Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Helen

Helen

21-04-2009 om 21:18

Konijnenvraag: moe en voldaan?

We hebben vorig weekend (eindelijk) een konijnenren gemaakt. Vast aan het hok en ze hebben overdag nu dus de hele dag vrije uitloop. Het is een fijne ren en we zijn helemaal blij dat de konijnen zo blij (lijken te)zijn. Ze kunnen graven, rennen en zelfs onder een struikje zitten.

De laatste dagen zitten de konijnen eigenlijk vanaf een uur of 12 beneden, binnen in het hok een beetje te suffen. 's Morgens graven ze altijd een enorm gat of hol. Dan zijn ze dus erg actief. Daarna gaan ze uit zichzelf naar binnen, zitten zitten.

Als ik het hok aan de voorkant openmaak, komen ze wel even naar buiten (vrij in de tuin zoals voorheen) maar ook weer redelijk snel hun hok in. Het is dus niet dat ze het toch wel saai vinden. In de gewone tuin mochten ze ook niet graven.. Ze zijn wel alert en kijken op als wij buiten komen. En ze komen naar je toe als je naar het hok/de ren toe gaat.

Mag ik concluderen dat we fijne, tevreden konijnen hebben die hun ei kwijt kunnen met rondrennen en vooral met graven? En dat ze daarna aan het uitrusten en relaxen zijn? Eigenlijk net als bij honden die ook rustig en tevreden zijn als ze maar voldoende uitdaging en beweging hebben?

Graag jullie reacties!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

22-04-2009 om 01:17

Ze moeten misschien nog wat loskomen

maar konijnen hebben inderdaad zo hun drukke en rustige momenten. Onze konijnen waren in de avond wat aanweziger. Konijnen zijn niet echt ´middagdieren´. Ik gaf ze altijd pas in de avond eten. Dan kregen ze energie voor de avond en de nacht.
Volgens mij mag je concluderen dat jullie tevreden konijnen hebben, maar wel konijnen die nog wat moeten wennen aan het feit dat het nu niet alleen in het hok veilig is maar ook 2 meter daarvandaan. Dat komt vanzelf.

reina

reina

22-04-2009 om 07:11

Hier ook

Vaak zijn ze vroeg in de ochjtend al heel actief en naarmate de dag vordert worden ze rustiger en de middagen brengen ze regelmatig slapend en suffend door

Hier ook konijn

Hier ons senior konijn van bijna 9 vooral 's morgens en 's avonds actief. 's middags ligt ze meestal te soezelen. Ze "woont" buiten in een soort veredelde verbouwde kippenren met veel ruimte. Als ze los is, vooral tijdens verschonen, sprint ze er van door en maakt ze van die rare bokkensprongen, als ze de kans krijgt zit ze bij de buren, tot onze grote schrik. Ze huppelt overal tussendoor.
Konijnen zijn hele nette beesten. Ons konijn (vroeger alle twee) doen het netjes op de pan. Een oude pan met kattengrid erin. 2 x per week (in de zomer vaker) maken we de pan schoon. Maar in het hok vind je zo goed als niets. Dus is misschien voor degene die het zat zijn de keutels en de urine te scheppen. Pan pakken in de groene container en hup klaar.
Gr. Rymcke

Maar helen

Jullie konijn heeft het zo te horen wel naar zijn/haar zin. Ze durven steeds meer als ze echt goed gewend zijn.
Leuk hoor Lekker groot hok. Kijk alleen uit dat ze geen gangen gaan graven, dan graven ze zich ergens anders heen. En zijn ze weg.
Rymcke

Leuk zo'n groot hok

ze zullen inderdaad wel tevreden zijn. Moeten misschien nog wat wnnen aan de vrijheid.Ze kunnen genoeg doen, maar wat rymcke ook al zei kijk uit dat ze er niet onder door graven.
(ot)Onze konijnen liepen heel veel los in de grote tuin en we waren eentje wel eens een poosje kwijt, dan lag ie ergens te slapen.
Nu wonen wij aan een volkstuinencomplex met een groot hek ook onder de grond omdat de konijnen/ hazen van de dijk anders komen dineren.
Op eendag was konijn weg, de volgende ochtend er weer, smiddags weg...en toen ging de bel; is deze van jullie??
eeehh...jaaaa...
Zat ie dus in de volkstuinen.. oeps...
En dat hek zit echt wel een meter onder de grond en hij had over een waterpartij van 1,20 hoog moeten klimmen, zich gewoon daar achter naar beneden laten vallen en gegraven. Ze zijn dus behoorlijk creatief.

reina

reina

22-04-2009 om 20:05

Onderdoor graven

Onze konijnen huizen al 6 jaar in een oud kippenhok, we hebben de ren tot zo'n 2 meter diep uitgegraven en daarna de randen bekleed met gaas waarna we de boel volgooiden met zand. Op die manier kunnen ze naar hartelust graven, maar zich niet uitgraven ( 1 x was er een klein kiertje in het gaas onder de grond ontstaan en ja, hoor, beide konijnen groeven zich naar buiten...)

Helen

Helen

23-04-2009 om 17:22

Thanks

thanks dames voor jullie berichten. We hebben van een konijnensite (hier ooit eerder aangeraden) afgehaald dat eea minimaal 70 cm ingegraven moet worden. En dat je de gaten gewoon weer dicht kunt gooien. Tamme konijnen gaat het om de activiteit en niet om het resultaat. Vandaag waren ze alleen thuis en ze hebben me toch een partij gegraven! Echt leuk en nu liggen ze uitegteld (maar dus tevreden) in hun hok!!

Nogmaals dank voor de geruststelling

Niny

Niny

23-04-2009 om 19:36

Onze konijnen

Wij hebben 2 konijnen, die dol zijn op rennen en springen en graven. En dan liggen ze ineens als twee geparkeerde vrachtwagentjes naast elkaar te soezen, heel schattig.

Niny

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.