Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

bertje1

bertje1

14-04-2009 om 09:17

Rolluiken?

we willen een dakkapel gaan plaatsen (flink wat ramen). In deze kamers komt vanaf uur of 1300 de zon.
De vraag is: wel of niet plaatsen?
en: elektrisch of met de hand?

graag voor en tegens (frisse lucht nog binnen? wat als stroom uitvalt? lekker donker? koeler in kamer?)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Minet

Minet

14-04-2009 om 09:36

Hangt af van

de grootte van het raam t.o.v. het dakoppervlak van de zolderkamer.
Wij hebben een goed geïsoleerd dak, met in de kamer waar het langst de zon opstaat (middag/avond) voor het raam een screen.
Het is zonde van het geld geweest, want de kamer wordt door het grote dakoppervlak gewoon erg warm, waardoor we later alsnog airco in deze kamer hebben gemaakt.
Groetjes, Minet

bertje1

bertje1

14-04-2009 om 09:48

Niet zolder

het is op de tweede verdieping, die al een deel schuin loopt. hier wordt het ook best warm maar ja, aan de andere kant (onze kant) wordt het ook warm dus tja, welke warmte hou je nu buiten??

Vera*

Vera*

14-04-2009 om 16:12

Hier

Wij hebben de dakkapel bewust aan de Noordkant gedaan en de Zuidkant heeft een groot Veluxraam gekregen. Het Veluxraam heeft een isolerend rolgordijn en dat is met warm weer dicht. De zolder is zeer goed geisoleerd en het is er tijdens een hittegolf prima uit te houden. De kamers van de kinderen op het Zuiden zonder screens/rolluiken zijn veel warmer.

Jolijt

Jolijt

14-04-2009 om 19:15

Rolluiken hier

aan alle kanten. We werden gek van de vroeg wakkere kinderen en wilden het goed donker. Verduisterende rolgordijnen deden de truc niet, rolluiken wel. Maar sinds we ze hebben willen we ze ook voor de temperatuurbeheersing echt niet meer kwijt.
Overigens vinden wij het zelf ook veel fijner slapen in het stikdonker, maar gezien het succes van de wake-up lampen is dat vast persoonlijk

Guinevere

Guinevere

14-04-2009 om 19:43

Niet prettig

Persoonlijk vind ik rolluiken niet prettig, zeker niet als ze electrisch bediend moeten worden (zoals die van mij dus, zaten er al in). Want wat moet je dan doen als je een nooduitgang nodig hebt, en de electriciteit is uitgevallen?
Hier hebben we in de nok van de zolder een veluxvenster. Als je dat openzet vliegt de warmte zó het huis uit (tenslotte stijgt warme lucht).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.