Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Tip voor tegelzetter portugese tegels...

.. ben ik weer met mijn 1001 'nieuwbouwhuis-vragen'

Er zit hier echter zo'n berg met (kritische) ervaringsdeskundigen dat ik naast natuurlijk het nodige zoeken op google liefst ook hier navraag.
Wie oh wie heeft die tegels in huis, en is (erg) tevreden over de tegelzetter?

'Probleem' is een beetje dat wij ze gekocht hebben bij Loods5. Die betrekken ze van Portupalace. Deze laatste wil echter niet laten bemiddelen bij tegelzetter omdat we de tegels niet direct daar hebben gekocht. Idem mbt Castelo, die werken met 'eigen' tegelzetter.

En overal wordt gewaarschuwd om niet zomaar met iemand in zee te gaan, omdat je mooie dure tegels dan helemaal verpest kunnen worden.
Dat het loeiduur is, veel duurder dan de tegels zelf, daar zijn we inmiddels wel achter.

Maarrr... we willen wel een echt goede. Dus; graag jullie vast weer waardevolle tips!

Dank!
Mare

PS. wiens nieuwbouwwoning woensdag over een week!! al wordt opgeleverd! voor wie alle draadjes heeft gevolgd ...

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ishtar

ishtar

09-06-2009 om 14:01

Mare! (lichtelijk ot)

Oooh, over een week al!! Heerlijk zeg! Succes
Is alles goed gegaan met je studie trouwens? Ik moet je nog steeds terughyven...(schaam)

Wij hebben ze

Maar hebben ze gekocht bij de tegelaer(.nl) vlakbij Groningen en ze plaatsen ze ook zelf. Moet er wel bij zeggen dat het ongelovelijk tere tegels zijn. Wij hebben een soort aqua/blauwige kleur met wit maar vlekken komen er erg gemakkelijk op en ik krijg ze er niet meer uit. Pas daarmee op dus.... Het is prachtig(en helaas erg duur) en daarom zijn we er voor gevallen.

angel3

angel3

09-06-2009 om 19:24

Mare

ik lees en zoek mee....ben nog steeds zoekende.
Ik kreeg van onze ver.van eigenaren van iemand deze tip http://home.kpn.nl/nieu3296/

huh? gekke link: jvkbouw.nl in elk geval

Dat is een aannemer die ervaring schijnt te hebben.
Ik ga hem maar es bellen voor de zekerheid. Geen persoonlijke ervaring dus maar via mijn toekomstige buurman.

suk6

Mare

Mare

10-06-2009 om 08:22 Topicstarter

Ishtar (ook weer ot)

Hey daar is ze weer!
Alles goed? En vooral; ik ben erg benieuwd hoe het met jouw huis-verkoop-perikelen gaat.. Nog nieuws? Ik duim voor je!! En mijn herdertje staat hier nog steeds werkeloos te wezen en heeft mij goed geholpen dussss

Wat attent van je! Ik heb idd tussen alle hectiek door mijn eindopdracht ingeleverd en mijn HBO Personeelsmanagement opleiding afgerond. En; geslaagd!! Superblij, vooral omdat er een berg aan tijd vrijkwam die ik nu erg goed kan gebruiken.

O.a. door me suf te zoeken naar een ervaren portugese tegelzetter die niet 3x zoveel de m2 vraagt als de tegelprijs

groet
Mare

Mare

Mare

10-06-2009 om 08:26 Topicstarter

Marith

Heeft de Tegelaer ze dan niet geimpregneerd? Ik begrijp dat juist dat laatste heel belangrijk is om vlekken te voorkomen.

Ik heb wel een tweetal offertes, maar hoor overal waarschuwingen dat het zulk specialistisch werk is en dat het echt iemand moet zijn die er ervaring mee heeft omdat anders je dure vloer verpest wordt. Vandaar dat ik erg graag hier hoor van mensen bij wie het naar volle tevredenheid is gedaan. Of, ook belangrijk, bij wie het juist is verpest...

Angel3: die jvkbouw ziet er eerder uit als een 'gewone' tegelzetter niet een die ervaring heeft met portugese tegels. Maar ben benieuwd wat je telefoontje oplevert. Zou je dat nog even willen mailen of hier posten? Dank!

Nog 1 week te gaan dan krijgen we de sleutel; superspannend zeg!

groet
Mare

angel3

angel3

10-06-2009 om 11:09

Tja

ja i know maar die heeft dus bij die mensen waarvan ik hem wel die tegels naar tevredenheid gelegd.
Verder had ik gegoogles en zal Kols tegelzetbedrijf en daar contact mee gezocht maar die leggen alleen als ze zelf leveren. En dan kost het nog 80 per m2 ex lijm en voegspul, dus ik ben bang....dat het toch een dure grap gaat worden.

Spannend zeg over een week al!
Pfff moet er niet aan denken even, zoveel losse endjes nog ha ha.
Ik moet ook echt iets goeds voor de ramen. Jemig in dit huurhuis lullige gordijntjes, loop de hele tijd ramen af te plakken met vuilniszakken anders zijn kids om half 6 wakkeer en ik ook.... moet bij mij ook donker zijn.
Wat dat betreft zal ik blij zijn als het weer winter is ha ha.
Suk6 en ik zoek verder.

Een hele goede tegelzetter

Hoi Mare,

Om te reageren op je vraag heb ik mij zowaar aangemeld. Wij hebben zo'n portugese vloer en hij is voor ons gelegd voor 25 euro de vierkante meter. Aanrader: neem opstaande plinten aan de zijkant, handig voor met dweilen en nog belangrijker: impregneren impregneren impregneren. Anders wordt het een bron van ergernis, want elk vlekje zie je en sommigen willen er niet meer uit. Zoals, een per ongeluk ingelopen bloemblaadje, kattenbraaksel, tomaten! hopelijk valt er nooit een glas rode wijn en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar met impregneren met het juiste spul valt er een hoop ellende te voorkomen. En dan heb je een prachtige vloer. De Tegelbv.nl heeft goede adviezen en vaak aanbiedingen, maar ik weet niet of je ze nu al hebt gekocht.

Wat betreft de tegelzetter, ik zet zijn naam niet hier op het forum, maar je kan contact met mij opnemen via de redactie? en dan kan ik je wellicht verder helpen. Hoop ik wel dat je in de buurt van Utrecht woont.

Hij heeft heeeel veel ervaring en heeft hem bij ons prachtig gelegd. (en oh ja, koop in hetzelfde verfbad wat extra doosjes,gaat er iets mis in toekomst, met een feestje ofzo, dan kan je er een paar opnieuw in laten leggen)

Groetjes ruja

Nog een aanvulling

En impregneren is totaal niet moeilijk,het is een kwestie van inwrijven. Het is alleen vervelend, omdat je het wel zes keer moet herhalen, met tussenpauzes waarin de vloer weer droogt. Je vloer moet helemaal verzadigd raken. En het beste is er dan een aantal dagen niet op te lopen.

Mare

Mare

11-06-2009 om 10:29 Topicstarter

Ruja! yes please...

Kijk, hier hoopte ik nou op.
Je impregneertips zijn zeer waardevol, dat zal ik zeker doen! Ik dacht dat 1x voldoende zou zijn maar idd. beter te veel dan te weinig. Vwb extra doosje; de hoeveelheid (het ging per doosje) kwam bij ons precies zo uit dat we van alles het eea over hebben. Twijfel nu of ik van zwart (= hoofdkleur) misschien toch nog een extra doosje zal kopen; daarvan hebben we er nl maar 3 over.

En je tip mbt tegelzetter; heel graag!
Je kunt me mailen op [email protected]. Ik zie uit naar je berichtje, dan neem ik meteen even contact met hem op.

groet en dank
Mare

PS. Enne... gewoon aangemeld blijven hoor! Dit forum is voor mij al ruim 10 jaar een bron van informatie, kritische meedenksters en steun! Lang leve OOL...

Mare

Mare

11-06-2009 om 10:35 Topicstarter

En oh ja die plinten...

.. die hebben we inderdaad vergeten te kopen. Wij hebben de tegels bij Loods5 gekocht, en die koopt ze weer van Portupalace. Of nou ja, het concept van Loods5 is dat de deelnemende winkels er 'hoekjes' hebben, dus het is eigenlijk van Portupalace zelf. Bij Loods5 wel voor 49,-/m2 en bij Portupalace 89,-/m2 - dus dat is wel een aanzienlijk verschil! Wel veel beperktere keuze overigens, maar 'onze' tegels zaten er bij.

Later thuis bedachten we dat we ook stootranden hadden moeten kopen. En die verkopen ze daar nou net weer niet los, en zijn bij Portupalace per randje van 20x6 (geloof ik) 6,- per stuk waardoor er nog eens 120 euro bij komt
Maar nu ik jouw berichtje lees denk ik dat ik er toch nog even achteraan moet. Weinig trek alleen om weer naar Loosdrecht af te reizen. Wellicht kan 'jouw' tegelzetter die ook leveren?

Mare

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.