Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Speurtocht organiseren

Wij gaan binnenkort een speurtocht organiseren. Een uurtje met ongeveer 18 kindjes (eventueel in 2 groepjes) door de wijk. We hebben al een thema "Prinsessen en piraten" (op verzoek van onze kinderen). Een route is niet zo moeilijk. We willen ze uiteindelijk bij een grote schatkist uit laten komen met daarin een grote schat. De vraag die ons nu alleen bezighoudt: wat voor opdrachtjes kunnen we de kindjes tijdens de optocht laten doen? De kindjes zijn allemaal tussen de 4 en de 7.
Wie oh wie heeft er weleens een speurtocht georganiseerd en kan vertellen wat voor opdrachtjes de kindjes toen moesten doen???

Bedankt alvast,
Juulia

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Juulia

wij hebben wel eens een speurtocht gedaan mbv foto's. Foto's gemaakt van plekken (en dan niet te voor de hand liggende 'hoek' nemen), zodat ze vandaar uit verder kunnen naar de volgende foto-hoek. Ook handig voor kinderen die nog niet kunnen lezen

groetjes,
Jons

ijsvogeltje

ijsvogeltje

01-08-2010 om 22:41

Groepjes

Goed idee om de kinderen in groepjes te laten lopen. Groepen van negen vind ik nog erg groot, als je genoeg begeleiding hebt, zou ik er vier groepjes van maken. Kinderen vinden het namelijk erg leuk om de routebeschrijving vast te mogen houden of mee te kunnen zoeken naar aanwijzingen. In een grote groep lukt dat niet en wordt het al snel chaotisch.
Opdrachtjes onderweg: dingen laten tellen (lantaarnpalen, bomen), dingen laten verzamelen (denneappels, mooie bladeren), een tekening maken van een bijzonder kundwerk oid waar ze langs lopen. Je kunt onderweg ook bemande posten maken, waar ze een spelletje oid gaan doen. Koekhappen, zaklopen, spijkerpoepen, stoelendans, hindernisbaantje of wat dan ook maar.
Fotoroute is erg leuk. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf iets maken met gezichtjes: de richting waarin de ogen kijken, bepaalt de richting waarin ze lopen (voor iedere kruising/afslag dus een nieuw gezichtje op het papier). Lintjes ophangen kan natuurlijk ook altijd goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.