Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Modem kapot na onweer

Na de onweersbui van vorige week is onze modem kapot gegaan. Had dit voorkomen kunnen worden als we een bliksemafleider hadden gehad? Volgens mijn man maakt het niets uit.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
rosa

rosa

08-09-2009 om 11:33

Stopcontact

Geen idee.
Wij hebben van die speciale tussen-stopcontacten voor de pc's etc. Die voorkomen dat bij een spanningsgolf je pc (of modem) kapot gaat.

rosa

Kaaskopje

Kaaskopje

09-09-2009 om 02:04

Durf het ook niet met zekerheid te zeggen

Ze waarschuwen altijd wel dat je alles los moet halen met onweer, maar ik heb dat op 1 keer met echt extreem zwaar onweer na, nog nooit gedaan.

mirreke

mirreke

09-09-2009 om 19:44

Nee!

Een bliksemafleider is voor je huis zelf, om te voorkomen dat de bliksem inslaat. De spanningspiek die je waarschijnlijk gehad hebt, waardoor je modem kapot is gegaan, heeft te maken met inslag op een stroomkabel of zo, overspanning via zo'n tussenstation van het energiebedrijf.
Je hebt geen bliksemafleider nodig om dit te voorkomen, maar een overspanningsbeveiliging. Dit zijn idd speciale stopcontacten die uitgeschakeld worden bij een hoge piekspanning. Die kun je los kopen, het zijn van die stekkerdozen met meerdere stopcontacten die je met een stekker in een wandcontactdoos kunt stoppen. Daarop zit dan een overspanningsbeveiliging. Wel goede kopen, minder goede reageren te traag en dan is het kwaad al geschied.
Trouwens, je kunt ook schade aan je tv krijgen bv. via de kabelaansluiting. Ook eruit trekken dus, bij onweer.

Overspanningsbeveiliger

Wij hebben een overspanningsbeveiliger. Ingebouwd door de electrischeiteitsmaatschappij....iedereen in de straat overigens. Door de een of andere raadselachtige oorzaak slaat bij onweer hier altijd 'de stroom in' , dat wil zeggen, niet in omdat die overspanningsbeveiliger er zit. Wel lastig als het onweert en je bent niet thuis (op vakantie b.v.) want je moet het handmatig weer aanzetten....Want alle stroom is er dan uit (dus ook de vriezer).
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.