Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Brilletje

Brilletje

16-05-2009 om 18:28

Opticien prijzen

Ik ben eens eens wezen kijken voor een nieuwe bril, ik word de oude na jaren een beetje zat. Hier in het dorp had de opticien er eentje die best leuk stond. Montuur kost dan 143 euro en per glas komt er 180 euro bij. Het zijn multifocale glazen. Hij zei dat er ook goedkopere glazen zijn van 130 euro per glas maar dan heb je meer vertekening naar de zijkanten en een minder soepel multifocaal verloop.
Bij Hans Anders in de stad kost een montuur 35 euro en per glas 90 euro! Hoe kan dat zoveel schelen? Montuur ok, dat zal wel kwaliteit of massaproductie zijn. Maar zijn die glazen van Hans dan wel goed? Of is dat nog mindere kwaliteit dan de goedkopere van de opticien? De opticien hier is niet van een of andere keten.
Wie heeft ervaring?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
reina

reina

16-05-2009 om 19:14

Multifocaal

Onze ervaring is dat de glazen van Hans Anders minder krasbestendig zijn en dat je veel moet bijbetalen als je ze extra dun wilt. Toen we een keer terug gingen met een klacht vanwege een zonnenbril op sterkte waarvan de glazen al heel snel gingen krassen werden we erg beroerd behandeld en zijn we direct ergens anders een nieuwe gaan kopen. Mijn man kon voor goede multifocale glazen goedkoper terecht bij de opticien dan bij Hans Anders. Je hebt verschillende typen multifocaal, ik heb gekozen vor de middenweg, weinig vertekening, maar wel iets meer dan bij de duurste, het bevalt mij vanaf de eerste dag prima. Het ligt aan de eisen die je stelt en aan je brilsterkte ( als ik de betaalbare Hans Anders-glazen neem loop ik met jampotglazen).

Mamba

Mamba

16-05-2009 om 19:59

Hier erg tevreden met een tip van Ouders Online::

eyesandmore.nl
Diverse vestigingen in Nederland. Ik zit tegen de -6 en was altijd veel geld kwijt voor een bril: de aanbiedingen golden nou nét niet voor mijn sterkte en was aangewezen op een 'echte' opticien. Bij eyesandmore hebben ze een standaardprijs voor een gewone bril en voor multifocaal. Dit is montuur inclusief glazen, inclusief ontspiegeling en inclusief extra hoge brekingsindex. Ik heb 3 brillen tegelijk gekocht voor 225 euro. Ik heb ze nu anderhalf jaar en ben nog steeds zeer tevreden. De modellen vind ik ook veel leuker dan bij Hans Anders. Geen krassen op de glazen, monturen houden zich ook goed.

Mamba

Kaaskopje

Kaaskopje

16-05-2009 om 21:25

Jammer niet in alkmaar

Ik heb mijn huidige bril in Heerhugowaard besteld en dat vond ik al lastig, laat staan dat ik ervoor naar Amsterdam moet. Jammer dus.
Ik heb net bij de vergoedingen van de zorgverzekering zitten kijken. Dat is best veel. Ik kan iedere twee jaar een vergoeding krijgen van 350 euro. Ik doe al veel langer met mijn huidige bril.
Hoe is jullie ervaring met het declareren van een brilaanschaf? Ik kan nl. niet zomaar 250 euro missen voor een bril, maar als ik het dezelfde maand nog terug krijg is er geen man over boord.

Annet

Annet

16-05-2009 om 21:42

Bedankt voor de tip mamba

Hier ook ogen rond de -6. Ik draag meestal lenzen dus voor een bril heb ik weinig geld over.
In mijn buurt zit geen vestiging maar wel in de plaats waar ik binnenkort een dagje naartoe ga. Ik ga volgende week gelijk bellen of die dagservice ook geldt op zaterdag.
Kaaskopje, wat een goede vergoeding heb je. Wij hebben 180 euro per 2 jaar (voor kinderen elk jaar) en ik dacht dat dat al goed was.
Voor dat geld kun je toch ook bij een dure opticien terecht?
Hier is de vergoeding van verzekeraar meestal binnen 2 weken binnen. Zorg dat je de opticien aan het begin van de maand betaalt, dan moet je het zeker binnen een maand halen.

Brilletje

Brilletje

16-05-2009 om 22:15

Lastig

Daar heb je het al. Dunnere glazen, dikkere glazen, krasvastheid, brekingsindexen. Mij kan van alles worden wijsgemaakt. Reina, jij hebt dus een Hans Anders bril die je wel goed bevalt? Maar niet met de standaard goedkope glazen?
Hoe kun je als consument de prijs tegenover de kwaliteit van die glazen bepalen, zijn de glazen van eyes and more b.v. vergelijkbaar met de standaard glazen van Hans? Ze zouden die dikten, krasvastheid enzo in getallen moeten uitdrukken, dan wist je waar het over ging en waar je voor betaalt.

Kiki

Kiki

17-05-2009 om 10:06

Ik heb een keer een bril bij de pearle gekocht

Het kon er op dat moment echt even niet af.

Maar die glazen klopten helemaal niet en binnen een jaar was het montuur al stuk. Netjes garantie gekregen, maar ook die bril ging weer snel stuk. En de glazen klopten niet.
Volgens mij als je simpele ogen hebt kun je prima bij de Pearle of de Hans Anders kopen.
Maar als je zoals ik enorm verschrikkelijk slechte ogen hebt en alle afwijkingen en verdraaiingen en cilinders en dan ook nog eens een keer koningswater in je oog hebt gehad kan je maar beter bedenken dat je gewoon beter bij een optometrist of een gespecialiseerde opticien zit.

Overigens garantieregeling bij de Pearle. TOP! geen klachten. Het is volgens mij ook geen slechte opticien. En het was ook niet echt hun schuld dat de glazen niet klopte, maar lag aan mijn rare ogen

reina

reina

17-05-2009 om 11:47

Nee!

Dan was ik niet duidelijk, sorry. Ik heb uist niet gekocht bij hans Anders dat man en dochter er superslechte ervaringen hadden (en bij die andere opticien heb ik voor de middenweg gekozen, nietde durste, ook niet de goedkoopste). Een goede bril is duur (althans, als je sterkere glazen nodig hebt), maar je draagt hem elke dag, dus ik heb het geld er voor over.

Yta Chalne

Yta Chalne

17-05-2009 om 12:18

Allebei

Ik heb onlangs bij een hele mooie (dure) opticien mijn ogen laten opmeten en een heel mooi montuur uitgezocht. Was na twee weken klaar, een perfecte bril. Omdat mijn ogen veranderd waren en ik dus ook een nieuwe reservebril nodig had ben ik verder naar eyes and more geweest, waar ik een gewone en een zonnebril op sterkte heb gekocht voor samen een derde van wat mijn andere bril kostte. Meten hoefte niet meer, dat had de andere winkel net gedaan. Je ziet het verschil in kwaliteit montuur uiteraard wel, maar de glazen zijn allebei prima. Overigens, die dagservice geldt alleen als ze je glazen op voorraad hebben, en dat is (zeker bij ingewikkelde sterktes) lang niet altijd zo. Verder heel tevreden over eyes and more, beslist waar voor je geld.

amk

amk

17-05-2009 om 14:38

Ziektekostenverzekering

bij bv Pearl declareren ze zelf bij de ziektekostenverzekeraars. Dus hoef je alleen je eigen deel nog te betalen. Ik weet dat ze die service ook bij Hans Anders en Eyewish hebben.

Ik heb maar een heel kleine afwijking (-0.5 , -0,75) en koop mijn brillen bij Hans Anders. Mijn eerste bril niet, die kwam bij de dure opticien vandaan. Dat is dan ook de bril met de slechtste kwaliteit en service.

Ik ben dus dik tevreden over mijn 9 Hans Anders brillen.
Ik koop ze dan ook als accesoire, bij elke outfit een andere kleur bril. Bij mijn groene jurk geen rode bril bijvoorbeeld.

reina

reina

17-05-2009 om 15:19

Accessoire (ot)

Het is idd leuk om niet altijd dezelfde kleur bril te hebben, maar als je (doordat je multifocale sterke glazen hebt) altijd dure brillen hebt, waar je ze ook koopt, is meerdere brilen niet te betalen. Ik heb nu een montuur waarvan je de zijkanten kunt verwisselen ( bij mij driehoekjes die je in het montuur klemt, een vriendin kan de pootjes vervangen), zo heb ik toch steeds een andere bril, in verschillende kleuren, zonder dat ik kapitalen uit hoef te geven.

Mamba

Mamba

17-05-2009 om 16:38

Reina

Bij eyesandmore is een multifocale bril 135 euro. Nog steeds niet supergoedkoop, maar wel voor een prijs dat je er meer zou kunnen kopen.

Rafelkap

Rafelkap

17-05-2009 om 17:16

Ik doe

zeker 5 tot 7 jaar met een bril. Dus ga naar een goede zaak. Van Anders toch gehoord dat je bril dan binnen 2 jaar in 2 stukken is. Ik kies liever een bril die goed bij mijn gezicht pas dan dat ik mij laat leiden door de mode, dus kan met 1 bril toe.

reina

reina

17-05-2009 om 19:26

Mamba

Maar heb ik dan ook superdunne glazen (ik zit tegen de -7)? Ik kan wel goedkopere glazen krijgen dan ik nu heb, maar dan zijn ze ook dikker en dat wil ik nou net niet. Ook is het 'leesdeel' dus niet overal even groot en dat scheelt een stuk is gebruiksplezier. Zo ging mijn dochter een keer naar specsavers voor een leuke aanbeiding, uiteindelijk kwam ze op het dubbele, om dezelfde reden (heeft ze niet gekocht trouwens). Ik ken eyesandmore niet, dat is een keten? ( Ik hoef voorlopig geen nieuwe bril meer, hoor )

reina

reina

17-05-2009 om 19:29

Rafelkap

Dat is ook zeker zo, dat goedkopere zaken óf heel modegevoelige brillen hebben of heel saaie ( vind ik dan), ik zoek altijd iets zonder hoge neusbrug, anders komen mijn ogen boven de glazen uit, kan ik bij Hans Anders en Pearl gewoon niet vinden (ik stap wel eens naar binnen om te kijken wat er hangt), want dat is niet volgens de huidige brilmode. Ik vind een bril kopen zo'n rotklus dat ik altijd blij ben als ik er weer voor een poos vanaf ben

Mamba

Mamba

17-05-2009 om 20:24

Reina

Dat verbaasde me inderdaad zo bij eyesandmore. Ik heb bijna -6 en een lastige cilinder. Goedkope glazen worden inderdaad afmeting jampot, daarom neem ik altijd extra hoge brekingsindex. Dat kost zo'n 25 euro per glas, net als ontspiegelen. Voor de 'extra's' betaal ik bij de reguliere opticien al meer dan daar voor de hele bril.
Eyesandmore is inderdaad een keten.

Vic

Vic

18-05-2009 om 10:22

Pearle

De brillen voor de kinderen koop ik bij Pearle. Ze hebben allebei behoorlijke jampotglazen nodig (+6 en +4), en die worden bij Pearle heel netjes dun geslepen, ontspiegeld en gecoat tegen krassen. Ik ben ook wel eens bij Hans Anders geweest, maar de service vond ik daar zo slecht dat ik van de aankoop heb afgezien. Bovendien bleek die 39 euro waarmee ze adverteren een wassen neus. Voor het dun slijpen en coaten moest ik bijna 100 euro per glas bijbetalen. En dan krijg je megadure glazen in een prutmontuur. De vergoeding van mijn verzekeraar is heel minimaal (30 euro p/2j), maar in plaats daarvan kon ik bij Pearle ook kiezen voor 30% korting.

Hier wél goed ervaringen met 'goedkope brillen'

Hier een dochter die behoorlijke - glazen heeft (verschillend per oog, maar gemiddeld zit ze aan -6) én + (3,5) én een cilinder. De ellende is dat ze nog groeit en dus haar ogen ook. Ze moet elk half jaar voor controle naar de oogarts. Ze is al 11 geweest, en 'normaal' worden kinderen dan opgemeten door een opticien, maar zij blijft bij de oogarts i.v.m. haar 'behoorlijke afwijking' zoals de oogarts het noemt. Gemiddeld genomen moet ze elke jaar nieuw glas, of elk 1,5 jaar en het kan ook zo maar na een half jaar zijn (had ze laatst, groeispurtje gehad w.s.). Jullie begrijpen dat geen zorgverzekeraar zoiets vergoed, een kind krijgt namelijk net zoveel als een volwassenen en slechtere ogen én dus ander glas daar heeft de zorgverzekeraar geen boodschap aan. Onze zorgverzekeraar vergoed 150 euro per 2 jaar (schijnt nog redelijk te zijn, maar in ieder geval vergoeden ze de beugel die ze beiden hebben volledig...). De glazen kunnen we zo bij de receptie van de oogarts laten 'nakijken' op sterkte mochten we twijfelen.
Wij kopen elk jaar dus goedkope brillen. Voornamelijk bij hans anders, vrijwel altijd een 'aanbieding' en we zijn nog nóoit hoger dan 100euro uitgekomen. Afgelopen keer hadden we zelfs 2 brillen voor 100 euro. Een sportbril (die dochter ondertussen écht nodig heeft) en een gewone bril. Het zijn altijd krasvaste, extra dunne, ontspiegelde glazen, anders zou dochter er natuurlijk niet uit zien en altijd flexibele pootjes. Ik denk dat we in de loop der jaren er een stuk of 10 al versleten hebben en we hebben nooit noemenswaardige problemen gehad. Een jaar garantie, en garantie is bij hans anders ook écht garantie...niks aan elkaar gesoldeerde onderdelen, dan krijg je gewoon een gloednieuwe (nieuw montuur én nieuwe glazen). Wij gaan ook heel vaak terug omdat de bril afzakt b.v. (in het begin vooral) of er een neusvleugeltje los zit of vervelend of wat dan ook en het wordt altijd goed opgelost.
Het enige grote nadeel vindt ik de lange wachttijd. Het is er altijd druk, maar ondertussen heb ik wat rustige uurtjes ontdekt en probeer ik dan te gaan (doordeweekse-ochtenden rond 10.00 uur).
Zelfs brillen die door b.v. een bal tegen je hoofd kapot gaan, vallen onder de garantie (heb ik bij duurdere opticiens wel eens anders gehoord), want dat hadden we de vorige keer. En hoewel ik nog pogingen deed om er omheen te praten zei mijn 11-jarige doodleuk dat pietje de bal recht in haar gezicht schopte en dat ie toen keihard afvloog en doormidden was. Een nieuwe bril dus....gratis dat dan wel. Want het was nog binnen de garantie termijn en kinderbrillen moeten gewoon tegen zoiets kunnen (aldus het personeel van hans anders).
Ik hoor wel eens negatieve verhalen over hans anders, maar als je doorvraagt is het nooit een eigen ervaring van iemand, ze hebben het gehoord en die heeft het ook weer gehoord. Tjsa daar geloof ik niet zo hard in hoor.
Wij kijken wel eens bij andere zaken. Ook omdat dochter gewoon wél van brillen houd. Ze misstaan haar niet en ze is nogal van de hippe brillen. Leuke felle, opvallende. Ze krijgt ook váak compimentjes, zomaar, van wildvreemden soms...(winkelpersoneel ofzo) en dan zegt dochter doodleuk: "ja leuk hé? Van hans anders..." meestal betrekken de gezichten dan en komt er een twijfelachtige: "oooh" , net of ze het niet helemaal geloven. Maar het is toch écht zo.
Ik persoonlijk vindt wel dat hans anders zich erg op jongeren richt, ik ben wel eens met ouderen geweest en dan is het lastig een bril te vinden die een beetje 'algemeen' is en waar je jaren mee kan. Het zijn bijna allemaal hippe dingen, felle kleuren enzo.
Maar goed, voor dochter wél geschikt dus.
Als wij een duurdere zaak inlopen klapperen mijn oren werkelijkwaar als ze beginnen met uit te leggen wat dat kost. Voor dochter kom je dan uit op de bedrag dat dichter bij de 1000 euro ligt dan bij de 100. Dat is toch niet op te brengen elk jaar?? En dat montuur doet 't 'm echt niet, dat is zo'n 150 euro...dus het overige deel zouden we dan volgend jaar weer doodleuk kunnen betalen? Want dan moet ze w.s. weer nieuwe glazen...
No way. Ik ben daar helemaal gek! Ga daar een beetje véél te veel betalen....(wat doen die dure opticiens dan met ál die winst...?)
Een andere goedkope zaak zou ik trouwens ook prima vinden. We kijken ze dan ook allemaal af....maar uiteindelijk slagen we altijd weer bij hans anders dus. En als we dan een paar maand later weer bij de oogarts zijn kijkt die 'm tóch na. Dat doet ze namelijk altijd. Standaard. En ze zijn altijd in orde.
Voor een bril waar je járen mee doet kan ik me nog voorstellen dat je een duurdere neemt. Maar in het geval van elk jaar een nieuwe denk ik dat je écht beter af bent bij een goedkope zaak (of je moet geld te veel hebben).
groeten albana

mirreke

mirreke

19-05-2009 om 09:53

Dank voor de tips albana en mamba

Ik moet eigenlijk al jaaaren eens een nieuwe bril. Ik heb normaal gesproken lenzen maar altijd een bril erbij gehad voor 's ochtends en 's avonds en zo. Van mijn laatste bril is al heel lang het pootje afgebroken, en laatst ook het glas gebroken aan één kant. Maar telkens als ik weer zo'n winkel binnenging droop ik snel weer af, door de prijzen vooral, ik heb ook ongeveer -5, -6 en wil altijd superdunne glazen.
Ik ga binnenkort toch maar weer eens op pad, met dank aan jullie!

Kaaskopje

Kaaskopje

19-05-2009 om 10:19

Eens

Albana...Ik hoor wel eens negatieve verhalen over hans anders, maar als je doorvraagt is het nooit een eigen ervaring van iemand. ...
Helemaal eens. En dat geldt denk ik voor de meeste bedrijven waar klanten bij betrokken zijn.
Tot nu toe heb ik ook geen negatieve ervaringen bij Hans Anders. Ik heb lastige ogen voor een opticien, ik ben lastig te meten, en ik ben bij Hans Anders altijd heel zorgvuldig geholpen. Omdat ik een goede verzekering heb op dit moment ga ik voor deze keer eens shoppen in brillenwinkels om te kijken waar ik het mooiste montuur kan vinden, om de service zou ik met zoveel plezier bij Hans Anders bestellen.

Rafelkap

Rafelkap

19-05-2009 om 11:04

Albana

Ja, als je elk jaar een andere bril wilt, kan je naar hans anders Maar als je zoals ik en reina lang toe wilt met een bril, kies je voor de betere opticien.
Voor een kinderbrilletje zou ik ook kiezen voor anders/pearl oid, vooral als er regelmatig nieuwe glazen nodig zijn.

klokje 2

klokje 2

19-05-2009 om 11:32

Niet naar pearl!

ik kreeg een bril mee van Pearl waar ik duizelig van werd. "ja, het moet even wennen," werd er gezegd toen ik terug ging. Ze konden er niets aan doen. Ik werd echt tureluurs van dat ding. Later bij oogmeting bij Specsavers bleek dat ik een cilinder nodig had. Met die bril zie ik perfect.
Ik vind dit echt superslecht en raad iedereen af naar Pearl te gaan, die zijn gewoon niet kundig. Zeker als ik hier een soortgelijke ervaring lees. En zeker niet voor een kinderbril. Stel dat je kind zoiets beroerds wordt aangemeten, die denkt dat het zo hoort en jij hebt niets in de gaten. Schandalig gewoon.

amk

amk

19-05-2009 om 11:54

Ja maar klokje

dat is maar 1 filiaal. Zulke dingen gebeuren ook bij gewone opticiens die niet bij een keten zitten.

Bij mijn ex'Opa heeft de dure opticien het gepresteerd de glazen ondersteboven in het montuur te plaatsen. Moest Opa ook maar even aan wennen. Dit werd er bij de Pearl weer snel uitgehaald.

Het is net het cb wat mij betreft erg afhankelijk van de mensen die er werken.

Eens met amk

het is inderdaad maar net wie je treft. Iedereen kan een fout maken en één medewerker is niet de hele keten van pearl, hans anders etc. Kan per filiaal erg verschillen hoe je geholpen wordt vind ik. Bij hans anders en bij pearl goede en slechtere ervaringen gehad, maar ook bij een vrij gevestigde opticiën. Mijn huidige bril komt weer bij pearl vandaan en door mijn sterkte en cilinder alsnog een "dure" bril. Maar zoals iemand hiervoor al schreef je draagt zo'n ding iedere dag dus heb ik het er wel voor over.

Brilletje

Brilletje

19-05-2009 om 15:55

Gevraagd en geleerd

Nou, ik ben wel wat wijzer geworden. Ik ben eens binnen gelopen bij een opticien (niet in mijn dorp) die niet van een keten is en trof een aardige mevrouw die me wel wat wilde vertellen.
Die brekingsindex, dat zegt iets over het materiaal van de glazen. Die natuurlijk geen glazen zijn maar kunststof, maar dat terzijde. Des te hoger de brekingsindex, des te sterker en dunner is het materiaal. Des te duurder ook. Bij brillen met een hoge sterkte kies je eerder voor een hogere brekingsindex, om jampotten te voorkomen. Ook bij sommige monturen kan er geen glas met lage brekingsindex ingezet worden en moet het duurder.
Dat staat los van de keuzes bij een multifocale bril, daar gaat het om verschil in de glaskwaliteit bij de vertekening naar de zijkant. Bij een multifocale bril moet je je blik verticaal natuurlijk altijd even regelen naar de kijkafstand, even het scherpe gebied zoeken. Bij goedkopere glazen moet je dat ook horizontaal, omdat er maar een smal gebied is waarin er geen vertekening is. Bij het lezen van een boek overzie je dan niet de bladzij als geheel maar moet je je hoofd van links naar rechts blijven bewegen.
Volgens de mevrouw kan dat best en als je niet anders bent gewend dan weet je niet beter, maar als je hebt ervaren hoe prettig minder zijkantvertekening is dan merk je het heel goed als je een goedkope bril opzet.
Ik heb nu met mijn bril van de dure opticien weinig zijkantvertekening. Ik denk ook niet dat ik dat wil. Ik vind het wel gek dat Hans Anders me daar helemaal niet op heeft gewezen. Leuk montuurtje daar gezien, gevraagd wat multifocale glazen zouden kosten, zus en zoveel mevrouw. Gezien de prijs duidelijk de goedkope versie. Had ik zo kunnen bestellen, niets over kwaliteiten en verschillen. Dat was dan wel tegengevallen denk ik.
Albana, wat jij beschrijft is wel erg goedkoop. Zelfs voor een Hans Anders bril met de flutste glazen zou ik nog 215 euro kwijt zijn. Een beetje betere glazen doen 170 tot 180 euro per glas(!). Dat is dan een middelmaat qua vertekening. Voor zo'n bedrag ga ik dan toch liever naar mijn vertrouwde echte opticien.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-05-2009 om 00:48

Rafelkap

Misschien tref je het een keer wat beter of slechter bij Hans Anders. Ik heb mijn brillen tot nu toe bij Hans Anders gekocht en ik doe nu al zo´n 8 jaar met het huidge model. Voor de glazen hoef ik geen andere. De glazen zijn nog goed, alleen is het montuur niet meer mooi en na 8 jaar is dat niet zo vreemd.
Ach weet je wat het is, een winkel als Hans Anders biedt voor weinig geld best aardige brillen. Als je een hoger budget hebt heb je gewoon de vrijheid om te winkelen waar je wilt. Ik denk alleen niet dat een duurdere winkel gegarandeerd betere brillen heeft dan ´een´ Hans Anders. Het aanmeten blijft mensenwerk.

Gisteren geweest

Wij zijn gisteren geweest (moest lenzenvloeistof) en ik heb even gevraagd...Wat mijn sterkte (rond de -10)+ leesgedeelte (dus multifocaal) én krasvaste laag+ extra dunne ontspiegelde glazen op het moment kost.
En het was: 140 euro! inclusief montuur.
Als je het glas voor glas doet was het stukken duurder (dus als je b.v. je eigen montuur wil houden) dan kwam je op 240 euro voor 2 glazen uit.
Dat wij nóg goedkoper uitkomen komt omdat ik de aanbiedingen altijd scherp in de gaten houd. En die hebben ze bij hans anders vaak. En als het niet deze maand is, dan in ieder geval volgende maand. Soms is het alleen een week of een bepaalde datum (weet je misschien nog, toen hans anders jarig was, kon je een bril krijgen met alles erop en eraan voor 25 euro...). Wij zijn dan slim genoeg om 'm ervoor al op te laten meten (i.v.m. de drukte) en weg te laten leggen en dan op die dag of in die week 'm te gaan bestellen. Dus vandaar ook die 2 brillen voor 100 euro. En dat wij altijd onder de 100 euro of rond de 100 euro klaar zijn.
Ik persoonlijk zou als ik alleen een bril zou dragen er zeker méér willen dan 1. Een stuk of wat, in allerlei kleuren en montuurtjes. Voor elke 'mood' eentje en voor elke out-fit ook. Dochter zou dat trouwens ook wel willen, maar ja dat blijft voorlopig onbetaalbaar zolang ze zo veranderd van sterkte...
groeten albana

Kaaskopje

Kaaskopje

20-05-2009 om 10:21

Ik ga vrijdag

Ik heb vrijdag lekker een extra vrije dag genomen, lekker lang weekend, hihi, en dan ga ik ook voor een bril. Gezien onze vergoeding hoef ik niet te beknibbelen, dus ik ga er eens echt de tijd voor nemen.
Ik heb inmiddels wel gemerkt dat je heel erg uit moet kijken met de informatie die brillenwinkels geven. Zo las ik bij die ene goedkope winkel waar jullie het over hadden, ik heb nu even geen tijd om dat op te zoeken, dat je de vergoeding in meer brillen mocht opmaken. Ik heb het bij mijn verzekering nagevraagd en dat was niet zo zeiden ze. Je mag onze maatschappij 1 x in de zoveel tijd, volgens de polisvoorwaarden, een bril uitzoeken en dat is dat. Of die bril nou 100 euro is of 300 euro, dat maakt niet uit.

Net een nieuwe bril

Ik betaalde 189,- bij Specsavers voor een gewone bril en een zonnebril (2e bril gratis) De basisprijs voor dit montuur met glazen was 139,-, maar er kwam 50 euro bij voor ontspiegelen en kraswerend maken. Die 50 euro is het enige wat mijn zorgverzekering ging vergoeden, het montuur vergoeden ze niet. Ligt niet aan het bedrag, want ze vergoeden tot 349,- per jaar. Nou twijfelde ik of ze uberhaupt iets zouden vergoeden, omdat mijn sterkte -1 is bij 1 oog, maar slecht -0,75 nij mijn andere oog en ze vergoeden pas vanaf een sterkte van 1, dus het viel me nog mee, maar ergens is het wel een vreemde gang van zaken, had ik gewoon de standaard glazen genomen had ik niks vergoed gekregen, maar omdat ik extra's wilde vergoeden ze wel een deel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.