Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Recepten speciaal diner

wij zijn over 2 dagen 20 jaar getrouwd. Elk jaar gaan we uit eten of eten we luxe thuis. Nu hebben we met deze speciale dagen vaak het zelfde, gewoon omdat iedereen het lekker vind. Maar nu omdat wij 20 jaar getrouwd zijn wil ik echt iets anders.
Uiteten is dit jaar geen optie omdat het op een door de weekse dag valt, er kids moeten werken en sporten.
Ik wil graag een 3 gangen menu wat ook geschikt is voor de kids, bijna 17, 15, 12 en bijna 5. Misschien kleine gerechtjes voor hen erbij. Lekkere rose voor pappa en mamma erbij.
Wij zijn niet zo'n groenten mensen maar meer vleeseters.
Wie heeft er ideeën ?
Gr, Rymcke

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
reina

reina

12-09-2010 om 12:43

Ideetjes

Wat hier erg lekker gevonden wordt (je kunt de wijn evt vervangen door niet te zoete appelsap) en wat qua werk erg meevalt is:
Kalkoenschnitzels met tutti-frutti:
Kook 2 ons tuttifrutti 25 minuten in een halve liter witte wijn met 4 kruidnagels. Bestrooi 4 kalkoenfilets met bloem, zout en peper. Verhit 15 gram boter en bak 2 filets aan op oge temperatuur, 2 minuten aan beide zijden. Dan de volgende 2 hetzelfde. Haal ze uit de pan, houd ze warm. Zeef tutti-frutti, bewaar het vocht. Blus bakvet met tutti-fruttisap, roer aanbaksels los, Voeg tutti-frutti toe. Schep op elke schnitzel wat vruchten met sap.
OF:
Kipkarbonades met abrikozen:
Neem 7 ons ontbeende en ontvelde kipkarbonades, maak en mengsel van 2 eetl geraspte gember, 2 tl kardemon, 1 tl peper en wat zout, wrijf de kip ermee in en laat het 30 min intrekken. Verhit 4 lepels olijfolie en bak de kip bij beetjes aan. Haal het uit het vet, hou een klein beetje olie in de pan en fruit daarin 2 sjalotten, teentje knoflook, pepertje (allemaal kleingesneden). Voeg 2 dl droge witte wijn toe, laat voor de helft inkoken, voeg 2 dl verse sinaasappelsap toe en een halve bouillontablet. Doe de kip erbij en laat het 15 min stoven. Voeg 2 ons gedroogde (gehalveerde) abrikozen toe en 75 gram rozijnen. laat nogmaals 15 min stoven. Evt wat honing toevoegen. Ik eet het met aardappeltjes uit de oven, of met rijst waaraan ik kaneel en kardemon toegevoegd heb.
DAARBIJ:
Rozemarijnarrdappeltjes:
1,5 kilo kleine aardappeltjes, flinke scheut olijfolie,
2 teentje knoflook, 2 handjes verse rozemarijn,zout
Oven voorverwarmen op 220°C.Boen de aardappels goed schoon onder de kraan. Snij te grote aardappeltjes in in 2 of 3 stukken. Hak de rozemarijnblaadjes iets kleiner. Pel de knoflooktenen en snijd in kleine stukjes. Sprenkel wat olijfolie over de bakplaat of een braadslee. Doe de aardappels, de rozemarijn en de knoflook erin. Sprenkel er nog wat extra olijfolie overheen. Meng tot de aardappels goed bedekt zijn met een laagje olie. Schuif in de oven en laat in een half uur bruin en knapperig worden. Tussentijds even omscheppen. Bestrooi met (grofgemalen) zout.
Je kunt er een salade of bijv broccoli, spercieboontjes bij eten.
En dan bijv. fruit of ijs met aardbeien toe.

liora

liora

13-09-2010 om 21:15

Recept

Hoi,

Nigella heeft een geweldig recept met een hele grote biefstuk die je dan aan tafel in plakken snijdt. Als dat je wat lijkt geef ik je het recept.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Laminaat

Laminaat

14-09-2010 om 11:27

Gefeliciteerd!

Voor- avocado gevuld met hollendse garnalen/blokjes avocado/cocktailsaus
Hoofd- Lamsbout uit de oven met meegebakken aardappelpartjes en een groente/sla naar keuze
Toe- koffie met taart en bonbons en likeutjes

Smakelijk,
Laminaat

*Rymcke*

*Rymcke*

15-09-2010 om 09:03 Topicstarter

Thanx

Voor alle reacties.
En het is geworden.
Voorgerecht : Een schijf honingmeloen ingerold in couburger rauwe ham. Met een garnituur van ambachtelijke vleessalade met een meloenlepeltje opgeschept. Gegratineerd met beetje verse bieslook.
Hoofdgerecht : Ossehaas tournado en kogelbiefstuk normaal gebakken en dan in plakjes gesneden, mooi neergelegd op het bord met pepersaus, aardappel kroketjes, aardappel smilies en wedges, veldsla met komkommer en tomaten roosje met pijnboompitjes.
Dessert : Witte chocolade mousse (zelfgemaakt), slagroomijs, aardbeienijs en chocoladeijs - allemaal 1 bolletje op een bordje. Afgemaakt met kersjes en verse meloen en kiwi en slagroom.
Voor pappa en mamma een heerlijke rose erbij, tafel giga mooi gedekt. Kids ijsthee of casis erbij. Bijzonder geslaagd.
Gr. Rymcke

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.