Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maxime.M

Maxime.M

23-09-2009 om 08:30

Theeaanslag op tanden

Hoi,

Ik ben onlangs naar de mondhygieniste geweest en ik had weer zulke mooie witte tanden, maar zie dat ondanks poetsen dat ik toch al weer heel snel thee aanslag op mijn tanden heb. Wat kan ik daar nog meer aan doen? (behalve geen thee meer drinken)

Maxime

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yta Chalne

Yta Chalne

23-09-2009 om 08:41

Geen builtjes

In elk geval geen theebuiltjes gebruiken, de thee die daarin zit is zo fijn gemaakt dat het vooral kleur afgeeft, en dat is net wat je niet wilt. Losse blaadjes thee geeft minder thee-aanslag, en ook per soort is er veel verschil.

Puck2

Puck2

23-09-2009 om 10:28

Nou yta

.... ik kan je vertellen dat je ook met gewoon losse thee ook aanslag op je tanden krijgt. Wat is het verschil in soorten? Tussen bijv. witte/groene en zwarte thee snap ik nog wel, maar zit er binnen zwarte thee ook nog verschil?
En Maxime, mijn tandarts raadde me aan om 1x per week Elmex te gebruiken, niet de gewone maar de intensieve??? reiniging die je 2 keer per week mag gebruiken. Daarmee is het goed binnen de perken te houden, ook met minstens 6 koppen zwarte thee op een dag.
Overigens: wat een thee-draadjes ineens, leuk.

Yta Chalne

Yta Chalne

23-09-2009 om 10:44

Soorten

Minder is nog steeds niet niks, nee Qua soorten, en dan beperk ik me even tot zwart; assam thee geeft bijvoorbeeld veel meer aanslag (ook in je pot/kopje) dan darjeeling of sommige Chinese thee. Ook wat goedkopere smaakjesthee, gebaseerd op laagland ceylon, geeft veel aanslag. In een gespecialiseerde theewinkel weten ze hier als het goed is (helaas niet overal en altijd) meer over.

Maxime.M

Maxime.M

23-09-2009 om 11:14

Minty morocco van pickwick

Hoi,

Ik vind de minty morocco zo lekker en heb nu zakjes van Pickwick. Ergens las ik ook dat iemand een test had gedaan in een wit porceleinen kopje met een theezakje van pickwick en in de andere een theezakje van Lipton en die van Lipton gaf niet af (dus nog een helder kopje na het een tijdje te hebben laten staan) en die van Pickwick wel. Weet iemand of dit klopt?
En bestaat er ook een minty morocco smaakje in losse theeblaadjes? Kan ik dat dan in een soort thee -ei doen en daar mijn thee van maken?
Ik drink trouwens altijd hele slappe thee, te sterk vind ik niet lekker.

Maxime

ilsepilse

ilsepilse

23-09-2009 om 13:27

Rooibos

gebruiken denk ik daar zit geen theeine en cafeine in?

Maxime.M

Maxime.M

23-09-2009 om 13:38

Bah rooibos

nee rooibos vind ik niet lekker....
wat ik lekker vind is:
gewone thee (die in dat groene pakje van pickwick, hadden ze al toen er nog geen smaakjes bestonden)
thee met citroen
minty morocco

verder vind ik alle andere smaken nooit zo lekker, alle fruitthee maar ook earl grey, daar hou ik niet zo van

maxime

Dirkje

Dirkje

23-09-2009 om 19:42

Volgens mij

heeft het niet alleen met de thee te maken, maar ook met de hardheid van het water. Ik woon in een gebied met harder water dan in mijn vorige woonplaats. Ik zag al dat de theemokken veel meer aanslag hadden en mijn tanden kregen het dus ook. Ik filter ondertussen mijn water: heb een waterkan waar in een inzet filterpatronen gaan. Die gaan zo'n 100 filterbeurten mee. Vooral de eerste week heb ik nauwelijks last van aanslag, daarna neemt het wel langzaam toe. Ik gebruik trouwens eigenlijk alleen maar zwarte thee. Maar sinds ik dit doe, worden mijn tanden nauwelijks nog bruin.
Groet,
Dirkje

Maxime.M

Maxime.M

23-09-2009 om 22:45

Stomme vraag

Hoi,

Beetje suffe vraag misschien hoor maar wat is zwarte thee dan precies?
Zijn dat die gewone zakjes van pickwick, dus alles waar geen groene thee bij staat??

Maxime (geen thee kennis, koop eigenlijk alleen bij de super)

Puck2

Puck2

24-09-2009 om 13:13

Ja maxime

Zwarte thee is de normale thee die in de gangbare zakjes zit van Pickwick. Of thee zwart of groen wordt heeft te maken met het proces (m.n. fermentatie) dat gevolgd wordt vanaf het plukken tot verpakken als thee. En behalve groene thee heb je ook nog bijv. witte thee. Hier kun je meer lezen over thee:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Thee_(drank)

Puck2

Puck2

24-09-2009 om 13:15

Titel, vorige posting

MAcime, mijn titel was geen antwoord op jouw titel (stomme vraag) maar een antwoord op de vraag of zwarte thee de thee in de meeste theezakjes is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.