Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

madlief

madlief

20-08-2010 om 17:20

Strand noordwijk e.o. tips gevraagd.

Hoi,
morgenavond heb ik een afspraak voor een etentje met vrienden in Noordwijk. Eigenlijk zou ik er wel een dagje strand met de kinderen van willen maken. Oudste is 10, maar nog nooit aan het Noordzeestrand (behalve Texel) geweest......
Maar, is Noordwijk leuk? Ik bedoel eigenlijk, is het er niet ontzettend druk en misschien commercieel?
Zijn er in de omgeving daar andere stranden/plaatsen, waar dat allemaal net iets minder is? Ik vind het wel leuk als het een beetje bij een plaats/dorp is (hoeft niet persee), en ook wel als ik ff bij een strandtent kan gaan zitten, en het mag ook best levendig zijn op het strand. Wie heeft er tips? Misschien is er wel een strand speciaal heel leuk voor kinderen??
Enne, is het Noordzeewater koud op het moment? Wat is koud?...ik bedoel of er wel mensen in het water gaan buiten de echte die-hards om.
Madlief

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
An

An

20-08-2010 om 17:31

Noordwijk = hartstikke leuk

Als we samen zijn, gaan wij altijd naar Scheveningen, combineren dat met een bezoekje aan het theater, de bioscoop of Casino. Als we met de kinderen gaan, gaan we altijd naar Noordwijk of Katwijk, daar is veel minder drukte. In Noordwijk grenst de winkelstraat haaks op de weg langs het strand en shopgek als wij zijn, is dat een leuke bijkomstigheid. In Katwijk heb je geen boulevard met winkels, alleen een paar ijstentjes. Op het strand zijn daar de strandtenten op 1 hand te tellen.
Ik geniet enorm van de zee, maar ga voor geen goud het water in, ben een echte koukleum, dus daar kan ik je niets over vertellen.
Veel plezier!

Langevelderslag

..daar hebben wij net in de buurt op de camping gestaan tijdens onze trektocht. Je kunt er wel met de auto komen maar het is niet overvol en er zijn kiosken bij de strandopgang (maar niet bij het strand zelf).

Wij vonden het schitterend.

Enneh... je oudste heeft idd heel wat in te halen, ze vermaken zich daar altijd voortreffelijk! Dus ik zou zeker naar een strand gaan...

Langevelderslag is trouwens iets ten noorden van Noordwijk, mogelijk kom jij juist van de andere kant...

Vic

Vic

20-08-2010 om 19:25

Noordwijk

Ik ben een Noordwijk-fan. Over het zeewater kan ik ne niets vertellen, maar vlakbij het strand zit wel een heel rijtje leuke restaurantjes. Met overdekt en verwarmd terras waar je dus het hele jaar door semi-buiten kunt zitten (en waar je mag roken, mocht je dat willen). Op Langevelderslag is niet zoveel te beleven, geen strandtenten ofzo. Daar ga ik hooguit wel eens in mijn eentje uitwaaien.

Haha vic

...kwestie van smaak.

Op Langevelderslag is voor mij veeeel meer te beleven dan in Noordwijk, Bloemendaal of Zandvoort. Ik heb weer schitterende foto's van de jongens onder dreigende luchten of na een regenbuitje op dat strand. Wisselvallig weer maakt het spelen op het strand veel leuker, we gaan ook vaak in de herfst. Lekker veel golven.

Leve De Verschillen maar weer... gnagna.

Oh ja, Langevelderslag heeft nu watertemperatuur van 19 graden en minder kwallen dan Ijmuiden of Heemskerk. Dat laatste strand is trouwens helemaal geweldig, daar kan je alleen maar met de fiets komen. 1 strandtent, wat vakantiehuisjes, en verder niets.

Vic

Vic

20-08-2010 om 19:44

Rodebeuk

Als ik met de kinderen naar het strand ga, ga ik altijd naar Bloemendaal. Volgens mij zijn we nog nooit in de zomer geweest (ik ben geen 'echte' strandganger), maar in het najaar/winter. Dan lekker wandelen in de duinen, schelpen zoeken op het strand, en koffie/chocomel bij Parnassia. Mijn kinderen zijn ook terrasgangers

madlief

madlief

21-08-2010 om 23:48

Noordwijk geweest

Het was een leuk strand in Noordwijk. Het was niet heel druk, want het weer viel wat tegen en het waaide erg hard. Maar dat kon ons niet schelen. Zo vond ik het wel leuk, wel strandtenten, maar geen hip gedoe oid.
Lekker gevliegerd. Lekker op het eb gelopen, zoals mijn dochter het noemde. Zoon heeft zelfs nog gezwommen....nouja, is in het water geweest.
Bedankt allemaal voor de tips.
groet
Madlief

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.