Huis, Tuin en Keuken
ChrisH
04-07-2011 om 11:27
Lekker recept met vissaus?
Wie weer er lekkere recepten met Thaise vissaus (Nam pla)? Ik heb het spul in huis, maar weet eerlijk gezegd niet goed hoe het te gebruiken. Wat is jouw favoriete recept?
Chris
Meyke
04-07-2011 om 18:56
3 uitgekozen:
Ik heb 3 van onze favorieten uitgekozen voor je. De recepten stonden toevallig ook allemaal mooi op internet.
Thaise rundvleescurry met aubergine: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=292564
Salade met gegrild rundvlees: http://www.smulweb.nl/recepten/1117444/Salade-van-gegrild-rundvlees
Oosterse soep met groenten: http://www.bodylinea.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=100
Eet smakelijk!
ChrisH
04-07-2011 om 20:28
Ha meyke!
Dank je wel, ik was al bang dat ik die fles in de vuilnisbak kon kieperen. De recepten zien er lekker uit. In dat tweede recept wordt trouwens groene currypasta genoemd. Wat gebruik jij daarvoor? Maak je het zelf of haal je het uit een potje?
Chris
Roosje Katoen
04-07-2011 om 21:04
Vandaag nog
Ik gebruik heel vaak vissaus, in de thaise keuken wordt het gebruikt ipv zout.
Vandaag had ik een super lekkere salade!
Je maakt een dressing van 6 el limoensap, 3 el vissaus en 3 el suiker. Daar doorheen doe je een gesnipperde rode ui, halve rode peper in stukjes en een in hele dunne ringetjes gesneden stengel citroengras. Dan doe je 2 avocado's, 4 lekkere tomaten en een bakje grote garnalen in een schaal, dressing erdoorheen en flink veel koriander erdoor. Je kunt het eten met bijv turks brood, of met rijst en een stukje vis ofzo. Heerlijk met dit zomerse weer!
ChrisH
04-07-2011 om 21:46
Lekker roosje
Die salade van jou ga ik ook opslaan. Lijkt me heerlijk bij warm weer.
Chris
Meyke
05-07-2011 om 14:32
Potje hoor..
zo culinair ben ik niet dat ik het zelf maak. Potje blijft heel lang goed en dan post je maar weer met de vraag wat je met groene currypasta moet doen
Roosje Katoen
06-07-2011 om 22:33
Potje
Ik heb meestal groene curry van AH, Thai Cuisine ofzo. Bij de toko heb je ook groene curries in een potje. Je moet wel oppassen met de hoeveelheden. Van het potje van AH kan je zo twee eetlepels in de pan doen, terwijl bij een potje van de toko een halve theelepel soms al heel heet is.
Overigens vind ik rode curry lekkerder dan groene