Huis, Tuin en Keuken
oregano
04-02-2011 om 12:05
Recept tonijnsalade
Ik ga morgen een tonijnslade maken voor bij de gezamelijke familiemaaltijd, wie heeft een superlekkerrecept hiervoor?
Bedankt, oregano
ijsvogeltje
04-02-2011 om 12:14
Lauwe sperciebonen/tonijnsalade
Topper hier:
De inhoud van twee blikjes tonijn in olijfolie, twee rode uien, zwarte olijven, vijf hard gekookte eieren en vijf tomaten in partjes (hoeveelheden zijn globaal hoor) in een schaal doen met zout en peper naar smaak. Ondertussen sperciebonen gaar koken en deze gaan er dan bij. Evt. nog wat dressing ofzo er doorheen. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
wendelien
04-02-2011 om 14:56
Knip&plak
Tonijnsalade:
(Hoeveelheden zijn bij benadering en naar smaak)
1 blikje tonijn naturel (een verantwoorde albacore, bijv.)
1 hardgekookt ei
4 kerstomaatjes
wat peterselie en/of bieslook
1 eetlepel lekkere mayonaise
1 eetl. zure room, creme fraiche of yoghurt
1 eetl. citroensap
1 eetl. kappertjes
1 eetl. gehakte augurk
1 eetl. gehakte zilveruitjes
zout, peper, cayennepeper
andere opties: sjalotje, paprika, komkommer, dille
Mayo, room en citroensap mengen. De tonijn erdoor prakken. Ei fijnhakken en erdoor scheppen met de getigdeelde tomaatjes (ex natte pitjes), augurken etc. Zorgen dat het een smeuïg geheel wordt en op smaak brengen.
Overgetypt van Trouw, Koken met Karin
bibi63
04-02-2011 om 16:39
Ik doe het met deze ingredienten
tonijn op water in stukjes snijden
paar kerstomaatjes en half zongedroogde tomaatjes
appel! (erg lekker erdoor, geeft een frisse smaak)
ui
hard gekookt ei
klein beetje klein gescheurde krop sla (in plaats hiervan kun je ook lof nemen)
yogonaise
dit allengen met light kookroom om het zuur eruit te halen
peper
zout
Margriet*
04-02-2011 om 20:06
De basisingredienten
zijn ok. Dus tonijn, mayo, ei, peper, zout, appeltje eventueel. Ik doe er altijd nog plakjes/stukjes olijf door en van die grotere kappertjes van de turk/markt.
Ik vind tomaat of sla erdoor niet lekker. Wordt snel zompig. Je kunt het er wel bij serveren.
En niet teveel mayo, ik vind het lekker als je de tonijn nog een beetje proeft niet helemaal fijn gemaakt.
liora
05-02-2011 om 08:56
Archief
Zoek op Nigella en tonijn, die heb ik hier al een keer of drie neergezet. Met witte bonen.