Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Geen Kok

Geen Kok

23-12-2019 om 18:06

Tips voor bereiding rollade?

Ik maak met kerst een kalkoenrollade. Mijn eerste keer, ik ben geen grote vleeseter. Op de verpakking staat: 60-70 minuten in de over op 175 graden. Is dat alles? Zijn er tips? Insmerwn met olie/bakboter? Bedruipen? Keren? Help?

Phryne Fisher

Phryne Fisher

23-12-2019 om 20:12

Pan

Ik maak mijn rollade in een braadpan. In de oven wordt hij snel droog. Aanbraden, en daarna 45-60 minuten braden (uur per kg ongeveer). Ik heb zo’n speciale vleesthermometer om te meten of hij gaar is.

Hangkous

Hangkous

23-12-2019 om 20:37

Beide

Braad rollade aan in de braadpan en laat hem daarna 10 minuten per 100 g nagaren in de oven op 110 graden Celcius.
Er wordt wel gezegd dat dat op 80 graden kan maar met mijn oven niet. Die heeft echt 110 nodig.
Soms in de pan, soms op het rooster met een zelf gevouwen bakje van alufolie eronder voor het lekvocht.
Na het braden even 10 minuten laten rusten voor het aansnijden, dan blijven de sapprn in het vlees.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.