Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Nikki

Nikki

15-09-2009 om 21:20

Meisjesschoenen breedtemaat 6

Vandaag ben ik met mijn dochter op zoek geweest naar een paar schoenen. Helaas tevergeefs.
Ze heeft een hoge wreef en brede voeten. En nergens kunnen we schoenen vinden, alleen laarzen. En dat lijkt het haast onmogelijk te maken iets voor haar te vinden.
We zijn bij een gespecialiseerde schoenenwinkel geweest, maar van de 10 paar brede laarzen waar de verkoopster mee aankwam, was er geen 1 die haar paste.

Heeft iemand misschien tips?
Een bepaald schoenenmerk misschien wat haar wel zou kunnen passen? Of weet iemand waar ze schoenen verkopen en niet alleen laarzen?

Prijs maakt me inmiddels al niet meer uit.

Groetjes,
Nikki

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ja, herkenning

hoi Nikki,

Mijn dochter (7 jr schoenmaat 36) heeft hetzelfde probleem. Brede voorvoeten, hoge wreef met daarbij hele smalle enkels en dunne kuiten. We zijn in een hele goede schoenwinkel geweest waar ze zo'n 20 paar heeft aangetrokken. de verkoopster werd zo ongeveer wanhopig. uiteindelijk kwamen we bij 1 paar welke haar wel past. 120 euro maar deze zit bij haar voorvoet niet klem, en bij haar enkels niet te los. het zijn Giga Girls laarzen. Dit merk heeft ze wel vaker, maar niet alle laarzen passen.

succes!
Gruffalo

Ulah

Ulah

15-09-2009 om 23:24

Fabrikant

Ik heb een kind met extreem smalle voeten maar breedtematen worden gefabriceerd door de firma Trackstyle, voorheen Bunnies.

http://www.trackstyle.nl/home

Dolcis al geprobeerd?

Heb je dolcis al geprobeerd? Die hebben elk jaar een aantal modellen met hoge wreef. En meestal wel zo dat elk model een andere breedtemaat heeft. Hier heeft oudste de meest hoge wreef, jongste ook wel, maar minder extreem dan oudste (erfenisje van mij...). Voor oudste was het toen ze klein was echt dramatisch ik heb heel wat keren alle schoenwinkels afgelopen d'r toch maar weer de te oude/kleine/zomerschoenen aangetrokken. En zij heeft een smalle voet i.p.v. een brede, dus ook net zo lastig.
Tot ik dus bij dolcis erachter kwam dat ze altijd dat 'hoge-wreef' model in de collectie hebben. Je moet het wel treffen met de verkoopster/verkoper.Als er van die meisjes staan die alleen de weekenden werken b.v. die weten dat soort dingen meestal niet. Dus probeer de 'vaste verkoper' of de vestigingschef of wat dan ook te pakken te krijgen en leg je probleem uit. Gewoon schoen uit en blote voet laten zien.
Mij maakte het op een gegeven moment niet eens meer uit hoé de schoen eruit zag en of het een laars of schoen of sandaal was, pimpelpaars of groen gestipt....áls ie maar pastte.
Tegenwoordig 'regelt' oudste zulke dingen zelf...nu moet alleen ik dus alleen nog voor mezelf op zoektocht.
groeten albana

marie

marie

16-09-2009 om 09:05

Schoenen wordt lastig

Hallo
Ik denk dat het lastig zal worden om schoenen voor haar te vinden, aangezien laarzen in de mode zijn.
Zelf kunen wij hier altijd aardig slagen voor de meiden (steunzolen en brede voet).
http://www.meindertsma-schoenen.nl/html/meidenlaarzen.html
succes

Mamvantwee

Mamvantwee

16-09-2009 om 09:07

Ja, dolcis

Daar slaag ik ook vaak, en ik heb ook brede voeten en een hoge wreef. Vroeger was dat ook een drama, mijn moeder nam me altijd mee naar een speciale kinderschoenenwinkel in Breda, geloof ik. Bata? zoiets?

Je zou ook op internet kunnen zoeken naar een zaak
gespecialiseerd in brede kindervoeten. Die zijn er, al zul je dan even moeten reizen voor een paar schoenen. Ik herinner me wel dat ik het vroeger wel belangrijk vond om leuke schoenen aan te hebben, als kind. En het was heel frustrerend dat ik nooit die leuke laarsjes of modeschoenen aan kon, net als mijn vriendinnen.

succes met de zoektocht. Groet, Mamvantwee

Janna3

Janna3

16-09-2009 om 09:36

Twins

Trackstyle zijn jongensschoenen, volgens mij heet de meisjesvariant Twins, maar ik denk dat die maar tot wijdte 5 gaan. Wij hebben hier zowel kinderen met extreem brede als smalle voeten, ik begrijp je probleem! Bij ons is het wel heel belangrijk dat we al heel vroeg nieuwe schoenen kopen, liefst eind augustus. Anders vissen we naast het net...

marie

marie

16-09-2009 om 11:00

Pasmerk

Hallo
Ken je deze site al?
www.pasmerk.nl
http://www.pasmerk.nl/collecties.html
Staan ook verkoopadressen op.
Succes
PS Ik ben dus twee weken geleden op pad geweest met de meiden om schoenen en toen was het vreeeselijk druk en was er al heel veel op.

Inge M

Inge M

16-09-2009 om 21:11

Welke maat?

Op marktplaats zie ik een laarzen met breedtemaat 6 van Twins. Het is maat 30. Advertentienummer: 273469248
Ik zou geregeld op marktplaats kijken, zoeken op breedtemaat 6 en schoenmaat (niet vergeten incl tekst aan te vinken). Wie weet vind je zo iets.

Nikki

Nikki

17-09-2009 om 11:02

Bedankt

voor alle reacties en tips.
Mijn man is ook nog met haar op pad geweest. Helaas weer zonder resultaat. De enkele laars die haar wel paste, vond ze niet fijn zitten, volgens haar drukte/schuurde deze bij haar enkel. Het kan natuurlijk zo zijn dat dit een kwestie is van even wennen na de lage schoenen, maar als dit pijn blijft doen hebben we een probleem.
Ik heb nu een aantal laarzen via een webwinkel besteld, misschien zit daar iets voor haar tussen en vanochtend ben ik zelf naar een schoenenwinkel gereden en daar hadden ze een paar schoenen (dus geen laarzen) die vrij breed leken. Deze heb ik meegenomen, hopelijk past het.

De winkels waar ik al met haar ben geweest zijn o.a. Dolcis, Ziengs, Nimco, Nijhof en nog een aantal gespecialiseerde schoenenwinkels waar ze o.a. Twins in breedtematen verkopen... ;-(

Ze heeft overigens maat 32. Ik had de betreffende laarzen op marktplaats in maat 30 ook gezien. Wel bedankt voor de tip.

Verder is het nog lastig dat ze ook stevige kuiten heeft, dus als een laars haar aan de voet wel goed zit, is deze soms om het been weer te smal.
Wel heel jammer dat deze winter zo goed als uitsluitend laarzen voor meisjes te verkrijgen zijn. Hopelijk worden het volgend winter toch ook weer schoenen.

Overigens kreeg ik ook nog in een aantal winkels te horen dat ik al wel aan de late kant ben.....
Jeetje het is nog maar half september. En als al die laarzen in speciale breedtematen al zo snel zijn uitverkocht, waarom kopen die winkels dan niet meer in. :-}

Maar goed, het is dus nu even afwachten of er iets bij zit wat haar past.

Groetjes,
Nikki

Manon

Manon

17-09-2009 om 14:04

Naturino

Mijn kinderen hebben hetzelfde probleem. Trackstyle en Twins zijn fijne 'brede' merken, maar de schoenen van Naturino vallen ook meestal groot/breed.
Voor meisjes lijk je tegenwoordig alleen maar laarsjes te kunnen kopen, maar zolang die zowel veters als een rits hebben, passen die meestal wel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.