten. Ssssttttt....

Millenia

Millenia

09-10-2009 om 10:53

Wielen en goedkoop (puck2)

Blonde vraag: moet zo'n tom tom echt worden ingebouwd in de auto? Of kan je hem gewoon zelf op het dashboard bevestigen en klaar?
En ik ben ontzettend gek op kraken. Ik was altijd geabonneerd op de Hacktic. Die kreeg je thuis in een discrete bruine envelop als was het de hardste porno. Kan ik een hint krijgen over deze casus?

amk

amk

09-10-2009 om 11:57

Zuignap

je krijgt bij zo'n ding een houder met zuignap en die bevestig je aan het raam. En daar kun je het ding dan steeds in en uit doen.
Zuignap wel in het dashbord kastje en het raam even schoonmaken, dat maakt het geheel wat diefstal ongevoeliger.

Precies

En je kunt op je verjaardag nog een houdertje voor op je fiets vragen. Mijn ouders gebruiken trouwens niet de zuignap, want dat vinden ze teveel afleiden. De chauffeur rijdt en passagier kijkt naar het schermpje van de Garmin

mirreke

mirreke

09-10-2009 om 17:51

Mijn lief heeft een iphone

Gewéldig ding! Ik wil er ook één. Hij heeft trouwens een veel goedkoper abonnement dacht ik. Zal eens navragen.

Puck2

Puck2

11-10-2009 om 16:27

Millenia

Over de bevestiging heb je al antwoord gekregen, er hoeft niets geinstalleerd te worden. Ik heb overigens een plateau waarop de zuignap bevestigd wordt. Dat plateau zet je op het dashboard. Je ruit krijgt dus geen zuignapvlekken. En je tweede vraag, iets met piraten en een baai.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.