Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

*Veertje*

*Veertje*

16-03-2009 om 22:15

Partner naar la, wat neemt hij mee (terug)

Mijn vriend gaat eind deze week naar Amerika (Los Angelos) en ik mag iets uitzoeken. Ik loop me echt gek te denken wat ik hem kan vragen mee te nemen: ben ik nou zo verwend dat ik het niet weet? Uggs heb ik, dat scheelt nl echt in de prijs. Voor vierjarig dochtertje vind ik dattotaal onnodig. Van Amerikaanse merken word ik qua kinderkleding niet opgewonden, en mijn eigen kleding wil ik zelf eerst passen.
Ik kom er gewoon niet uit wat hij voor me mee kan nemen. Maar ik wil er wel van profiteren. Heb nog een paar forse rekeningen openstaan waar ik flink ruzie over heb (nieuwe huiskwesties) en ik wiln u genieten van het wel geld hebben en het uitgeven! Wie heeft een leuke Amerika suggestie. Dus daar lekker goedkoop, hier duur.
Dank en groet.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ditje

Ditje

16-03-2009 om 22:23

Niet verwend maar bescheiden

Ik was zwanger toen we naar Amerika gingen. Baal baal. Manlief heeft zijn creditcard flink laten wapperen in de outlet, maar ik durfde niets te kopen... Nu denk ik; had ik maar gewoon wat bloesjes van Ralph Lauren meer gekocht. Stel dat ik ze niet had gepast na mijn zwangerschap dan had ik ze met winst door kunnen verkopen. Maar ja, ik zou mijn man niet mijn bloesjes uit durven laten zoeken.
Ik heb wel een voorraadje make-up en verzorginsartikelen van Clinique ingeslagen, dat scheelde heel erg veel. Een Nintendo DS is daar ook goedkoper.

Ehhh,

Nou wat dacht je van:
- leuk setje Victoria's Secret
- sneakers/schoenen bv Nike, Reebock, Adidas, Timberland, Crocs, All Stars, etc.
- verzorgingsspul van Clinique
- spijkerbroeken: levi's
- elektronica apple ook stukken goedkoper

ol3

ol3

17-03-2009 om 07:02

Douane

hier zijn de kinderkleding van het merk Gap altijd geliefd en spullen van het merk Aveda (een gallon shampoo voor heel veel goedkoper dan hier !!)

let alleen op de douane!! kaartjes van de kleding afknippen en als je veel elektronica koopt even afwegen of je het officeel doet bij de douane anders kan je flink betalen!

Vic

Vic

17-03-2009 om 08:48

Vrijstelling

"let alleen op de douane!! kaartjes van de kleding afknippen en als je veel elektronica koopt even afwegen of je het officeel doet bij de douane anders kan je flink betalen!"
Dat lijkt op aanzetten tot fraude. Overigens is de reizigersvrijstelling vorig jaar verhoogd van 175 euro p.p. naar 430 euro p.p. Scheelt toch behoorlijk.

Kan hij wat voor mij meenemen?

Uggs, of 7 for all mankind jeans? maat 36 schoenen en broek.

Zijn hier megaduur en in de USA minder.

Linda

Jolijt

Jolijt

17-03-2009 om 14:59

Tip

wat je je partner ook mee terug laat nemen, zorg dat hij heen voldoende bagageplek heeft, want wat echt duur is in de VS zijn koffers!
Wij namen algelopen jaren mee terug: boeken, kleding, fototoestel, i-pods, ds.
Verder niet heel prijsverschil, maar toch leuk: speelgoed. Ze hebben daar veel dingen die we hier niet kennen.
Voor jullie vier jarige moet hij in ieder geval op zoek naar een Bubble Tumbler. (http://www.littlekidsinc.com/products/98012_98015.asp) Niet dat mini-maatje van deze foto maar een maat groter.

Sportkleding

Mijn man heeft als opdracht een trainingspak voor dochterlief. Gapkleding, ook altijd goed. En speelgoed. Vorig jaar daar een barbie gekocht, kost de helft van hier. Nintendo DS, stom, hebben we net hier gekocht, had hij ook kunnen meebrengen...
Jonne

*Veertje*

*Veertje*

17-03-2009 om 18:17

Oei dat trainingspak...

Twee jaar terug kwam partner terug met het meest onaantrekkelijke blauwe GAP trainingspak wat ik ooit heb gezien. Nu probeerde hij het weer: "dat leuke trainingspak, weet je nog..." "Ja schat, koop maar fijn een Levi's voor jezelf en laat ons kind met rust."
Mijn dochter heeft extreem smalle voeten dus Crocs en sneakers zijn voor haar altijd te breed. Jammer. Clinique vond ik vroeger heerlijk maar nu krijg ik gratis verzorgingsspullen van mijn schoonheidsspecialiste (een barter). I-pod, DS en fototoestel hebben we ooit gekocht in USA. Victoria Secret's heerlijk! Maar ik moet echt kleding eerst passen sinds ik aangekomen ben.
Die bellebaas lijkt me wel oke, als snap ik niet helemaal wat het grote verschil is met onze belleblaas.
Heel erg bedankt voor jullie tips! En misschien ga ik wel voor een dure zonnebril, die van mij is vorige week kwijtgeraakt bij een moeder van een schoolvriendinnetje.
Ik wacht tevergeefs op haar telefoontje.
Fijn een tijdelijk luxeprobleem te hebben, al ben ik bang dat dat heeeeel snel over is als ik alle huisrekeningen heb betaald.

Kleding

Inderdaad, Levi's spijkerbroeken. Moet je wel je maat weten (ik heb inmiddels mijn favoriete type en maat, vriend krijgt briefje mee en komt met het bestelde terug. Voor de prijs van een C&A'tje).
Wij hebben ons ook een keer gek gekocht aan kleding voor peuterzoon. Ik vond dat ze meer kleding in leuke kleuren hadden dan hier in Nederland Afgeprijsde OshKosh kleertjes zijn een aanrader (kost in Nederland een hoop). Wij hadden mazzel: extreem lage dollar en post-kerstuitverkoop. We kregen de rugzakken amper meer dicht.

O ja, ook fijn in de VS: zelfzorgmiddelen die veel effectiever (want zwaarder) zijn dan hun Nederlandse tegenhangers: anti-jeukcreme, en benzocainesmeersel tegen aften bijvoorbeeld. Ze hebben ook pillen tegen een verstopte neus, maar ik weet niet of die werken (want toen ik ze kon gebruiken was ik inmiddels zwanger dus deed ik het maar niet).

O ja 2: bakmixen voor brownies etc. Huismerken van de supermarkt zijn reuze goedkoop en makkelijk (alleen water erbij ofzo). En natuurlijk sausjes en kruidenmengseltjes die ze hier niet hebben. Mexicaans-achtige dingen bijvoorbeeld.

En als je je kinderen wilt laten griezelen: een pot 'peanutbutter&jelly' - wat veel beter smaakt dan je zou vermoeden.

Ach, ging mijn vriend maar weer eens die kant op

Groeten,

Temet

Guinevere

Guinevere

17-03-2009 om 19:44

Extra controles

Ik heb me laten vertellen dat alle vliegtuigen die uit de VS komen extra gecheckt worden. Bijna alle bagage wordt doorgespit om te kijken of er koopjes tussen zitten die niet worden aangegeven bij de douane. Douane is ook op de hoogte van alle trucs om de artikelen zg. gebruikt te laten lijken. Dus als je geen torenhoge boete wilt bij terugkomst, houd de aankopen dan beperkt of geef het gewoon aan bij de douane na de landing.
Veel artikelen schijnen bv. coderingen te hebben waardoor je precies kunt zien waar het vandaan komt. Het fijne weet ik er niet van, iemand anders?

Jolijt

Jolijt

17-03-2009 om 19:56

Bellenblaas

haha, zo krijg je dus misverstanden
Het gaat niet om bellenblaas, maar om een houder voor bellenblaas! En wel eentje die je op de kop kan houden, kan laten vallen, zonder dat er bellenblaas uitkomt.
Geen omvallende of omgestoten of scheefgehouden flesje bellenblaas meer....

ol3

ol3

17-03-2009 om 21:57

Vic wat bedoel je?

met dat lijkt op aanzetten tot fraude??

ik ga alleen maar de tip aan Veertje dat je niet te veel moet meenemen omdat je anders denkt goedkoop uit te zijn en dan misschien flink moet bijbetalen...dan zou voor mij de lol eraf zijn hoor...

*Veertje*

*Veertje*

17-03-2009 om 21:59

Geen blaas dus

Aha, het is een houder. Oke, goed dat je het zegt. Haha zou vriend van mij toch op zoek moeten naar superspeciale bellenblaas.
Maar Clinique heeft natuurlijk meer dingen dan alleen huidverzorging, dus op jullie aanraden ging ik eens kijken. WAUW. Wat een verschil in prijs. 14 dollar voor een mascara, lipgloss. Ik word opeens hebberig en krijg veel inspiratie (de wonderbaarlijke 8 hour cream van Arden).
En ja al die 'zelfhulpmiddelen', halve slaaptabletten waar je hier een recept voor moet hebben, koop je daar gewoon. Liep altijd uren rond te struinen bij de apotheedingen. Oh wat mis ik al die mooie reizen.
Zo jammer dat ik niet meer ga en het moet hebben van de inventiviteit van partner.
O ja, OshKosh heb ik nou nog nooit van gehoord. Heb net op de site gekeken en het heet nu Original Stripes.
Dank weer.

Annet

Annet

17-03-2009 om 22:57

Kijk ook eens op de sites van de speelgoedwinkels

Wij gingen een paar jaar geleden naar VS en bestelden online alvast speelgoed voor tijdens de reis en voor verjaardag van de jongste.
Zo kun je op je gemak uitkiezen en toen we aankwamen stonden de dozen al klaar. Ik neem aan dat partner weet in welk hotel hij logeert.
Zoon was toen 3 en Dora-fan. Er gaat in de VS een wereld voor je open qua Dora-producten. Zeker een paar jaar geleden toen er in NL nog maar weinig was en daar al heel veel. Toys'R'Us had een hele gang met alleen Dora en Diego producten.
Denk ook aan een Nintendoe DS Lite. Die zijn in VS veel goedkoper. Of als je dit nog niet geschikt vindt voor een vierjarige, denk aan de producten van V-smile. Die zijn daar ook veel goedkoper.
Het mooiste vond ik het rondlopen in de Toys'R'Us in de VS. Wat een aanbod. Heel veel leuke verkleedkleren ook. Complete pakken van alle figuren die je kunt bedenken.
Amazon.com biedt ook veel aan.

Abercrombie & fitch!

Daar zou ik mijn man laten shoppen, ook voor de kids. Praktisch niet verkrijgbaar in Nederland en erg leuk! Wij gaan eind april naar Londen en ze hebben daar net een zaak geopend, shoppen dus!

Voor de rest is er al veel gezegd; Ralph Lauren, Tommie Hilfiger, GAP, Ugg's...

Ol3

Sommige mensen betalen blijkbaar graag belasting
Ben het met je eens hoor. Ik heb laatst Ugg laarzen uit de US gehaald via ebay en die zijn naar mij toegestuurd als gift en uit de originele verpakking gehaald om de douane te omzeilen en dat is gelukt. Ik kan me niet voorstellen dat Vic met een blij gezicht wel nog eens 60 euro aan de deur af wil rekenen maar wie weet?

Rafelkap

Rafelkap

18-03-2009 om 10:08

Waarom

Waarom toch kopen als je niet weet wat? Als je niet direct iets nodig hebt ? En als je eerst allemaal rekeningen moet betalen? (lees maar over de creditkrisis)
sorry, wou even zeiken

Daar heb ik over heen gelezen

Ben het eigenlijk wel met je eens Rafelkap
Ik zou niet lekker kunnen uitgeven als ik wist dat er nog een paar forse rekeningen openstaan. Lekker "spenden" om het "spenden" kan erg lekker en leuk zijn maar alleen als je daardoor i.i.g. niet (financieel) in de problemen komt.

Tinus_p

Tinus_p

18-03-2009 om 11:24

Rafelkap

Rafelkap:
"Waarom toch kopen als je niet weet wat? Als je niet direct iets nodig hebt ? En als je eerst allemaal rekeningen moet betalen? (lees maar over de creditkrisis) sorry, wou even zeiken "
Ik ben het wel met je eens.

*Veertje*

*Veertje*

18-03-2009 om 16:52

Wees niet bang

Ik kom niet in een financiele crisis, wees daar maar niet bang voor. Die rekeningen liggen hier omdat mensen die met ons huis bezig waren hun werk niet goed gedaan hebben en weigeren terug te komen. Vrij makkelijk, dan weiger ik te betalen tot ze het wel komen afmaken. Maar ook als dat betaalt is, kan ik me nog wel een Levi's of een Clinique lipgloss verorloven.
En ik wil ook vaak handige dingen in voorraad, voor een verjaardag bijv. En dat brengt me op het volgende. dochter wordt eind augustus vijf en Annet noemt Nintendoe DS Lite en producten van V-smile. Klinkt als verjaardagscadeau, maar wat is het...?

ps Toys 'R us krijg ik partner jammergenoeg niet in. Hij heeft een strak werkschema en kan hoogstens een paar uur doelgericht naar een mall.

Vic

Vic

18-03-2009 om 18:50

Marith

Ik vind het inderdaad niet kunnen om te sjoemelen met de belasting. Wat mij betreft valt het in dezelfde categorie als het onterecht ophogen van aftrekposten op je IB-aangifte.

Hmmmm

Kan me niet voorstellen dat je echt bestaat
Ik ken werkelijk niemand (en nee, ik ga niet om met notoire belastingontduikers en aso's die niet af en toe eens creatief omgaat met de belasting. En dan heb ik het niet over sjoemelen met aftrekposten. Maar dan heb ik het over het afknippen van kaartjes uit shirts voordat je het vliegtuig instapt of mijn schoonouders die via een omweg het voor elkaar willen krijgen dat wij zo min mogelijk successierechten hoeven te betalen als zij er niet meer zijn. Ook een niet faire belastingmaatregel. Er is immers al eens belasting over betaald. Het komt de overheid in mijn ogen gewoon niet toe. Is natuurlijk weer een andere discussie maar ook dat betaal jij blijkbaar met een lachend gezicht

Annet

Annet

19-03-2009 om 09:49

Veertje

Ik bedoelde eigenlijk producten van vtech (waaronder de v-smile pocket die wij hebben). Zie bijvoorbeeld: http://www.amazon.com/toys-learning-vtech-electronics-construction-smartville/b/ref=amb_link_5410462_3?ie=UTF8&node=266900011&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-8&pf_rd_r=09MBYSMPHG5E8DQSQTTR&pf_rd_t=101&pf_rd_p=415323701&pf_rd_i=166164011
Maar je kunt ook gewoon kijken of Playmobil in de VS extra goedkoop is.
Je man hoeft geen winkel in. Gewoon online bestellen en laten bezorgen op geschikt adres.

Margriet*

Margriet*

19-03-2009 om 13:40

Tjonge

Frauderen met de belasting vergelijken met dingen die je van vakantie meeneemt. Ik vind dit nog al een vergelijking. Als je met koffers vol vertrekt ok maar eens iets meenemen uit een ander land. Kom op zeg.
Mijn zwager neemt regelmatig speelgoed mee uit de VS. Ik vind het belachelijk dat dit zoveel kost in Nederland en het is best prettig om dit eens goedkoper te kunnen scoren.
Mijn zwager neemt zo regelmatig iets mee en ik heb hem nog nooit gehoord over problemen met invoeren (hij heeft voor ons een legotrein meegenomen en dit is toch wel een grote doos).
Ik ben best braaf maar hier zo overtrokken over doen snap ik niet.

Altair

"Deels omdat ik gewoon te lui ben om een stel laarzen via e-bay zonder verpakking te laten versturen uit de VS. Als ik uggs mooi zou vinden zou ik ze geloof ik gewoon in de winkel om de hoek kopen"

Nieuwprijs Nederland voor deze specifieke laarzen: 329,00 euro

Betaalt via ebay met de gift truuk en andere verpakking: 130 euro.
Snel verdiend lijkt me! Daar wil ik mijn luie billen wel voor in beweging zetten

Altair

"nu houd ik niet van uggs"

Hmm deze misschien wel, super vrouwelijk met hoge hak. Ja, ook dat zijn Uggs

Altair

Kijk maar eens op ebay en typ in de zoekfunctie Ugg tess en Ugg raya in. Ik zelf heb de ugg tess. De prijzen verschillen enorm maar als je regelmatig kijkt, er voor zorgt dat je koopt van een verkoper met minstens 99% klanttevredenheid en die "worldwide" 'shipt', dan zit je goed

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.