Huis, Tuin en Keuken
koentje
18-06-2009 om 21:06
Spinazie salade
Wie weet er een recept met rauwe spinazie als basis?...en wil deze delen?
Temet
18-06-2009 om 21:26
Schot voor de boeg
Ik zou er stukjes milde gorgonzola en licht geroosterde walnoten door doen. Wat olijfolie en versgemalen peper erover, zou genoeg moeten zijn denk ik.
Groeten,
Temet
Guinevere
18-06-2009 om 21:37
Feta
Ik kies voor feta en dunne reepjes rode ui. Gewoon met olie en citroensap erover, en flink peper. Evt. knoflookcroutons.
Annie Tsung
19-06-2009 om 01:53
Aardbeien en geitenkaas
In een slaschaal:
3 flinke eetlepels olijfolie
1 eetlepel frambozenazijn
2 eetlepels honing
Goed mengen met een garde tot je een soort sausje krijgt.
Als het te dun is wat meer honing erin doen.
Spinazie in de slaschaal doen ,samen met aarbeien, verkruimelde geitenkaas, pijnboompitjes.
De aarbeien bestrooi ik eerst royaal met versgemalen zwarte peper.Klinkt misschien gek ,maar is heel erg lekker.
En verder van alles wat je lekker vind.Soms doe ik er ook stukken sinaasappel in ofzo.
Als alles in de schaal zit even goed husselen en mengen en klaar!
Annie
Mamvantwee
19-06-2009 om 08:52
Deze: absolute topper
Vind ik zelf, en alle gasten die het voorgeschoteld hebben gekregen.
Nodig:
Spinazie, hoeveelheid naar smaak
twee sinaasappels
2 bolletjes (!) knoflook
olijfolie
pijnboompitjes of gehakte hazelnoten
peper en zout
Pel de bolletjes knoflook, en maak de teentjes los, maar laat deze teentjes wel in hun witte vliesje zitten. Doe alle knoflookteentjes met een flinke laag olie in een bakje, en zet dit bakje in de oven (200 graden). Laat de knoflook zacht worden: het is klaar als de teentjes ingedrukt kunnen worden en dus vanbinnen zacht zijn geworden.
Schil de sinaasappels heel dik, zodat de witte velletjes eraf zijn. Doe dit boven een bakje, vang het sap op. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng de partjes met de spinazie.
Rooster de pijnboompitten of hazelnoten licht in een droge koekenpan. Laat afkoelen, meng door de spinazie.
Meng de (uitgelekte) knoflookteentjes erdoor.
Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, wat olie, zout en peper. Meng dit door de spinazie.
En echt waar: die knoflookteentjes moet je uitzuigen, die zijn zoet geworden en niet meer sterk van smaak/geur. Echt heerlijk!
eet smakelijk!
angel3
19-06-2009 om 09:09
Met peer!
Sappige verse peren, walnoten, verse spinazie, blauwe kaas en olijfolie, peper zout. Mjummie! altijd een hit hier
reina
19-06-2009 om 09:36
Mamvan2
Dat klinkt heerlijk, ik zocht nog een 2e voorgerecht voor een etentje volgende week, dit wordt 'm!
Silone
19-06-2009 om 10:09
Ha!
Lekker. Nu de rucola het in de tuin zo goed doet, kan ik dit soort recepten ook wel gebruiken, want volgens mij is de spinazie inwisselbaar voor rucola (niet qua smaak, maar wel qua inhoud van de salade).
Ook lekker trouwens met zongedroogde tomaten in stukjes, geroosterde pinboompitten en een dressing van olijfolie, thym, balsamicoazijn. Als het niet-vega mag dan is het ook lekker om van te voren een paar plakjes goede rauwe ham of (scharzwalder)schincken in een droge koekepan te ondoen van vet. Even laten liggen verpakt in aluminiumfolie en op het laatst over de salade te verkruimelen.
Of natuurlijk van een stukje parmezaanse kaas wat krullen af te schaven en erover te mikken. Mmmjamm.
koentje
19-06-2009 om 11:14
Hmmm
bedankt voor de heerlijke recepten, hier klan ik voorlopig mee vooruit!
Roosje Katoen
19-06-2009 om 11:44
Spinazie met halfgedroogde tomaatjes, geitenkaas met honing, rode uienringen en geroosterde pecannoten. Dressing van azijn/olijfolie/honing/mosterd/knoflook.
Mmm de andere recepten klinken ook heerlijk, snel eens spinaziesalade maken!