Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Natuurstenenvloer deel zoveel help!

Sommigen van jullie zullen dit wel herkennen, heb de laatste 2 jaar regelmatig een vraagje gesteld over mijn donkergrijze natuurstenen vloer (gladde tegels van 40x40). Inmiddels na 2 jaar gebruik ziet het er uit of we elke dag een feestje geven. De vloer loopt door van de keuken naar de leefruimte, en op plaatsen waar we veel lopen zit er een soort van lichtgrijs pad. Anderer plaatsen zijn mooi donkergrijs gebleven. Verder ontelbare spatten en vlekken. Alle vlekken duren eindeloos lang voor ze door de vloer zijn getrokken, dus die zijn weer wat donkerder in de lichtgrijze stukken. Ook nog vele krassen, dus je ziet, het is echt niet mooi meer.
Er mag wel op een vloer geleefd worden, maar dit vind ik maar een vieze boel, zelfs als ik net gedweild heb lijkt hij niet proper. Heb ten einde raad een stoomreiniger aangeschaft maar dat lost het probleem ook niet op, heb zelfs de indruk dat de vloer nog lichter word.
Wie weet raad? Iemand ervaring met vloer verzadigen, verzoeten of andere oplossingen?
Ik hoor het graag en zal jullie eeuwig dankbaar zijn!
Corleone

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Re:

Hoi Corleone,

Misschien sla ik de plank wel helemaal mis (ken je eerdere berichtjes niet):

Maar heb je al eens contact opgenomen met de fabrikant hierover? Het kan zijn dat de vloer op een andere manier behandeld had moeten worden voordat ie uit de fabriek kwam. Dit kan nooit de bedoeling zijn van een vloer. En hoe meer kunstgrepen jij uithaalt met die vloer die allerlei schoonmaak en slijtageproblemen heeft, hoe erger het wordt.

Misschien kun je er (als de fabrikant geen gehoor geeft) er een andere expert bij halen voor een 2nd opinion en eventueel je rechtsbijstand erbij halen (als je die hebt).

Ik zou dus een paar stappen terug gaan, richting fabrikant, ipv steeds opnieuw moeten verzinnen hoe je je vloer schoon krijgt.

Bij ons

Wij hebben ook een grijze leisteen vloer. Wij hebben ons vloer geïmpregneerd. Dit zorgt ervoor dat de vloer geen vocht meer op kan nemen. Bij ons krijg je ook krasjes en vlekjes maar als wij dweilen (met groene zeep) zijn de vlekjes en krassen weer weg. Je kan ook kiezen voor een coating alleen dit zorgt ervoor dat je echt een glans laag krijgt en wij wilde de vloer graag mat houden. Als je gaat ïmpregneren kun je het beste de vloer van tevoren met de stoomreiniger schoonmaken.

gr Aapie

Corleone

Corleone

14-03-2010 om 17:24 Topicstarter

Moppeke & aapie

vloer is gelegd door familie & ingekocht bij één of andere groothandel, dus nogal moeilijk na te vragen.
Hebben jullie dat impregneren zelf gedaan? Was het moeilijk?
groet
COrleone

Impregneren

Eigenlijk leg je dan dus een beschermingslaag over je vloer heen. In jouw geval misschien een hele goede oplossing.

Maar ga eens advies vragen bij een specialist in stenen vloeren bij je in de buurt. Ook al is ie niet door een erkend bedrijf gelegd, dat maakt natuurlijk niet uit. Je vloer vraagt nu om een degelijke oplossing.

Impregneren moet je echt door een erkend bedrijf laten doen, niet zelf gaan klussen.

Impregneren

Sorry voor mijn late reactie.
Impregneren is niet moeilijk en hoef je zeker niet door een bedrijf te laten doen. Je kunt bij een tegelboer de impregneer kopen (+/- 70 euro per fles) Je doet het spul in een verf bakje. En met een vacht roller breng je het impregneer aan. Als er op sommige stukken iets meer ziet dan op anderen stukken is niet erg. Als de vloer verzadigd is dweil je het overtollige er zo af. Als je daarna blijft dweilen met groene zeep blijft je vloer mooi. Mocht je vloerverwarming hebben deze moet uit staan en koud zijn tijdens het impregneren.
Succes
gr aapie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.