Huis, Tuin en Keuken
huismusje
30-07-2009 om 12:22
Tapas ideeen
Zondag komen er vrienden eten. En ik wilde eigenlijk gaan bbq-en. Maar omdat het weer nogal wisselvallig is. Heb ik maar besloten om iets anders te gaan maken. Zodat we makkelijk naar binnen kunnen uitwijken. Nu zou ik graag eens lekkere tapas maken. Maar heb eigenlijk geen idee hoe dat moet. Maar het lijkt me zo gezellig eten.
Gr Huismusje
Vera*
30-07-2009 om 12:40
Idee
Je kunt ook tortilla wraps gaan eten. Daar kun je instoppen wat je wilt. Bakjes met sla, tomaat, komkommer, mais, bonen, prutje met vlees, prutje met kip en dan lekkere sausjes erbij.
Fiekje
30-07-2009 om 13:06
Tapas lekker!
Als ik tapas eet maak altijd:
Dadels met spek, dadels in spek rollen prikkertje er door even in de koekenpan bakken, net zo lang tot het spek kanpperig is. (Kun je van te voren maken en als je gaat eten nog even in oven)
Kleine pittige gehaktballetjes (eventueel met een heel fijn gesnipperd uitje)
Kleine tomaatjes met kaas gegratineerd (kun je ook van te voren maken)
Champignons met kaas gegratineerd.
olijfjes
Superdun geneden chorizo of salami
Brood en dan lekkere dingetjes voor erop
Pepertjes met roomkaas (kant en klaar bij de kaasboer/ah)
enz.enz.
Ben geen viseter dus vishapjes ontbreken meestal bij mij.
Bij ah kun je ook allerlei kant en klare hapjes kopen, maar die zijn wel redelijk prijzig.
Alle hapjes in leuke bakjes op tafel, klein bordje met een gebaksvorkje, lekkere frisse wijn erbij en het feest is compleet...
Samelijk eten
Fiekje
Tijgeroog
30-07-2009 om 13:49
Tomatenbrood
In Spanje aten we ook graag tomatenbrood: stukjes brood helemaal gedrenkt in tomatenvocht/zaadjes. Simpel en erg lekker.
Vic
30-07-2009 om 17:21
Wat ik maak
Ik maak regelmatig gegrilde groenten (o.a. tomaat doormidden gesneden, grote paddestoelen, courgette) die ik van insmeer met een mengsel van olijfolie, sambal en veel knoflook. Kwartiertje in de oven zetten.
Hetzelfde knoflook/sambalmengsel gebruik ik ook wel om gamba's te marineren.
Lekkere broodjes krijg je door een voorgebakken stokbrood in plakjes te snijden en die dan aan een zijde te dopen in olijfolie (met knoflook natuurlijk), bestrooien met parmezaan, en dan 6 minuutjes afbakken.
Poppy
30-07-2009 om 21:22
Tortilla
Zo'n dikke omelet van gekookte aardappel en ei. Ik gooi er meestal iets van dunne plakjes chorizo, rode paprika, ui etc doorheen.
ingebeen
30-07-2009 om 23:01
Zalm
Wat ik altijd maak zijn zalmrolletjes.
Casinowit bij de bakker in de lengte laten snijden, kruidenkaas op elke mega-snee en daarop plakjes zalm. Strak oprollen die snee en in folie in de koelkast leggen.
Op het laatste moment in kleine plakjes snijden.
Die dingen kan je ook makkelijk invriezen.
Overigens, de pepadews (pepertjes met roomkaas) kan je ook goed zelf maken. Veel goedkoper. Potje halen bij oa Xenos of Dirk en dan de goedkoopste kruidenkaas.
Ik gebruik er altijd een slagroomspuit voor om de pepertjes te vullen met de kaas.
Verder kan je een klein blaadje witlof nemen, daarom een klein bolletje kruidenkaas en dan een walnoot erop. Heerlijk!
Jammie, krijg er nu al trek in
groetjes Ingebeen
huismusje
01-08-2009 om 14:49
Bedankt allemaal
Bedankt allemaal
Het gaat nu zeker lukken om variatie op tafel te krijgen.
gr huismuje
Van de (Forum)redactie
07-08-2009 om 14:46
Goede tips voor de oo-gezinsagenda!
Goede tips! Hier kunnen we weer inspiratie uithalen voor de Ouders Online gezinsagenda die we twee keer per jaar maken. De kalenderjaaruitgave voor 2010 is alweer klaar en op dit moment wordt de versie verkocht die volgens het schooljaar loopt (zie banner hier op het Forum). In de meeste winkels is hij al uitverkocht helaas, maar hij is nog te bestellen via opvoedingsboek.nl.
Er staan ook wat receptentips in, maar nog veel meer andere info: van prietpraat tot lijstjes, adressen en andere belangrijke gezinstips. Helemaal volgens Ouders Online natuurlijk: ongekend goed natuurlijk!
Justine Pardoen (hoofdredactie Ouders Online)