Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lynna

Lynna

18-09-2009 om 19:42

Lamp repareren

Ik heb twee staande lampen, allebei doen ze het opeens niet meer. Nieuwe lampjes erin helpt niet. In ander stopcontact doen ook niet. Wat zou dit kunnen zijn? Ik kan hier toch geen electricien voor laten komen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Toke

Toke

18-09-2009 om 20:23

Geschakeld?

Stomme vraag misschien, maar horen de lampen bij elkaar? Zitten ze samen in het stopcontact, bedoel ik? Dan kan het liggen aan een draadje dat in een van de lampen stuk is. Zijn het twee losse lampen in twee verschillende stopcontacten, dan heb ik er geen echte verklaring voor. Omschrijf eens wat meer: zit er een dimmer op, hoe zet je ze aan/uit?

Lynna

Lynna

18-09-2009 om 20:38

Dimmer

Ze staan allebei aan een andere kant van de kamer.
Op de een zit een dimmer in een kastje met zo'n schuif op de grond, op de ander zitten twee dimmers als knop midden op de lamp. Met die dimmers zet ik ze ook aan en uit. De ene lamp is al 10 jaar oud, de ander pas een jaar.

Toke

Toke

19-09-2009 om 00:01

Eentje repareren

Omdat ik niet in toeval geloof (wat het wel zou kunnen zijn natuurlijk), zou ik de lamp die pas 1 jaar oud is ter reparatie naar de winkel brengen. Of naar een adresje dat daarin gespecialiseerd is. En dan vragen wat er aan de hand was, en dat dan zelf bij de andere lamp repararen. Ik denk inderdaad ook dat t in de dimmers zit, maar ik vraag me ook af of je er niet bij een schoonmaakactie iets mee gedaan hebt waardoor ze het nu allebei niet meer doen. Je kunt proberen het snoer wat heen en weer te bewegen, om te kijken of er nog iets van actie in komt. En je moet de lampjes goed aandraaien (en indien halogeen: niet met je vingers aanraken). En oh ja, als het halogeen is, moet je ook nog letten dat het voltage van de lampjes geschikt is. Maar verder kom ik dan ook echt niet. Dan zou ik de lamp wegbrengen.

Maxime.M

Maxime.M

19-09-2009 om 21:04

Handige (buur) man/vrouw?

Hoi,

Heb je geen handige buurman of buurvrouw?? Bij een euvel als dit zou ik de lamp hebben meegenomen naar mijn vader, die zou het ding uit elkaar schoeven of met een spanningsmeter gaan controleren wat er aan de hand is. (hij is geen electricien maar wel handig)

Maxime

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.