Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Celine

Celine

18-02-2017 om 14:58

SPOED: hoeveel aardappelen voor stampot?

We zijn met 4 gemiddelde eters (2 volw, 2 pubers waarvan ereen niet zoveel eet). Eten andijviestampot. Redden we het dan met 1 kg aardappelen?

Of moet ik aardappels bijhalen?

Tijgeroog

Tijgeroog

18-02-2017 om 15:00

Ja hoor

Volgens mij wel. Maar er zijn vast recepten te vinden op internet.

Pirata

Pirata

18-02-2017 om 15:28

wij niet

Wij hebben 1250 gram nodig met 4 personen (2 volw, 1 puber, 1 kind)

Inanna

Inanna

18-02-2017 om 16:30

wij wel

2 volwassenen, 1 jongen van 15, 1 meisje van 12
De kinderen zijn geen grote eters

Hier

Ik heb vandaag een kilo geschild maar er toen toch maar een paar aardappelen bij gedaan. Vier eters hier. Gaat ook 500 gr boerenkool bij.

Vesta

Vesta

18-02-2017 om 17:54

wij niet

Voor ons 2 gebruik ik 750 g aardappels en minimaal 300 g groenten.
Zeker voor stamppot gebruik je altijd het dubbele van wat je normaal aan aardappels eet is mijn ervaring. Zelfde met aardappelpuree.

Lusithania

Lusithania

18-02-2017 om 17:58

Voordeel

Het voordeel van stamppot is dat de verhoudingen flexibel zijn, het komt niet zo nauw.

'Aanlengen'

Je kunt er zonodig ook (stok)brood of crackers bijgeven als je denkt te weinig te hebben.

Celine

Celine

18-02-2017 om 19:58

bedankt

Ik had veel andijvie, 650,gram (ik wil altijd veel groenten) en het was voldoende! Nb Bijna de helft heb ik er nog kort bij gedaan vlak voor het klaar was met koken (alles rauw erbij doen lukt niet).

Phryne Fisher

Phryne Fisher

18-02-2017 om 22:35

Ik heb ook graag een extra p in mijn stamppot.

Puck

Puck

21-02-2017 om 22:06

Celine, tip voor rauwe andijvie

Ik herken dat het er niet allemaal rauw bij kan. Wat ik doe is de rauwe andijvie in een vergiet, water koken in de waterkoker en dat over de andijvie gieten. Dan slinkt t voldoende om wel in de pan te passen en heeft het toch nog de smaak van rauwe andijvie.

bieb63

bieb63

21-02-2017 om 22:10

Goeie tip Puck!

Thx

Lente

Lente

21-02-2017 om 22:14

Een andere tip

Ik stop de gesneden andijvie in de magnetron. Dan behoud je nog meer vitaminen en zo want er gaat geen gekookt water overheen.
Werkt perfect.

Celine

Celine

21-02-2017 om 22:37

Puck / Lente

Goeie tips zeg. Bedankt!!

Lente, hoe lang doe je het in de magnetron (hoeveel gram)?

Kaaskopje

Kaaskopje

22-02-2017 om 00:12

Met heet water overgieten?

Dan wordt het al voor je het gaat stampen slappe hap.

Ik stamp de aardappels op het aanrecht, zet de pan dan weer terug op een heel laag pitje en roer dan vervolgens om en om alles er door. Dus rauwe andijvie, laagje shoarma (spek kan ook), rauwe andijvie, geraspte kaas en zo tot alles erdoor is geroerd. Ik stamp het dan dus ook niet meer, ik schep de ingrediënten erdoor. Het blijft zo warm genoeg.

Lente

Lente

23-02-2017 om 15:09

Geen idee hoe lang en hoe veel

Tot ik zie dat het een beetje slinkt

Met voorgesneden andijvie leg ik de zak in de magnetron (wel iets open maken).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.