Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Caramba

Caramba

08-06-2011 om 19:57

Kinderpicknick

Vrijdag is mijn dochters feestje. Ze wil picknicken. Prima, dacht ik: we koken/kopen gerechten die van tevoren klaar te maken zijn, koud gegeten kunnen worden en die kinderen lekker vinden. Nu ben ik bezig met een boodschappenlijst en ik kom niet verder dan koude pannenkoeken en koude knakworstjes. Wat een feest, zeg.

Iemand nog meer ideeën?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wat dacht je van

kerstomaatjes,stukjes ananas,stukjes komkommer,minikrentebolletjes,minicroisantjes,stengels met smeerkaasdip,rauwe worteltjes,gekookte eitjes . met de ananas,komkommer en tomaatjes kun je leuk satestokjes vullen,samen met een blokje kaas of een klein gehaktballetje.

En voorts

aardbeien (ev met spuitbusslagroom).
En ik heb ooit Nigella Lawson iets dergelijks zien doen en zij had 'rocky road clusters' als ik me de naam goed herinner. Heb even gegoogled, er zijn recepten van (had de naam inderdaad goed). Iets chocoladerigs met noten en marshmellows erin. Zag er erg lekker en bijzonder onverantwoord uit.

En iets cake- of taartachtigs? En dan geen slagroomtaart, maar iets dat tamelijk compact en stevig is.

Groeten,

Temet (krijgt weer honger)

Roosje Katoen

Roosje Katoen

08-06-2011 om 21:29

Aardbeien

En wraps met zalm en kruidenkaas. Of kleine cakejes.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

08-06-2011 om 21:30

Oh haha

Ik had Temets posting nog niet gelezen dus mijn tips zijn enigszins dubbelop

Lekker lekker lekker

rauwkost mooi gesneden in bakjes. Vreten ze onder je handen vandaan.
worteltjestaart, chocoladetaart, cake, allemaal in vierkantjes gesneden, formaat eenhaps, en mooi gerangschikt.
van die geknutselde boterhammen in lagen met een prikker erdoor in blokken gesneden, dus ik bedoel 5 boterhammen en drie keer beleg. dus dat je streepjes ziet.
caprese, vinden sommige kinderen heel lekker. wel plat vervoerd.
hartige taart met weinig extra vulling, gewoon ei met zalm of spek of uien. Kan ook in muffinvormpjes gebakken, en dan vierkante stukken bakpapier erin drukken zodat je van die puntige uitsteeksels krijgt, lekker ambachtelijke en arty.
koude pizza.
knakworstbroodjes
wit stokbrood vinden ze altijd het lekkerst, wat je verder ook hebt.
verse broodjes bakken, evt ook met die arty toestanden en spek erin of uien of allebei of iets anders.

Margriet*

Margriet*

08-06-2011 om 22:28

Goh rode beuk

Wa's da arty toestanden?
Ik zou gaan voor veel maar allemaal kleine hapjes, kinderen zitten vrij snel vol.
Je zou een paar gangen kunnen doen, eerst hartig en dan nog wat zoete dingen na verspreid dus wat spelletjes en activiteiten tussendoor.

amk

amk

08-06-2011 om 22:44

Eierkoeken

hier gaan steevast eierkoeken (met slagroom en vlaaivulling als feestelijke optie) en krentenbollen mee op elke picknick.

Colakip?

cobi, vertel eens?

Colakip?

wat is in hemelsnaam colakip?
klinkt heel erg............ranzig?

Belle Époque

Belle Époque

09-06-2011 om 09:08

Deze?

(ik heb ook nog ergens een recept voor cola-cake)

Bron: Allerhande
10 lepels ketchup
250 ml cola
1 thl tabasco
2-3 teentjes knoflook
1 kg kipdrumsticks
1 dag vantevoren: meng cola, ketchup en tabasco met knoflook, zout en peper. Beng met de drumsticks aan de kook en laat 45 minuten onder een deksek doorkoken op laag vuur, roer af en toe. laat de kip in de marinade afkoelen.

Dag zelf: verwarm de grill en leg de kip met marinade in een ovenschil net onder de grill. Grill in 15 minuten goudbruin en knapperig, keer halverwege en schenk zo nodig de overtollige marinade af.

Serveer warm of koud met stokbrood, kruidenboter en dipsausjes

105 kcal per portie (dit is voor 8 personen), 9 g eiwit, 3 g vet, 12 g koolhydraten.

Guinevere

Guinevere

09-06-2011 om 10:21

Lekkerrrrrrrrrr

Colakip is écht lekker. Ik eet het meestal zo als Belle Epoque aangeeft. Wel cola met suiker erin nemen, geen light natuurlijk.

Turks brood

De meeste kinderen die ik ken zijn dol op Turks brood, hebben ze liever dan stokbrood.

Hier werd de colakip ook lekker gevonden

Maar ik weet niet of dat alleen maar kwam door het idee dat er cola in zat

Belle Époque

Belle Époque

09-06-2011 om 16:48

Cobi!

Hier zitten een kind & vriendje unaniem groen te kleuren bij het idee al, maar de nieuwsgierigheid wint het van de gruwel. Dus ik vermoed dat wij op korte termijn ook colakip gaan eten!

Ik verzamel recepten en zet die van jou er graag bij

Dit weekend.

Cola kip. .

Lijkt me leuk. Ik ga morgen drumsticks halen op de markt. En ik denk dat we dan als dessert ijs met mars-saus doen.........

Ingrid

Belle Époque

Belle Époque

09-06-2011 om 18:15

Ingrid

IJs met Marssaus...

Heb je het recept van de Snickers-taart al...? Waaschuwing: vernauwt je kransslagaders met minstens 10%...!

Bron: Saturday Kitchen van de BBC

Ik zal het recept even letterlijk copypasten, en daar achteraan een artikel over de protesten over deze vetbom...!

(hij smaakt wel héél lekker, moet ik bekennen...)

Snickers Pie
By Antony Worrall Thompson
From Saturday Kitchen

This recipe caused a media frenzy in February 2006 for being calorific and "unhealthy". Antony advises this cake is an occasional children's treat, not for everyday consumption. It's rich, so one cake will serve about 16 children (or 12 adults).

Ingredients
1 packet puff pastry

140g/5oz mascarpone

110g/4oz soft cheese

50g/2oz caster sugar

3 eggs

5 Snickers bars, chopped into thin slices

milk, to glaze

Preparation method
1.Preheat the oven to 200C/400F/Gas 6.

2.Roll the block of pastry to 3-4mm thick, and lay over a 20cm/8in fluted tart tin. The four corners of the pastry should hang over the edge.

3.Beat the mascarpone, soft cheese and sugar together in a large bowl, until smooth.

4.Beat in eggs, one at a time.

5.Add the Snickers slices and fold in.

6.Pour into a lined tart tin, and spread to the edges. Pull the corners of the pastry over the top of the dish, and brush with milk.

7.Place in the oven for 10 minutes, then lower to 180C/350F/Gas 4 for a further 25 minutes. Turn the heat back up to 200C/400F/Gas 6 and cook for a further 20 minutes until the pie is a golden colour.

8.Allow to cool before serving.

---------

Celebrity recipe 'most unhealthy'

A sweet pie concocted for children by television chef Antony Worrall Thompson is one of the least healthy ever dreamed up, a food watchdog has said.

One slice contains more than 1,250 calories, the Food Commission says. Estimated daily average requirements are 2,550 for men, and 1,940 for women.

The pudding mixes five Snickers bars with mascarpone, eggs, sugar, soft cheese and puff pastry.

Mr Worrall Thompson said the dessert was an occasional children's treat.

'Taste buds tickled'

An article in the commission's magazine, Food, said: "Professional chefs know only too well that customers often put taste before health when ordering dishes in restaurants.

"Salt, sugar and fats are used in copious quantities to ensure that diners get their taste buds well and truly tickled."

It calculated that a single slice of the "calorific pudding" provides over 1,250 calories from sugar and fat alone - a serving equivalent to around 22 teaspoons of fat and 11 teaspoons of sugar.

"We love a decent dessert as much as anyone, but surely this has to be one of the most unhealthy recipes ever published?!" it continued.

'Nothing in excess'

The Snickers pie recipe featured in the celebrity chef's Saturday Kitchen BBC television show more than two years ago. The recipe had also been on the BBC Food website, though the link to the page does not currently work.

Mr Worrall Thompson said: "Obviously this goes straight on the hips and is not for regular use.

"We are not encouraging people to do this all the time. My message is don't exclude any food groups. We try to tell everyone to eat in moderation and nothing in excess."

He said as the television programme was on TV on Saturday mornings, it sometimes attracted children and they had to feel they were "being looked after".

"Kids have to be allowed to be kids from time to time. I think prohibition is when you start getting kids eating behind your back. It is better to give them a treat from time to time."

Jammie belle!

die brewaar ik!!

Ingrid

Caramba

Caramba

09-06-2011 om 22:08

Jaaaaaa!

Dank, dank, dank: wat een goede ideeën. Ik had vandaag een lange boodschappenlijst. Morgen nog even Turks brood en aardbeien halen.

(En vooral die komkommer/tomaatjes zijn briljant: maak ik even een verantwoorde indruk bij de ophalende ouders.)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Margriet*

Margriet*

10-06-2011 om 22:22

Nigella's pinda snicker muffins

zijn iets minder vet en een goede tweede na de snickertaart.
Oeh marssaus met ijs (of andersom). Ook lekker, banaan opensnijden (nog in de schil), stukjes mars er tussen doen en dan in de folie op de bbc.... en dat met ijs...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.