Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
25-04-2020 om 15:09
Ik maak graag meringues en van de dooiers maak ik dan vanillepudding. Nu heb ik al 2 verschillende recepten geprobeerd maar ik heb elke keer klontjes er in die ergens doe ik iets fout. Maar wat? Iemand dé tip?
Ik verwarm volle melk tot bijna het kookpunt met een vanillestokje er in. Ik klop de eierdooiers met suiker en maïzena en doe een beetje hete melk erbij. Dat doe ik dan bij de rest van de melk en kook ik nog een halve minuut. Het stokje heb ik uiteraard weer er uit gehaald en ik roer de hele tijd.
25-04-2020 om 15:15
Te heet denk ik
Beetje hete melk om de dooiers alvast wat op te warmen is goed, kan gerust de helft van de melk zijn. Dan terug in de pan, echt koken hoeft niet, tegen de kook aan is genoeg om het ei te laten binden en maïzena is ook zo gaar.
Roer met een garde dan zit er meer beweging in de melk, minder kans op klonten.
Ik ben ook maar een amateurkok, en geef tips die voor mij goed werken.
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.