Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Spoed - tip meegeefcadeautje partijtje 8 jaar

Beste allemaal,

Ik kan pas over een uur de stad in om minicadeautjes voor in de zakjes te kopen, ik heb van half elf tot twaalf uur de tijd, dan moet jongste alweer van school gehaald worden.
Was er niet eerder aan toegekomen...

Ik heb een enorme hekel aan die meegeefzakjes maar er komen 11 kinderen met wie we in het donker een speurtocht gaan houden - ik heb dus verder vrijwel geen kosten en ik wil ze toch maar wat meegeven.

Heb naar mini-kompasjes gezocht op internet en dat lukte niet, het is ook te laat want het partijtje is vanavond. Ik heb een hekel aan al die rommel die heel snel kapot gaat. Kom zelf niet verder dan een goudkleurig potlood of een schrijfboekje, moet ik wel nog 12 dezelfde vinden.

Verder moet ik de boodschappen nog doen maar dat kan ook met jongste samen tussen 1 en 3. Gewoon veel sap en rauwkost voor bij de patat, taart zit nu in de oven daarom kan ik niet eerder weg... foute planning...

Whaaaaaaa Torschlusspanik!!!!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
jippa

jippa

13-11-2009 om 09:37

Misschien

- lichtgevende stuiterballen?
jippa
STERKTE

Van die kleine zaklampjes aan een sleutelhanger??
Heb eerlijk gezegd geen idee of en waar ze op dit moment te koop zijn, maar vorig jaar heeft mijn zoon die gekregen op een feestje en die moeder had ze bij de speelgoedwinkel gekocht.

hmmm, van die glow-in-the-dark-armbandjes (vanwege speurtocht in donker)? fluitjes, sleutelhangers, stressballetjes. Ga iig naar de action als die bij jou in de buurt is, daar slaag je altijd.
Ik moest wel lachen om de vermelde gezonde rauwkost en sap, naweeën van het schooltraktatiedraadje?

Net gekocht....

..voor in de schoen, bij de bruna.

een soort puzzeltjestukjes waarmee je een kubus moest produceren. van die tetris-achtige vormpjes, die als een plat plaatje geleverd werden, maar waar je dus een 3-d ding van moet maken. Wel van dat foute foamige plastic (ik weet dat je een natuurlijk type bent) maar toch leuk genoeg om een poosje intelligent mee bezig te zijn. Ze waren er in verschillende moeilijkheidsgraden (vanaf 5,7,en 9 jaar) en kostten 2 euro per stuk. Toch net weer iets leuker dan een stuiterbal van de action.

Ingrid

rodebeuk

rodebeuk

13-11-2009 om 10:11 Topicstarter

Geen action in de buurt helaashelaas

en erg bedankt voor jullie medeleven met mijn 'natuurlijke' Schwips...

Silone. die rauwkost is alleen maar dat ik het niet moet vergeten. Heb het twee jaar geleden gedaan bij het wachten op de patat. Grote schaal met van die wortelbolletjes, tomaatjes en kunstige komkommerstukjes. ging helemaal schoon op. Gewoon leuk om te zien.

Verder alleen maar ongezonde dingen uit principe. Het is immers feest. Alleen zit ik nog een beetje met de snoep, een feestje twee dagen na St Maarten, kan me moeilijk voorstellen dat ze dan warmlopen voor het snoepspel. Ze moeten allemaal nog een pond snoep thuis hebben liggen van woensdagavond!

Ingrid, ik had die kubussen al gezien bij een andere winkel maar daar waren ze meer richting de 5 euro.

Ik wou ook nog kijken voor kleine kompasjes bij de grote fietsspecialist. De taart begint al een beetje donker te worden aan de randen, ik kan over een kwartiertje weg...

Bedankt voor de tips allemaal, ik laat weten wat het geworden is!

Feestwinkel

Je kan naar de Hema, maar als je dat niet wilt zou ik naar een feestwinkel gaan en vragen 'doet u mij iets meligs voor jongetjes van 8, maal twaalf, voor max zoveel per stuk' - moet lukken.

Groeten,

Temet

Overigens

bedankt voor het woord Torschlusspanik. Die kende ik nog niet.

Groeten,

Temet

rodebeuk

rodebeuk

13-11-2009 om 10:34 Topicstarter

Rinkelende eierstokken

Temet, Torschlusspanik wordt gebruikt voor dat wat jij net voor mekaar gebokst hebt. Nog even snel twee kinderen gefixt voordat het te laat was

kan zowel slaan op het vinden van een man als op het nastreven van reproductief succes....

Een partijtje zou toch wat minder paniek moeten opleveren eigenlijk...

en nou regent het ook nog!

Amarins

Amarins

13-11-2009 om 11:02

Tor!!!! (ben je al weg)?

Nog niet, dan fluks naar Keck en Lisa op de Mariaplaats (je weet wel, die winkel vol met leuke, niet al te noodzakelijke dingen). Daar hebben ze leuke sleutelhangers met naar keus een kompasje of een wereldbolletje. Woensdagmiddag lag er nog een mand vol. Zagen er ook nog eens degelijk uit, en leuk. Succes met de speurtocht, jammer dat je je eigen bladerdak niet tegen de regen kunt inzetten .

Succes

en vooral met de speurtocht, doe je dat nu met paraplu's ?

vertel achteraf effe hoe het was !

rodebeuk

rodebeuk

13-11-2009 om 13:00 Topicstarter

Oh nee he

..nu heb ik 3,50 per stuk betaald bij de fietswinkel op de Springweg. En straks een klereherrie omdat ze allemaal binnen gaan bellen natuurlijk... weer 10% gehoorverlies voordat het partijtje afgelopen is. Het was dus de fietsbel incl. kompas die ik eerst te duur vond.. maar zoals ik al aangaf: entree plus reiskosten (benzine of treinkaartjes)komt altijd duurder uit dan zo'n fietsbel.

Oh bah, straks 11 kinderen die tegelijk gaan bellen in huis, en toen mijn zoontje het in zijn eentje deed werd ik al doof.

Amarins: bedankt voor de tip, dat was exact precies wat ik zocht! Volgende keer laat ik hier mijn telefoonnr achter, kan ik per sms gecoacht worden.

Manda: Nee, we gaan niet met een paraplu lopen. Hooguit met een zweep GRIJNZZZZ.. het moet wel een buitenpartijtje worden hoor. En dan weer binnen chocolademelk met stukjes marshmellow erin.

Ik heb ook nog te veel onderdelen: thuiskomen (algauw een half uur verder met acht meefietsers). taart eten, kadootjes verstoppen en uitpakken, snoepspel, evt buitenspelen als ze de tent afbreken, patat eten, speurtocht, eierkoek versieren, chocolademelk drinken.

Als ze braaf zijn laat ik de eierkoek en het snoepspel weg. Ik kan ze ook nog een kompasroos laten knutselen voor op hun ecoverantwoorde papieren zakjes. Sommige onderdelen zitten vast op een bepaalde tijd, ik kan bijv. niet taart geven en meteen erachteraan patat... mmm.. misschien doe ik toch maar rauwkost tijdens het kadootjes uitpakken en dan om half vijf/vijf uur de patat en de taart aan het eind en niet de eierkoeken.. whaaahhh...

Ik meld me terug. Ik zie er echt niet tegenop hoor, het wordt vast een leuk feessie...

Amarins

Amarins

13-11-2009 om 13:22

Jammer!

Amarins: bedankt voor de tip, dat was exact precies wat ik zocht! Volgende keer laat ik hier mijn telefoonnr achter, kan ik per sms gecoacht worden.

*Goed idee, het had je een bult lawaai gescheeld . En je was in de buurt.

Ik heb ook nog te veel onderdelen: thuiskomen (algauw een half uur verder met acht meefietsers). taart eten, kadootjes verstoppen en uitpakken, snoepspel, evt buitenspelen als ze de tent afbreken, patat eten, speurtocht, eierkoek versieren, chocolademelk drinken.

* Oei, da's veel. Mijzelf kennende loop ik dan zelf al over (ben niet zo'n liefhebber van kinderfeestjes, eerlijk gezegd, mijn man gaat het veel beter af), en als ik dan ook nog zoveel stappen in de gaten zou moeten houden, dan is succes bij mij niet verzekerd. Vorig jaar hebben wij de feestgangers (8 jongens van 7 jaar) zodanig vermoeid met een leuke en actieve wijkspeurtocht dat ze bij thuiskomst helemaal stil hun broodjes knakworst en pannenkoeken hebben opgegeten. Hééél bijzonder en heerlijk rustig. Nogmaals succes en er ligt vanavond vast een heel tevreden kind in bed!

rodebeuk

rodebeuk

13-11-2009 om 14:27 Topicstarter

Amarins

We zitten een beetje met het donker.. we moeten wachten met lopen tot het donker wordt, en we nemen ze mee uit school omdat dat logistiek voor de ouders makkelijker is. Er zitten wat kinderen bij die anders naar hun Andere Ouder zouden gaan buiten de stad of die om half vijf bij de bso zitten...

Dus ik heb een gat tussen half vier en donker en ik weet nog niet precies hoe we dat gaan vullen.

Maar wees gerust, we gaan zeker niet de hele lijst afwerken! Dat zou gekkenwerk zijn.

Rafelkap

Rafelkap

13-11-2009 om 15:39

je kunt ze de fietsbel pas thuis laten uitpakken. Leuk voor de ouders

Rafelkap

Rafelkap

13-11-2009 om 15:40

veel plezier! (en gefeliciteerd!)

rodebeuk

rodebeuk

13-11-2009 om 22:42 Topicstarter

Leeg

Zo voel ik me.

Heb ook al een beetje rondgeforumd voordat ik hier kom want ik weet niet zo goed wat te zeggen.

Het waren teveel kinderen. De wilde jongens boden wel zelf aan om buiten te gaan spelen, was schattig. Kadootjes verstoppen en taart eten ging goed. Mijn zoon had vervolgens meer aandacht voor de prachtige kado's dan voor zijn gasten, dat is lastig aan te zien.. maar ja, hij is ook pas 7 jaar en 369 dagen...

Patat eten na het voetballen ging ook goed. Heb snoepspel gedaan met 2/3 terwijl 1/3 begon met speurtocht. Hadden drie volwassenen. De speurtocht lopen ging sneller dan gedacht. Het in het donker buiten lopen was weer speciaal. Sommige kinderen vonden het eng en een paar jongens hadden het op de helft gezien. Het was trouwens uitgesproken licht buiten door de indirecte verlichting. Het stadslicht weerkaatste in de wolken. Onbewolkt was het een stuk donkerder geweest. Echt bizar, alsof ze wat TL-buizen aan hebben laten staan.

Daarna snoepspel met 1e groep. Chocomelk was eigenlijk niet nodig want het was helemaal niet afzien geweest. Ze zijn uit zichzelf nog wat Knabbel en Babbel en Tom en Jerry gaan kijken.

Ik was wederom, net als vorig jaar, te duf om netjes voor de kado's te bedanken bij de ouders. Dat vind ik echt erg van mezelf.

's Avonds op de bank heb ik aan mijn zoon gevraagd wie hij zou hebben gevraagd bij een kleiner aantal, en toen kwamen er precies de rustige, gevoelige kinderen met wat meer diepgang uit. Zo grappig hoe hij die selectie maakt. Hij is zelf nogal zacht en gevoelig. Kan wel opboksen tegen de rest maar het is niet zijn favoriete stijl van omgaan met elkaar.

Dus hopelijk ga ik volgend jaar met een stelletje geïnteresseerde softerikken naar Nemo oid.....

Mijn zoon heeft zich goed jarig gevoeld, de kinderen hebben zich redelijk vermaakt en als ik alle ouders over een paar weken op het schoolplein persoonlijk heb bedankt.. ja dan is het weer prima afgelopen.

rodebeuk

rodebeuk

13-11-2009 om 22:53 Topicstarter

Aiai

"met meer diepgang"

Dat klinkt zo oordelend.. niet zo bedoeld hoor. Jeumig hoe zeg ik dat nou. Of zien jullie het door de vingers? Dan hoef ik er verder geen woorden meer aan vuil te maken.

Amarins

Amarins

14-11-2009 om 00:02

Lekker slapen!

.... lijkt me. En morgen gezond weer op! Nog 361 nachtjes slapen, dat zijn er een boel.

Ach rodebeuk

jij hebt van die hoge verwachtingen en dan moet het precies zo lopen als je in gedachte had en dat lukt dan natuurlijk niet helemaal vlekkeloos. Die kinderen hebben er volgens mij echt geen minder feestje om gehad en je zoon was tevreden, voelde zich jarig en had mooie kado's gekregen.

joh het was goed zoals het was !

liora

liora

14-11-2009 om 14:39

Rodebeuk

Hoi Rodebeuk,

Ik zou me ook leeg voelen! Daarom doe ik altijd iets waarbij ik alleen ergens heen hoef, daar voornamelijk kan zitten, en dan weer terug ga. Dus bijvoorbeeld een indoor speeltuin of zo, of de film.
Kost wat meer maar al die drukte thuis, daar moet ik echt niet aan denken, tenzij ik een enorme tuin had of zo.

Liora

tonny

tonny

14-11-2009 om 17:09

Prima toch?

Je zoon heeft zich jarig gevoeld (dat is het allerbelangrijkste) en de kinderen hebben zich vermaakt. Prima toch!

En ik vind het niet raar dat je de ouders niet voor de cadeautjes bedankt hoor. Heb ik nooit gedaan volgens mij! Je zoon heeft de gevers toch bedankt? Hij is de jarige, jij niet. Dat de ouders de cadeautjes betalen, nou ja, da's de leeftijd.

tonny

rodebeuk

rodebeuk

14-11-2009 om 21:38 Topicstarter

Bedankt allemaal

ik kan er weer tegen na jullie lieve woorden. Tging ook wel goed hoor, jullie zetten me weer even op het spoor.

Ehh..Liora..5 bij 9 min een schuur van 6 m2, dat is dan minder dan 40 vierkante meter. Tweederde van de gemiddelde Amsterdamse woning, niet echt groot voor een tuin, toch? Ze zijn gaan voetballen op een veldje verderop.

De groep was te groot en te divers, daardoor was er helemaal geen samenhang, ik denk dat ik dat voelde.

En verder gewoon dat gastvrouw zijn in je eigen huis, dat sloopt altijd zoals Liora al aangaf.

Fatima

Fatima

14-11-2009 om 23:16

11 kinderen?

Maar waarom nodig je dan zoveel kinderen uit?

rodebeuk

rodebeuk

15-11-2009 om 09:06 Topicstarter

Fatima

Ja goeie vraag. Beetje laat, vind je niet, die vraag.
Kheb ook niet zo'n zin om dat van alfa tot omega door te gaan nemen alsnog. Is ook niet echt waar ik input over vroeg.

Maar voor je beeld: mijn zoon is van klas gewisseld en zit nu in een klas met kinderen die 1 tot 2,5 jaar ouder zijn dan hij. Hij is echt een volle kop kleiner en moet nog aansluiting vinden. De kinderen van zijn vorige groep zitten niet in hetzelfde gebouw maar hij wil daar graag zijn contacten een beetje warm houden.

Soms hebben mensen ergens een reden voor. De afgelopen jaren had hij altijd striktl zoveel kinderen als hij oud werd.

Chantelle

Chantelle

16-11-2009 om 15:07

Kop op

Rode beuk, jouw zoon en de kinderen hebben een topfeest gehad. Punt. Helemaal goed.

jippa

jippa

16-11-2009 om 21:34

Goed feestje!

Tuurlijk ben je leeg. Maar klinkt als een prima feestje. Vorig jaar hielp ik een vriendin met een feestje. Al die kinderen waren gaar en de speurtocht liep mis en eigenlijk ging er niks echt goed. Wij waren gevloerd. Op een gegeven moment hebben we uit meligheid en wanhoop alleen maar gek zitten doen in de kamer. De volgende dag hele enthousiaste reacties gekregen. Kinderen hadden het een topfeest gevonden. O ja en ouders bedanken is ook niet in ons hoofd opgekomen
Jippa

rodebeuk

rodebeuk

17-11-2009 om 22:06 Topicstarter

Dank dames

nog even bedankt voor alle opbeurende woorden.

Ik had alles al laten bezinken en besloten dat het allemaal prima was... blijkt zoon vandaag het eerste speelafspraakje te hebben met een oudere jongen. Vanaf de zomervakantie had hij nog geen enkele keer met een klasgenoot afgesproken, terwijl hij dat heel veel deed in zijn oude klas. Het kon trouwens niet doorgaan vanwege zieke broertjes, maar ik vond het fijn.

Kijk, daarom hadden we dus veel kinderen uitgenodigd...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.