Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
23-12-2019 om 18:06
Ik maak met kerst een kalkoenrollade. Mijn eerste keer, ik ben geen grote vleeseter. Op de verpakking staat: 60-70 minuten in de over op 175 graden. Is dat alles? Zijn er tips? Insmerwn met olie/bakboter? Bedruipen? Keren? Help?
23-12-2019 om 20:12
Pan
Ik maak mijn rollade in een braadpan. In de oven wordt hij snel droog. Aanbraden, en daarna 45-60 minuten braden (uur per kg ongeveer). Ik heb zo’n speciale vleesthermometer om te meten of hij gaar is.
23-12-2019 om 20:37
Beide
Braad rollade aan in de braadpan en laat hem daarna 10 minuten per 100 g nagaren in de oven op 110 graden Celcius.
Er wordt wel gezegd dat dat op 80 graden kan maar met mijn oven niet. Die heeft echt 110 nodig.
Soms in de pan, soms op het rooster met een zelf gevouwen bakje van alufolie eronder voor het lekvocht.
Na het braden even 10 minuten laten rusten voor het aansnijden, dan blijven de sapprn in het vlees.
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.