Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Benina

Benina

12-02-2010 om 12:30

Olijfolie, kan dat bederven?

Op de fles olijfolie (met daarin knoflook), staat een datum van nov. 2009.

Hoe bederflijk is olijfolie? Is het echt nodig om hem weg te gooien of kan het nog wel een poosje staan?

Hij is al we open geweest.

Gr. Benina

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ellen Wouters

Ellen Wouters

12-02-2010 om 13:14

Proeven

Ja, olie kan ranzig gaan worden, vooral als hij in het licht en de warmte gestaan heeft. Maar dat proef je wel.
Olie met dingetjes er in, van die crea hippe flessen met pepers en knoflook en kruiden en zo, vind ik vaak sowieso minder lekker. Ik weet niet of het verschil uitmaakt qua houdbaarheid.

Puck

Puck

12-02-2010 om 13:54

Gewoon nog te gebruiken

Die fles is nu 2 maanden over de datum. Bij vlees zou ik dat niet proberen, maar olijfolie.... Dat kan je nog tot jaren over de datum gebruiken tot het zoals Ellen zegt rans gaat worden. Maar dan heb ik het echt over heel erg lang over datum. Die 2 maanden zou ik me totaal niet druk om maken.

Petra Kappers

Petra Kappers

13-02-2010 om 15:15

Knoflook

De olie is niet het probleem; de knoflook kan wel een probleem vormen net als verse kruiden zoals basilicum die je dooreen olie mengt.

Puck

Puck

13-02-2010 om 15:43

Petra, valt mee

Als die knoflook en/of kruiden er al vanaf de winkel inzitten dan is de olie erom heen zo conserverend, dat gaat nog steeds lang na de tht datum goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.