Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mariek69

Mariek69

28-10-2009 om 20:22

Konijnenexperts gezocht

Hallo,

Binnenkort wordt ons huishouden uitgebreid met een frans hangoorkonijn.
Maar kiezen we nu voor een ram of een voedster?
Ik lees dat de rammen liever zijn, dat de voedsters wat chagarijniger zijn en soms kunnen uithalen. Maar soms lees ik ook wel het tegenovergestelde.

Wie o wie kan me helpen? Wat is jullie ervaring?

Bedankt, groeten
Mariek


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
milla

milla

28-10-2009 om 20:27

2 konijnen

Ik geloof niet dat je me een expert kan noemen, maar ik heb wel konijnen. Eigenlijk zijn konijnen groepsdieren en moet je er twee nemen. Dan zijn ze veel gelukkiger. Waar ik mijn konijnen vandaan heb (konijnenopvang) worden ze alleen per stel geplaatst. En als je er twee neemt dan is het beste een dame en een jeweetwel heer. Twee heren gaan vechten, twee dames gaat ook lang niet altijd goed.

Cecile

hier hebben wij een Franse Hangoor met de prachtige naam Cecile. De naam zegt het al, een voedster. Wij hebben daarvoor gekozen, omdat rammetjes enorm kunnen stampen. Dat schijnt een enorm kabaal te maken.

Goed, het is een lief beest, maar je merkt eigenlijk wel dat ze wat eenzaam is. Af en toe, als wij op vakantie zijn, dan logeert ze bij haar moeder. Dan is ze een gezellig konijn dat het liefst tegen de andere twee konijnen aanligt en hun de oortjes likt.
Dus ja, twee konijnen zou helemaal ideaal zijn. Daar hebben we hier de ruimte niet voor. Zeker gezien de afmetingen die Franse Hangoren krijgen, moet je best wat ruimte hebben.

In het begin huppelde ze hier los in de tuin. Allerschattigst, totdat ze enorme gangen ging graven. Toen heeft meneer Purk haar subiet naar het twee verdiepingen tellende hok verbannen. Soms weet ze te ontsnappen. Dan gun ik haar een dagje freedom

groetjes van Purk

Pippin

Pippin

28-10-2009 om 23:29

Twee

Wij hebben eerst een konijntje gehad. Het was een adoptiegeval. Na vele jaren is ze doodgegaan. En nu hebben we er twee. Dat is echt wel tien keer leuker. Ze staan buiten in zo'n hok met een ren eronder. Ze spelen zo leuk samen. Wat was dat andere konijn eigenlijk zielig (achteraf gezien). We zorgden er goed voor hoor, en ze werd ook geknuffeld en zo. Maar twee konijnen is echt veel leuker!

appeltjeQ

appeltjeQ

28-10-2009 om 23:51

Ram/voedster

Inderdaad wonen konijnen liever niet alleen. Het zijn sociale dieren en kunnen ook heel leuk zijn met elkaar (elkaars kopje wassen enz.) Een ruzietje hoort er natuurlijk ook wel eens bij. Voor wat betreft je vraag of een ram liever is dan een voedster: ik heb mijn hele leven al konijnen en zowel rammetjes als voedsters gehad. Het ligt puur aan het karakter, ik heb geen verschil gemerkt in knuffelbaarheid bij ram of voedster. Het ene konijn vindt het wel leuk om lekker even bij je te zitten, het andere raast liever in het rond en is heel leuk om naar te kijken. Ik hoor ook gestamp bij de dames als ze iets vreemds horen. Wel kunnen rammetjes wel wat sproeien (maar ook daar heb ik bij de heren niet veel last van gehad). Misschien neem ik ze wel gewoon zoals ze zijn ha ha! Ga met een onbevangen blik naar de fokker/opvang en kijk welk konijn je aanspreekt. Daarna is het een kwestie van veel aandacht geven en goed aan je laten wennen en zie je vanzelf wat voor type het is.

Mariek69

Mariek69

29-10-2009 om 08:54

Pff nu nog een extra twijfel en vragen

Goedemorgen,

Bedankt voor jullie reacties.
Nu is er dus wel de twijfel of we het moeten doen. Want ik heb maar plaats voor één konijn en eigenlijk is dat dus heel zielig, begrijp ik.

Wat nu te doen? Geen of toch één konijn? En hoe is de verzorging etc. als je 2 konijnen hebt? Is dat veel meer werk dan één?
En hoe doe ik het dan met vakantie? ëén konijn kan ik nog wel kwijt, maar twee.... Want ja, plaats kunnen we wel maken, maar franse hangoren zijn ook niet echt de kleinste konijnen...

Ah, nog meer vragen en twijfels dus, ik hoop dat jullie me op het goede spoor kunnen zetten.

Bedankt!

Puck2

Puck2

29-10-2009 om 09:19

2 of geen

1 konijn is gewoon zielig, dan zou ik het niet doen. En tja een franse langoor is natuurlijk fors aan de maat, is het een optie om 2 kleine konijntjes te nemen, die nemen natuurlijk minder plaats in. En de verzorging: dat maakt niet veel uit of je er 2 of 1 hebt. Verschonen hok en voeren gaat toch in 1 moeite door, of je er nu 1 of 2 hebt. En als iemand 1 konijn voor je wil verzorgen in de vakantie dan kan ik me niet voorstellen dat 2 een probleem is, veel extra moeite is het tenslotte niet. En om ze bij verschillende adressen onder te brengen lijkt me geen goede optie. Ze zijn dan gescheiden en dat is ten eerste zielig en ten tweede weet ik niet hoe het gaat als je ze weer bij elkaar zet.

tonny

tonny

29-10-2009 om 12:04

één konijn

wij hebben al 5 1/2 jaar één konijn, een mannetje. We wisten destijds niet dat twee 'beter' zou zijn, en nu vinden we het te laat om er eentje bij te zoeken, we zien op tegen eventueel gevecht en zo.

Het is een erg lief beest dat al die jaren door al geregeld aandacht krijgt. Hij loopt soms los in de tuin en als het niet warm is bij mijn dochter op zolder, hij is heel tam en vriendelijk. We zullen hem missen als hij er op een dag niet meer is.

Bij zijn hok heeft hij een ruime ren. Als we weg zijn, geven de buren hem water en eten.

Een optimaal leven heeft hij niet, denk ik, maar een zeven kan er vast wel af.

tonny

PDD-ertje

PDD-ertje

29-10-2009 om 12:21

Hier 2 franse hangoren

We zijn vorig jaar begonnen met 1 konijn die in de woonkamer zat. Dan krijgen ze toch net wat meer aandacht dan buiten in een hok. Hij liep ook gewoon rond in de woonkamer en kwam dan lekker bij je zitten op de bank. Wij hadden trouwens gekozen voor een mannetje inderdaad omdat men zei dat deze liever waren. Nou het is idd een schat.
Toch maar besloten omdat we hem zo leuk vinden er nog 1 bij te nemen, een vrouwtje. Nadat het mannetje gecastreerd was overigens. En toen zijn ze ook naar buiten gegaan omdat ze binnen ontzettend stonken. Waar we dus bij 1 konijn geen last van hadden. Maar die was ook best zindelijk, plast en poept in een plasbak. Maar die tweede deed dat dus niet.
Uiteindelijk gingen ze steeds vaker vechten en heb ik het vrouwtje laten steraliseren, althans dat was de bedoeling. Het bleek een mannetje te zijn. Maar na de castratie zijn ze weer erg lief tegen elkaar. Een konijn alleen kan denk ik wel maar dan zou ik hem binnen houden. Als je hem buiten in een hok wil dan zal ik er twee nemen. En inderdaad in de vakantie komt iemand hier om ze te voeren.
Zelf vind ik dat 1 konijn al een groot hok nodig heeft en dat er daar ook wel twee in kunnnen. Wij hebben een groot kippenhok met een ren eraan voor ze gekocht. En een losse ren voor op het gras.
Succes.

Guinevere

Guinevere

29-10-2009 om 12:31

Ruimte

Ik ben ook (geestelijk) bezig met de aanschaf van een 2e konijn. Voor de huisvesting ga ik nu een hok met etages kopen. De woonkamer zit op de 1e verdieping en onderaan zit een ren, bereikbaar met een plankje. Je hebt ze in diverse formaten. Ook met een gewoon hokje onderin, maar ik wil Nijn en dingetje op het grasveld gaan zetten dus ik kies voor de ren.

appeltjeQ

appeltjeQ

29-10-2009 om 18:38

2 konijnen of 1 konijn

De verzorging van 2 konijnen is hetzelfde, wel wat meer voer en meer verschonen i.v.m. dubbele hoeveelheid ontlasting natuurlijk. Voor vakantieopvang zou dit toch moeten lukken als ze in 1 hok zitten. Voor wat betreft je dilemma 1 of 2 konijnen: is de Franse Hangoor een must? Ze zijn inderdaad goed aan de maat. Als je voor een Duitse Hangoor (= verkleinde versie van de Fransoos, 2,5 tot 3,5 kg) zou kiezen, is je ruimteprobleem misschien opgelost en heb je toch de charme van de forse hangoor met het lieve karakter... tis maar een ideetje!

kuzco

kuzco

30-10-2009 om 16:34

Hier 1 frans hangoor

Hier hebben we inmiddels ons derde f-h. Dit keer een man, de vorige 2 waren dames. En ach, wat zijn ze leuk en lief en geweldig!! Nu hebben we dus Diesel, die overigens netjes luisterd naar zijn naam, zindelijk is en zowel binnen als buiten loopt. Hij heeft geen hok, want dat vind ik heel eerlijk gezegt zielig voor een dier van dit formaat, tenzij je een kippenhok aanschaft. Onze Diesel is niet zielig, want hij krijgt meer dan genoeg aandacht van ons allemaal, maar wat wil je ook met zo'n enorm beest die je niet over het hoofd ziet en die heel goed duidelijk maakt als hij zijn eten op heeft en als hij een wortel wil stug voor de koelkast blijft zitten tot hij er 1 heeft gescoord.
Wat een geweldige beesten zjn het!!

kuzco

kuzco

30-10-2009 om 16:55

Antwoord op je vraag

Heb ik je nog niet gegeven. Ik kan niet zeggen dat ik een voorkeur heb voor een vrouwtje of mannetje, ze hadden en hebben alle drie hun eigen charme en leuke dingen en waren alle 3 heel tam en zindelijk. Het mannetje is wel duidelijk groter dan de vrouwtjes en kan inderdaad stampen, maar niet zo hard dat horen en zien je vergaat. De buren hebben hem in ieder geval nooit gehoord en het is niet iets wat hij vaak doet. Hij doet het eigenlijk alleen maar als hij zich bedriegt voelt. Het zijn heerlijke beesten en zorgen hier voor veel plezier in huis. Het enige nadeel is dat ze niet erg oud worden en mijn beide vrouwtjes zijn een dag nadat ze zijn gesteriliseerd dood gegaan. Het mannetje wordt niet geholpen, want ik ben te bang dat het voor de 3e keer gebeurd.
Ik heb ook kleine konijnen gehad, maar dit ras heeft absoluut onze voorkeur.

Starry Night

Starry Night

30-10-2009 om 18:10

Twee werd onlangs één

Twee rammen hadden we, broers. Moesten overigens op een bepaald moment gescheiden worden (de een begon de ander te tiranniseren en bij drinken en eten weg te houden) en zodra het kon 'geholpen'. Na zes weken konden ze toen weer bij elkaar en toen hebben ze het zes jaar lang heel erg gezellig gehad samen. Nooit een gevecht, altijd lekker bij elkaar zitten'.
Sinds een aantal weken is er echter een gestorven en dat is echt zielig. We hebben nooit heel veel aandacht aan ze besteed (ze waren al niet erg tam en hadden meer dan genoeg aan elkaar), maar nu haal ik die ene standaard elke avond even binnen. Dan zit hij rustig op schoot en laat zich aaien. We vinden het erg zielig, in ieder geval.

Annemiek

Annemiek

01-11-2009 om 17:01

Begonnen met kees, woont nu samen met joke

Hoi

Wat geweldig een franse hangoor !
Wij hebben er 2. Eerst hadden we alleen Kees, heel gezellig, mocht de hele dag los in de tuin, maar op de dagen dat wij van huis waren vond ik dat toch zielig. Dus nu hebben we sinds een half jaar Joke erbij, en wat is dat leuk !!!!!!
Kees is gecastreerd, maar na 3 weken kwamen zijn hormonen tot rust en was hij verliefder dan ooit op Joke.
Hij is een echte man, laat zich graag wassen enzo )
het is zo leuk om naar die 2 te kijken.

Als je echt maar 1 konijn wilt zegt mijn fokker dat een mannetje toch liever is, en mooier ) Maargoed maak zelf je keuze.

Haal je hem bij een fokker ? die van mij zijn namelijk zinderlijk (gaan op de bak) en gesocialiseerd en dat kan ik echt aanraden.

Succes !

Wilma

Wilma

03-11-2009 om 14:11

Guinevere

Als je het hok met ren op het gras zet, denk je er dan wel aan om het in te graven met gaas?? BIj m'n vriendin groeven ze zich gewoon een weg naar buiten, onder de ren door.

Groetjes,
wilma

Guinevere

Guinevere

03-11-2009 om 14:32

Dank je wilma!

Dat is precies wat ik ga doen, heel grof gaas eronder leggen. Want dat konijn van mij is een dondersteen. Ze heeft al eens vanuit onze tuin een enorm hol onder het terras van de buren gegraven. Hop, daar ging buurvrouw, zó de grond in...
Ik heb het hok net besteld, na lang wikken en wegen. Even wachten tot het binnen is en dan Nijn-2 gaan kiezen.

Mariek69

Mariek69

04-11-2009 om 10:49

Update!

Hallo,

Even niet gereageerd, want ik had het te druk met het konijn .

We hebben toch voor een voedster gekozen, omdat dit onze eerste keus was (toen we het geslacht nog niet wisten). We hadden helaas geen keuze meer voor 1 of 2 konijnen, want ze waren allemaal al verkocht!

Dus nu één konijn dus, het is een schatje. Ze heeft een groot hok in de tuin en mag ook gewoon binnen. Eerst moest ze wennen, maar nu heeft ze haar draai al gevonden. Alleen wij hebben overal tegels en dat vindt ze dus niet fijn. We hebben nu een deken op de grond waar ze op rond loopt. Maar zal dat altijd zo blijven met die tegels?

En nu dus haar leren zindelijk te worden en aaibaar e.d.
ALLE TIPS ZIJN VAN HARTE WELKOM!! Hoe hebben jullie dat aangepakt?

Groetjes en wederom dank dank dank,
Mariek

Annemiek

Annemiek

04-11-2009 om 15:39

Zindelijk e.d

hoi

Gefeliciteerd met jullie konijn, erg leuk !!

Zinderlijk maken is niet moeilijk, als ze nog jong is.
Bij ons zitten de konijnen op de kale ondergrond. Hooi zit in de ruif, zaagsel in de plasbak.
Je neem een grote bak (ikea, of wasteil), zaagsel erin. En steevast de door haar verloren poepjes er in gooien, daar ga je een week mee door. Nu zijn het nog kleine poepjes, gewoon even met je hand allemaal verzamelen, en in de bak doen. Ze gaat vanzelf op de bak zitten om te plassen en te poepen.
Dit oprapen moet je echt even een week volhouden voordat je de bak verschoond.

Hier dus geen stro, alleen als het gaat vriezen doe ik er voor de warmte heeeeel veel hooi in, maar franse hangoren hebben echt liever de koud dan de warmte.
Zorg wel dat de wind niet heel erg door het hok kan waaien, dus bij flinke wind een jute zak, of houten schotten voor het hok.

Ik heb dus boven een pasbak staan en meneer en mevrouw wonen onder, dus als ze naar de wc moeten lopen ze naar boven, zo netjes !! )

Bij ons krijgen ze alleen biks.
Als ze 4 maanden is mag ze johannesbrood, of een bal gevuld met zonnepitten. Bij ons voetballen ze ook met een gewone bal. En ze mag dan een beetje wortel.
Eerder niet beginnen met die handel, anders krijgt misschien diarree.
Kattenspeeltjes doen het ook heel goed.
En.....voor het eten heb ik een grote stevige hondenbak, want ze pakken anders de bak met hun tanden en gooien hem om !

Mocht je toch nog een vriendje voor haar willen, je kan gerust bij een andere fokker een vriendje halen hoor, koppelen gaat zo makkelijk bij franse hangoren.

Succes !!

PDD-ertje

PDD-ertje

04-11-2009 om 16:01

Leuk

Leuk dat jullie al een konijn hebben! Vroeg me alleen af of het wel kan dat ze nu buiten en binnen zit? Omdat ze het zo snel warm hebben bedoel ik... Nu zitten ze buiten dus dikke vacht en binnen bij de verwarming, die wisseling daar kunnen ze volgens mij niet zo goed tegen.
Wat betreft de vloer. Ons konijn liep ook niet op de gladde laminaat voer. We hadden er een matje met antislip voor haar hok liggen en van daaruit kon ze op het kleed en op de bank.
Overigens onze andere hangoor kon prima lopen op de laminaat vloer.
Wat betreft zindelijkheid, bij ons ene konijn werkte het heel simpel door hem eerst zelf een plashoek te laten maken in zijn hok en daar hebben we een plasbak neergezet. Maar ons andere konijn poept en plast gewoon waar het hem uitkomt.

Puck2

Puck2

05-11-2009 om 09:09

Mariek

Mariek: "We hadden helaas geen keuze meer voor 1 of 2 konijnen, want ze waren allemaal al verkocht! Dus nu één konijn dus, het is een schatje."
Je kunt ook gewoon een tweede konijn ergens anders aanschaffen. Als het 2 voedsters zijn dan gaat dat wel goed.
Veel plezier met je konijn en pas op met rare bokkespongen en verkeerd oppakken: ze zijn erg kwetsbaar en kunnen echt bij een rare sprong hun rug al breken.

Starry Night

Starry Night

05-11-2009 om 09:57

Puck

"Je kunt ook gewoon een tweede konijn ergens anders aanschaffen. Als het 2 voedsters zijn dan gaat dat wel goed."
Wij hadden ooit twee konijnen (voedstertjes) waarvan er een stierf. We kochten een nieuwe, maar de oude viel die nieuwe onmiddellijk aan. We hebben ze toen een week uit elkaar gezet (ze konden elkaar wel zien) en ze toen weer bij elkaar gezet. Toen viel de nieuwe de oude aan!
Misschien hadden we even moeten doorzetten, hoor, maar ik moet bekennen dat het in beide gevallen een heel akelig gezicht was en dat wij het als een mislukte operatie beschouwd hebben toen (de nieuwe is terug gegaan naar de fokker).
Hebben anderen hier eigenlijk ervaring mee (en dan m.n. positieve natuurlijk, en ook met rammen)?

Puck2

Puck2

05-11-2009 om 10:46

Starry

Ja ik kan me voorstellen dat het een heel vervelend gezicht is en dat je er dan voor kiest om er toch maar 1 te houden. Om diezelfde reden blijft onze adoptiecavia (mannetje, bewezen agressief naar andere caviabeertjes en te oud om te castreren) ook alleen. Wel zielig maar wij zien geen andere oplossing. Mijn buurvrouw heeft goede ervaringen met2 konijnen bij elkaar zetten. Ze hadden al een klein konijntje en daar is een franse langoor bijgekomen en dat gaat prima. Maar samen zijn we nog geen statistisch onderzoek dus ik onderschrijf je vraag: Hebben anderen hier eigenlijk ervaring mee?

Guinevere

Guinevere

05-11-2009 om 11:09

Koppelen van nijnen

Kijk eens op deze site: http://www.bunnybunch.nl/konijnen/koppelen-van-konijnen.html
Daar staan allerlei slagingskansen van jong/oud/man/vrouw. Naar aanleiding van de tabel op deze site gaan wij het dit weekend proberen met een babymannetje bij ons oude vrouwtje.

PDD-ertje

PDD-ertje

05-11-2009 om 11:21

Konijnen gekoppeld

Hier een oudere ram net gecastreerd gekoppeld met een jong rammetje (wij dachten een voedstertje). Ouderste konijn deed niks anders dan er bovenop zitten ;-(. We hebben ze eerst naast elkaar in kooien gehad, Zodat ze elkaar kunnen zien en ruiken. Daarna buiten in een ren kennis laten maken. Was voor beiden nieuw terrein, oudste konijn deed echt niks anders dan er boven op zitten. Had er zelf een hard hoofd in of het goed zou gaan. Uiteindelijk na een week geloof ik naast elkaar te hebben gestaan en af en toe kennis gemaakt ze weer bij elkaar in de buitenren gezet en ze hun gang laten gaan. Deed ik eerst niet zat ik er iedere keer tussen vond het zo zielig voor het jonge konijntje. En dat ik ze met rust gelaten heb heeft uiteindelijk geholpen. Toen zijn ze een aantal maanden echt vriendjes geweest en toen gingen ze steeds vaker vechten. Het jongste mannetje ook laten castreren en nu zijn het weer de beste maatjes.
Mijn conclusie is voorzichtig wennen, niet te snel bij elkaar zetten. Af en toe even bij elkaar en als ze dan even hun gang laten gaan.

Starry Night

Starry Night

06-11-2009 om 00:01

Guinevere

Top, die tabel!! Als ik het goed begrijp is er bij oudere dieren eigenlijk alleen kans van slagen wanneer je voor het andere geslacht kiest. Waarbij leeftijdskloven kennelijk iets minder gewaardeerd worden.

Guinevere

Guinevere

07-11-2009 om 11:28

Vanmiddag koppelen

Vanmiddag wil ik het nieuwe konijn gaan koppelen met ons oude konijn. Het nieuwe konijn in het nieuwe hok, en het oude konijn ertegen aan gezet in de ren. Dan kunnen ze naar elkaar kijken. Moet het nieuwe konijn natuurlijk wel zo slim zijn om in de onderren te gaan zitten. En het moet wel droog zijn, anders kan er geen konijn in de niet-overdekte ren natuurlijk. Ik ben reuze benieuwd hoe het gaat, Nijn is al een paar jaar alleenstaand, ze heeft altijd veel interesse in de poes als die voorbij loopt.

Starry Night

Starry Night

09-11-2009 om 15:55

Vanmiddag...

... is inmiddels eergisteren Hoe is het gegaan?

Guinevere

Guinevere

09-11-2009 om 20:17

Het koppelen

Ik heb de Nijnen zaterdag naast elkaar gezet, met tralies ertussen. Konden ze elkaar zien en ruiken. Zondag was het mooi weer, dus toen heb ik dit herhaald. Na een tijdje heb ik Babynijn bij Omanijn in de ren gezet. Oma vond het eerst leuk, ze ging helemaal met haar kop plat op de grond bij Babynijn liggen. Na 10 minuten was de lol ervan af en verstopte ze zich alleen nog maar voor Baby. Die bleef haar maar opzoeken, Oma rende steeds heel hard weg, moest er niets meer van hebben. Toen heb ik oma maar in haar eigen hok gezet. Nou, het fijne is dat ze niet hebben gevochten. Dat geeft hoop. Vandaag was er niemand thuis, morgen is mijn man vrij dus mag hij nog een poging wagen met de Nijnen! Het zal nog wel wat tijd kosten voordat het vriendjes zijn...

Starry Night

Starry Night

09-11-2009 om 22:30

Maar...

... dat ze niet vechten lijkt me heel gunstig. Dat wennen komt vanzelf, een hekel hebben ze niet aan elkaar dus.

Mariek69

Mariek69

12-11-2009 om 06:55

Sorry....

Hallo,

Sorry dat ik niet eerder gereageerd heb! Ik moest voor mijn werk even naar het buitenland.

Ik heb al jullie berichtjes wel gelezen en heb nog wat vragen.
Op dit moment gaat het konijn nog wel van buiten naar binnen. Ze ligt dan op een kleed of op de bank en wordt natuurlijk uitgebreid geknuffeld. Is dat slecht voor haar? Het verschil van binnen naar buiten?
De kinderen willen haar niet op de stoep buiten laten lopen, omdat er allerlei onkruid uitsteekt en daar gaat ze aan knabbelen natuurlijk en "dan wordt ze ziek mama!". Maar als ze binnen is, lijkt ze het wel heel gezellig te vinden. Ze hupst wat op het kleed, onderzoekt het huis langs de muur en af en toe ligt ze prinsheerlijk te slapen. Maar als het niet goed is, moeten we er mee stoppen natuurlijk.

Ik las ook dat iemand geen stro in het hok heeft liggen nu, moet dat nu nog niet dan? We hebben nu stro en hooi en zaagsel in de bak om te poepen. Ja hoor, madame heeft een vast plekje en daar staat nu haar bak en tot nu toe doet ze het keurig daarop. Hoera!
Maar dus geen stro? Pas later in de winter?

Ik hoor het graag weer, BEDANKT!!!

Groetjes, Mariek

PS: Verder is het echt een schatje, ze herkent je al, heeft al bepaalde ritmes en is heel nieuwsgierig. Leuk, leuk, leuk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.