Huis, Tuin en Keuken
Asa Torell
24-08-2009 om 10:30
Lekkere sandwichrecepten gezocht
Ik lees veel te veel amerikaanse detectives, waarin steeds heerlijke zorgvuldig belegde sandwiches voor de lunch voorbijkomen. Nu begin ik mijn eigen broodjes wat saai te vinden... wie weet er nog een leuke belegcombi? Liefst niet al te moeilijk want ik ben wel wat lui .
Hier de favoriet van het moment: kaas met mierikswortel (uit een potje) en verder ken ik ook de combi's kaas met komkommer, pindakaas met komkommer, kaas met mosterd, (geite)kaas met jam of honing. Ik breid mijn assortiment graag uit!
IngridT
24-08-2009 om 10:45
Mmmm...
Broodje Martino (of nou ja, mijn versie daarvan).
Hard bolletje besmeren met beetje mayo aan de ene kant, ketchup aan de andere. Filet Americain erop, en bestrooien met gehakte ui en augurkjes. Jammie!
Met dit warme weer doe ik ook graag mozzarella/basilicum/tomaat tussen een stevig broodje.
Verder leuk ik de simpelste kaas/vleeswaren broodjes graag op met een paar plukjes rucola (uit de tuin, is een aanrader). Dun besmeren met mayonaise ipv boter is soms ook lekker. Of met mosterd (iets gezonder)
hmm. Ik krijg honger!!
Ingrid
Mamvantwee
24-08-2009 om 11:23
Hüttekäse
Gooi ik nog wel eens op een broodje, lekker met ham of andere vleeswaren, aangevuld met rucola.
En ook erg lekker: plakjes gerookte kip, rucola (of andere sla), lichte dressing (bijv. mango-gember of sinaasappel-peper - staan bij de AH in het schap), en eventueel pijnboompitjes.
Voor een vettere variant avocado erbij.
eet ze!
angel3
24-08-2009 om 11:38
Appelstroop
Oude'' (in elk geval beetje smaakvolle pittige) kaas met appelstroop!!! mjummie!
Of oude kaas met vijgencompote/jam.
Rembrand
24-08-2009 om 12:11
Bagel.
besmeren met boursin of andere kruidenkaas ( met mierikswortelkruidenkaas is ook heel lekker ). Dan beleggen met gerookte zalm. ( jammie ).
M.
Marie L
24-08-2009 om 13:27
Broodje met
tapenade van zongedroogde tomaten, parmaham en basilicumblaadjes. 't Is dat ik net geluncht heb...
Minerva
24-08-2009 om 14:49
Asa even een vraag
Waar koop je die kaas met mierikswortel??? Ik heb dat vroeger wel gegeten maar ik kan die kaas nergels meer krijgen. Of is het alleen maar mierikswortel wat je over de kaas smeert??
Groeten Minerva
Minerva
24-08-2009 om 15:06
Oh ja en recepten
Brood met mosterd besmeren, plak ham, palk kaas, omeletje, peper en zout en dan nog wat blaadjes rucola of andere kleine slablaadjes.
Broodje met een plak zalm en room-kruidensmeerkaas
broodje besmeren met Yofris of Frietsaus (Mayo) plak ham en handje tuinkers
broodje besmeren combi van tonijnmoot, rode ui snippers, mayo, peper, zout, kneepje ketchup en kappertjes.
geraspte oude kaas en roomboter door elkaar roeren en op brood smeren (erg fout maar lekker!!)
passendaler kaas met appelstroop
of brie met jam
of brie met gerookte ham
jawel ik ben gek op sandwiches!!!!
Minerva
Kaaskopje
24-08-2009 om 15:20
Wat ik meekrijg naar mijn werk
Ik krijg altijd heerlijke boterhammetjes mee naar mijn werk van manlief:
Ik hou van bruinbrood met pitjes dus altijd oerbrood of iets dergelijks met zonne- of pompoenpitten
in plaats van boter een kruidenkaasje
blaadje sla
kaas
ham oid
tomaat
likje slasaus
Simpel, misschien wat veel calorieën door de kruidenkaas en slasaus, maar altijd weer lekker.
egberdien
24-08-2009 om 16:35
sla, wat vleeswaar (bijvoorbeeld bacon en kipfilet), augurk, uienringen en zelfgemaakte mosterd-honing dressing.
Asa Torell
24-08-2009 om 19:51
O wat lekker allemaal!
Ik ga meteen flink inslaan bij de volgende keer boodschappen doen! Veel onbekende combi's zoals kaas met appelstroop, en het gebruik van rucola en tuinkers als extraatje. Ben zeer benieuwd!
Asa Torell
24-08-2009 om 19:52
Minerva
Inderdaad, ik smeer gewoon mierikswortel over de kaas. Maar hierboven werd volgens mij wel een mierikswortel-smeerkaas genoemd? Misschien kan diegene een inkooptip geven?
Triple
24-08-2009 om 22:25
Rucola
Iemand hierboven gaf de tip rucola in de tuin te planten. Dat groeit inderdaad als kool! (eh, sla) Nadeel is wel dat binnen de kortste keren echt je hele tuin uit rucola bestaat. We hebben het net vorige week allemaal eruit getrokken omdat er niet tegenaan te eten was en de cavia er niet van houdt...
Maar goed als oppepper van een broodje kaas / pizzapuntje oid is het inderdaad heerlijk.
Ik gebruik ook veel sambal manis als extra smaakmaker op kaas, pindakaas, ham, worst etc. Het is milde, gebakken sambal met uitjes en andere kruiden. Heerlijk!
IngridT
25-08-2009 om 08:42
*proest* (triple, rucola)
Ik heb het in een omsteend-mini-kruidentuin-perkje staan. Werkt prima. Het is gelukkig geen bamboe die overal doorheen wortelt.
maar zeg nou zelf, het is toch een wereldtip dat je met je ogen dicht en 2 vingers in de neus in je eigen tuin iets lekkers kunt kweken waar je je bij de groenteboer scheel aan betaalt (met het risico dat je met een beetje pech na 2 dagen een half zakje slappe dure rucola hebt liggen)
Ingrid
ishtar
25-08-2009 om 14:21
Rucola
blijft hier keurig op zijn plekje staan. Enige 'nadeel' is dat het geel bloeit. (en dat in mijn roze-wit-blauwe tuin) maar het is zo lekker dat ik hem dat wel vergeef
IngridT
25-08-2009 om 17:40
Olifantje,
ik heb het in de volle grond, maar het is zoals triple zei net onkruid, dus het wil vast ook in eenbak. Ik vind alleen het nadeel van bakken dat je ze vaak water moet geven. Daar gaat het bij mij vaak mis. in de volle grond hoeft dat veel minder, bij-gieteren.
Ik heb kleine plantjes gekocht, maar je kunt het vast ook zaaien. weet alleen niet of dat nu nog kan, ik doe het altijd in het voorjaar (mou ja, de planten van vorig jaar bestaan nog steeds, en zijn zelfs meer geworden)
Het ziet er niet uit als kroppen (hahaha) maar gewoon als rucolablaadjes aan een plant. Ze bloeien leuk geel (beter de bloemknoppen eruit trekken, maar als je het niet doet gaat het ook goed hoor)
Asa Torell
25-08-2009 om 20:26
Geen tuin
en plantjes in bakken op het balkon zijn hier al wel vaker mislukt, inderdaad doordat we vergeten om ze water te geven. Dus die eigen kweek rucola gaat het hem niet worden voorlopig... eerst maar eens een bakje in huis halen en kijken hoe verslavend het werkt!
Triple
25-08-2009 om 21:20
Rucolaplantjes
Rucola plantjes zien er een beetje uit als een kruising tussen een slakrop en paardebloemblaadjes. Wacht, er staat vast wel ergens een plaatje. Jawel:
http://italianfoodies.ie/tag/rocket/
Het bloeit met gele bloemetjes en pas op want daarna komen er een soort mini-peultjes aan de plant de op een zeker moment openspringen en dan ligt je hele tuin dus vol zaadjes. Gevolg: overal nieuwe plantjes! De rucola stond bij ons in de voortuin maar nu piepen er zelfs in de achtertuin tussen de bestrating overal nieuwe rucolablaadjes omhoog. Planten in een pot zal dus zeker wel lukken (als niet te droog).
En als het in de weg staat pluk je het er ook zo weer uit hoor. Het heeft geen dikke wortels ofzo.
olief
26-08-2009 om 13:07
Ook lekker met rucola
is hummus dik op je brood smeren, eventueel dunne plakjes komkommer en/of tomaat erbij.
Sinne
27-08-2009 om 09:59
Wat een leuk /lekker draadje
Ik heb de tips in een word documentje opgeslagen, voor als ik eens inspiratie nodig heb!
Broodjes die ik lekker vind(wat simpele en wat bewerkelijker): Brie, peer,en eventueel wat tijm erbij(verse, anders gewoon weglaten)
rosbief en kruidenboter(lekkerst op een warm broodje)
kaas gerookte kip, en een coctailsausje(die lekkere van BK)
kipfilet met sweet chili saus
gebraden gehakt met mosterd
cervelaat met augurk
Tja wat kan ik zeggen, ik ben een liefhebber
reina
28-08-2009 om 09:06
Deze
Ik maakte begin van de zomer voor een familie-bijeenkomst stapels sandwiches, o.a. deze:
Gerookte zalm sandwich: volkorenbrood bieslookboter plakjes, gerookte zalm, mascarpone-dille, zalm, volkorenbrood
Komkommer sandwich: boterham, roomkaas-kervel-mengsel, komkommer, tomaat, boterham
Komkommersandwiches met dilleboter: witbrood, dilleboter, komkommer, witbrood
Avocadosandwich: brood, Dunne plakjes avocado, salami, peper, brood
Eisandwich : witbrood ( met mayonaise), sla, eimengsel, sla, brood(met mayonaise)