Huis, Tuin en Keuken
kenfan
02-03-2021 om 20:56
Lekkere soya saus voor sushi
Ik had dit weekend een grote schaal sushi laten aanrukken. Alleen waren we al door de soyasaus heen voordat de sushi op was. Ik had een fles KIkkoman staan, maar dat was helemaal niet lekker. Nooit gemerkt, maar zo bijna puur was het geen succes. Het leek wel maggi. Echt vies.
Iemand anders een aanrader voor een betere? Het mag een hele obscure zijn, want er is in de stad een lel van een chinese toko.
Biscuitje
02-03-2021 om 22:05
Wij zweren juist bij Kikkoman, veel andere sojasausen vinden wij echt niet lekker. Kikkoman is ook 1 van de weinige sojasausen waaraan geen suiker is toegevoegd. Meestal neem ik de groene, daar zit ook nog eens minder zout in. Een tip voor andere sojasaus heb ik dus niet.
JackieBrown
02-03-2021 om 22:27
Kikkoman met ponzu. Heerlijk bij tonijntartaar en dus ook bij sushi. Maggismaak is wel vreemd voor sojasaus. keuringsdienst van waarde had een paar jaar terug een uitzending over sojasaus. Even teruggezocht, maar daar werd zwart goud gepresenteerd: yuasa sojasaus. Slecht 50,- bij Amazon 🙄
Temet
02-03-2021 om 23:04
Kenfan, kan je het de mensen van de toko niet vragen? Of spreken die alleen Chinees?
Groeten,
Temet
Libertine
03-03-2021 om 07:48
Kikkoman kun je niet zo lang bewaren, en het moet na opening in de koeling. Was ie nog wel goed kenfan?
RosaMontana
03-03-2021 om 09:33
Inderdaad beperkt houdbaar en volgens mij smaakt een grote fles kikoman ook anders dan die kleine.
Tango
03-03-2021 om 23:15
Ik lees mee, want hier in huis ook een grote sushifan (mijn dochter). Zij zweert bij de flesjes sojasaus die altijd meegeleverd worden met de sushi. Laatst had ik ook een grotere fles gekocht met minder zout maar die vond ze inderdaad te zoet. Ik zoek eigenlijk een tip gewoon bij de supermarkt.
1968
04-03-2021 om 10:26
Hier ook een sushi-fan; de meegeleverde flesjes worden uiteraard als eerste opgemaakt en als we zo nu en dan te kort komen is Kikkoman met de rode dop ook prima. Bij het Japanse restaurant staan die flesjes Kikkoman zelfs op tafel en als ik ze naast elkaar proef vind ik het best goed op elkaar lijken.Anders bel je eens met het restaurant, om te vragen welk merk zij gebruiken, misschien is het wel gewoon te koop bij een toko. (of bij hun in grotere flesjes, hopelijk nog wel betaalbaar)
kenfan
04-03-2021 om 15:09
Weer wat geleerd. Kikoman moet dus in de koelkast, KK. Moet te onthouden zijn. Moet dat witte containertje ketjap a dat ook? Zoon Lee van Amazing spreekt trouwens gewoon Nederlands. Binnenkort peddel ik naar de Amazing superstore voor een spannende saus. Zonder te vliegen naar een exotische bestemming
RosaMontana
04-03-2021 om 16:41
Kikoman in de koelkast, en ik doe ook altijd dat plastic dopje er weer op. Ketjap doe ik dan weer niet in de koelkast, dat is zo zoet, dat kan wel wat hebben
Overigens bedenk ik me nu dat ik andere zoute sojasaus ook niet in de koelkast heb... nou ja vooralsnog gaat het al jaren goed.
Temet
04-03-2021 om 16:58
Kenfan, ketjap A bevat volgens mij bijna net zoveel suiker als keukenstroop, ik kan me niet voorstellen dat dat in de koelkast moet worden bewaard. Wij doen dat ook niet, het staat bij ons in het keukenkastje. Ik weet eigenlijk niet hoe lang we met zo'n verpakking doen, ik schat met de natte vinger dan we er zo tweemaal per jaar eentje kopen, dus dat zou dan zes maanden zijn.
Nu ik er over nadenk, ook schoonmoeder bewaart het spul niet in de koelkast. En hoewel mijn schoonfamilie Indonesisch is, gebruikt zij ook geen liters van dat spul want ze kookt amper nog zelf.
Groeten,
Temet
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.