Huis, Tuin en Keuken
Nowee
14-03-2023 om 11:03
Recept met venkel
In mijn too-good-to-go pakket zit een venkel. Ik heb werkelijk geen idee wat ik daar nou eens mee kan doen en googlen gaf mij veel recepten waarvan ik dacht 'mwah'. Dus wat doe ik ermee? Wie heeft een toprecept?
Philou
14-03-2023 om 11:44
Het lekkerst: in de oven met olijfolie en kruiden ! helaas nu geen tijd om een recept te zoeken maar misschien vind je zo wel een lekkere..?
Angela1967
14-03-2023 om 12:35
venkeltaart!
met bijv diverse salades erbij. Ik strooi parmezaanse kaas op de
bodem omdat het in het recept staat, maar het kan prima zonder.
De bodem van de taart(en) kun je van elk soort deeg maken (wel blind voorbakken). De vulling:
2 venkelknollen (per lage grote quichevorm)
sjalotten (100 gr), of 2/3 kleine uitjes
>> samen stoven, een kwartiertje, met cayennepeper (niet teveel), zout
pijnboompitten roosteren
venkel, sjalotten, pijnboompitten en (handvol) rozijnen bij
elkaar doen en goed mengen. Proef het zelf en maak het ofwel pittiger
ofwel zouter of wel zoeter (meer rozijnen).
125 ml slagroom + 1 ei + sap van citroen + rasp van citroenschil + dille + venkelzaad met elkaar mengen
vulling in vorm doen, slagroommengsel erover
ca 30 min in de oven
Fourtyfour
14-03-2023 om 12:36
In de oven vind ik ook heel lekker. Traybake met allemaal groenten. Beetje olie erover, half uurtje ofzo in de oven. Dan een beetje grof zeezout erover, heerlijk!
Of soep, soep kan ook altijd.
Of de venkel dun schaven voor salade, ook fijn.
Prillewits
14-03-2023 om 12:39
De bol in blokjes snijden en dan in een pan smoren met wat boter en een beetje zout en als het zacht is een klein beetje crème fraiche erdoor.
EmmaT
14-03-2023 om 13:41
"Dropkool"
Even paar minuutjes koken samen met asperges of pastinaak. Daarna half uur op 180 graden met stukken rode paprika, olijfolie, knoflook, tijm en een heel klein beetje rode balsamicoazijn.
RosaMontana
14-03-2023 om 21:43
venkel bakken totdat het gaat carameliseren en er dan een stamppot van maken met crème fraiche, verse dille en garnalen of geroosterde pecannoten.
MMcGonagall
14-03-2023 om 22:40
kenfan schreef op 14-03-2023 om 15:25:
De venkelrisotto met garnalen op Libelle Lekker .
Deze. Al is mijn recept van Hellofresh. Ook lekker met een stukje zalm.
Ginevra
15-03-2023 om 12:38
Heel lekker en vreselijk simpel: de venkel heel dun schaven, en mengen met schaafsel van pecorino (kaas).
Essentieel dat je dun schaaft en pecorino neemt, niet zomaar een andere kaas. De combinatie vind ik verrukkelijk. Ik snack het zo zonder meer uit een schaaltje zonder iets erbij.
Duizendpoot
15-03-2023 om 13:06
Google even op spaghetti met venkel en sardientjes of op pasta con la sardine. Dit is een klassiek gerecht uit Sicilië. Best rare combinatie, maar ongelooflijk lekker!
Temet
15-03-2023 om 13:28
Duizendpoot schreef op 15-03-2023 om 13:06:
Google even op spaghetti met venkel en sardientjes of op pasta con la sardine. Dit is een klassiek gerecht uit Sicilië. Best rare combinatie, maar ongelooflijk lekker!
Sorry, mocht je willen googelen: pasta con le sarde
Sas-OO
15-03-2023 om 14:53
Ik vind de combinatie van venkel met tomaat geweldig.
Bijvoorbeeld: venkel in dikke plakken snijden en in roomboter bakken tot ze de lichtbruin zijn en zo ongeveer gaar.
Gebakken venkel in ovenschaal, crème fraiche toevoegen. Daarna snoeptomaatjes toevoegen tussen de stukken venkel of erop. Oude kaas of Pecorino erover. In de oven zetten tot de tomaatjes openspringen. Lekker met pasta
Of: blikje tomatenpuree aanbakken in wok of hapjespan, venkel in kleine stukjes snijden en meebakken. Halve snoeptomaatjes toevoegen als de venkel ongeveer gaar is, room toevoegen en eventueel vocht. Heerlijke pastasaus. Ziet er niet zo mooi uit als de eerste versie maar wel erg lekker.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.