Huis, Tuin en Keuken
Nasha 1st
05-06-2010 om 13:42
Rijst opfluffen
Ik heb nog een pak rijst in de kast en wil gekruide kippenpoten erbij doen. Maar alleen kale rijst is ook zo saai. Iemand hier nog tips? Zo eenvoudig mogelijk
Nowee
05-06-2010 om 13:57
Nasigroente en doperwten
Die rijst samen koken met diepvriesdoperwten (hier 400 gram rijst en 400 gram doperwten). Zo'n zakje nasigroente van Conimex even laten wellen en dat erdoor.
Man en kinders eten dat vaak als ik niet thuis ben, dan doen ze er saté bij.
ishtar
05-06-2010 om 15:10
Rijst met
kaas. Gewoon geraspte kaas erdoor laten smelten. Heerlijk! (vooral met zilvervliesrijst)
Primavera
05-06-2010 om 15:27
Ananas en pijnboompitten
Heel eenvoudig kun je het ook opfluffen met stukjes ananas en pijnboompitten waarmee je de rijst even opbakt.
Groeten Primavera
mirreke
05-06-2010 om 15:49
En bv koken met geel poeder erin (ketoembar?)
Of paprikapoeder. Want dan wordt de rijst geel of rood. Ziet er ook smakelijk uit. Verse lenteuitjes er doorheen snijden, jummie.
Damajo@
05-06-2010 om 21:48
Roerbakken
Stronk paksoi in reepjes snijden ( als andijvie zeg maar)
Teen knoflook en een uitje fruiten in de pan, paksoi erbij, wat zout en een scheut Ketjap Manis. Alles roerbakken. De groente over of door de rijst doen.Ik heb het vanavond nog gegeten ( maar dan met gehakt erbij.Lekkkerrrr!
Wij eten 1 stronk met z'n tweeën+ 1/2 ( =een kleuter die niet zoveel eet)
Damajo
Silone
05-06-2010 om 21:58
Mirreke
ik denk dat je koenjit (geelwortel) bedoeld. Van ketoembar kleurt je rijst niet zo denderend.
Margriet*
05-06-2010 om 22:38
Vandaag in het park
kreeg ik een bordje van een vrouw van Marokkaanse afkomst met een heerlijke simpele salade (of het Marokkaans was weet ik niet, maar ik had deze combi nog niet eerder zo gegeten). Rijst, hele kleine stukjes komkommer, tonijn en mais. Was een beetje zoetig fris. Met een kippenpootje erbij een maaltijd voor een warme dag.
Nasha 1st
05-06-2010 om 23:37
Even kijken
wat ik in huis heb....Dan blijft over de nasikruiden of de optie van Margriet denk ik (even kijken of ik mais heb)
Ulla
06-06-2010 om 13:14
Heel simpel
Gewelde rozijnen erdoorheen (na het koken).
Mmmmm!
Of nog simpeler, de rijst koken met een groentebouillonblokje. Dat smaakt heerlijk.
Dorry1
06-06-2010 om 20:09
Gebakken rijst
Rijst eerst koken en dan af laten koelen (liefst een dag van te voren). Dan een uitje snipperen en knoflook persen en dat fruiten in zonnebloemolie. Schepje sambal er doorheen en dan de koude rijst erbij en roerbakken. Misschien wat extra olie toevoegen. Zout en suiker toevoegen en fijn gesneden prei meebakken. Een ei (of twee) roerbakken tot kruimels en door de rijst scheppen. Scheutje ketjap en klaar is je gebakken rijst. Groot succes hier altijd.
Dorry
Nasha 1st
06-06-2010 om 22:42
Combi
het is een combi geworden. Ik heb een paar scheppen er uit gelaten voor mijn 2 smurfen (die niks lusten) en die met geraspte kaas geserveerd. Na eerst een wat vreemde blik en een voorzichtig hapje aten ze hun vingers er bij op!!! hahahahaha...
Voor de andere 3 van het gezin met nasi-kruiden dus. Heerlijk hoor!
mirreke
07-06-2010 om 13:53
Is koenjit hetzelfde als kurkuma?
Want dat staat namelijk op het doosje (even opgezocht).