Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Siena

Siena

05-11-2009 om 20:44

Keukenvraagje maar weer eens

Ja, ik heb in het archief gekeken. Maar ook dan zakt de moed me in de schoenen. Wat een gedoe, een nieuwe keuken willen. Ik lees als stappenplan, indeling, apparatuur, blad, budget, en die kastjes en frontjes dat komt wel.
Met dat laatste ben ik het wel eens. Het moet gewoon een lichte strakke keuken worden zonder tierelantijnen dus keus te over. De indeling heb ik al wel zo'n beetje uitgevogeld. Maar dat budget? Geen idee?! Hoe bepaal ik dat? Onze buffer kan wel wat lijden. Het is meer een kwestie van niet teveel willen betalen voor wat je krijgt. Maar ik heb ook geen zin in een een soort van flutkwaliteit. Of dan maar veel goedkopere frontjes nemen ofzo. Wat moet ik rekenen als budget voor een L-keuken van zeg 230 x 270 met aan de overkant een halfhoge apparatenkast met koelkast/vriezer/oven? Bovenkastjes aan 1 kant.
Kun je met een keukenboer onderhandelen over een keuken zonder apparaten, want die kun je zelf scherp geprijsd op internet zoeken? Of wordt dat lastig omdat je dan ook maar zelf moet zien dat je ze plaatst? Ik wil namelijk wel PRECIES de apparatuur die ik zelf heb uitgezocht en niet een of ander modelletje dat de boer in de aanbieding heeft.
Is een merkkeuken zoals Bruijnzeel, Almat, Tulp e.d. echt kwalitatief beter dan een keuken van de Keukenkampioen of Budgetkeukens? Werken die met een soort van eigen merk en wat moet je je daarbij voorstellen?
Vragen vragen vragen...

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ilva

Ilva

05-11-2009 om 20:56

Bij ons

Wij hebben vorige week een keuken gekocht (wordt pas in februari geleverd). Wat wij hebben gedaan is: We hadden een budget. Van dit budget moest alles gedaan worden (oud keuken eruit, tegels eruit, nieuwe erin, verwarming verplaatsen, muurtje verplaatsen, nieuwe keuken erin, alle apparatuur die we wilde). We zijn gewoon gaan kijken bij een aantal keukenboeren. En we hebben er veel (heel veel) tijd in gestoken. Bij sommige keukenboeren hebben we wel 5 uur gezeten. We hebben ons laten informeren en gezocht wat we wilde. En toen we dachten dat we wisten wat we wilde, kwam de laatste keukenboer met een heel ander maar veel mooier ontwerp. We vonden het prachtig maar eigenlijk was de prijs veel te hoog. Mijn man bleef volhouden dat we echt niet meer geld hadden en dat we ook geen goedkopere dingen wilde (we hebben een heel duur blad bijvoorbeeld). We waren ook echt van plan om weg te lopen als het niet voor die prijs kon en ze willen natuurlijk heel graag verkopen. En ja hoor, ze verkochten het voor de prijs die wij wilde betalen. We kregen in eerste instantie al allerlei korting maar van de eindprijs hebben we uiteindelijk nog ruim 3000 euro eraf gekregen.
Dus eerst zoeken wat je echt wil en nog niet te veel naar de prijs kijken en dan onderhandelen (en dan ook bereid zijn om weg te lopen als ze het echt niet willen doen anders heeft het geen zin) Laat je niet onder druk zetten. Die korting geven ze later ook nog wel en anders wacht je nog een paar weekjes tot er weer een actie is.

Succes, oh ja wij hebben uiteindelijk bij de Keukenkampioen gekocht. Materiaal zag er erg goed uit maar het schijnt bij de Keukenkampioen dat de wel in de 5000 klasse moet zitten heb ik begrepen. Hoe hoger het nummer hoe beter de kwaliteit. 2000 Is geloof ik het slechtste wat ze hebben. Wij hebben 5500.

Siena

Siena

05-11-2009 om 21:44

Ja maar ilva

daar zit nou net mijn probleem. Hoe bepaal ik wat mijn budget is? Ik heb namelijk geen idee. Hoe zijn jullie tot dat bedrag waar alles van gedaan moest worden gekomen? Kijk, ik kan wel zeggen, mijn budget is 2000 euro maar dan lacht elke keukenboer me uit want daar gaat het nooit voor lukken. Of ik kan zeggen mijn budget is 20.000 euro en dan lacht de keukenkampioen zich ook rot want dan weten ze dat wel te vullen hoor.
Is het niet gewoon een kwestie van max. 2/3 van de prijs die ze als eerste noemen willen betalen ofzo?

Anonix

Anonix

06-11-2009 om 09:03

Zo hebben wij...

...het ook gedaan. Gekeken wat de keuken bij Ikea zou gaan kosten, en daar ons budget op afgestemd. We zijn uiteindelijk geslaagd bij Kvik, omdat je daar gewoon een vaste prijs betaalt (we houden niet van dat spelletje met onderhandelen en afdingen) en omdat ze extra diepe en -hoge onderkasten hadden.

Montage hebben we helemaal zelf gedaan, muv het werkblad. Dat heeft ons 1.500 euro bespaard.

Ik zou

eerst verschillende offertes laten maken, met jouw wensen erin. Geef zelf nooit aan wat jouw budget is, laat ze maar komen met prijzen. Wij hebben gekozen voor kastjes die rondom gelamineerd zijn, dan heb je niet van die lelijke overgangsrandjes (kijk maar eens bij verschillende frontjes). Het blad is heel persoonlijk, en daar zitten veel prijsverschillen in, of je nu graniet neemt, composiet of kunststof. Daarin moet je voor jezelf een afweging maken. Wij hebben er niet zo veel geld voor over, en hebben kunststof genomen, dan leg ik er wel een pannenonderzetter op. Verder kun je zelf al veel voorwerk doen mbt apparatuur. Welke oven-kookplaat, wat voor koelkast etc. Onze ervaring is, dat apparatuur bij de keukenboer niet per defintie duurder is dan via internet. Bovendien geeft het onderhandelingsruimte om zowel apparatuur als keuken bij de keukenboer te kopen. Ga zeker 5 verschillende bedrijven af, want zowel prijsverschil als keuzemogelijkheden zijn goed om te vergelijken. Maar het is ons ook opgevallen dat elke keukenboer weer een iets andere tekening maakt. Uiteindelijk heeft dat voor ons een opstelling opgeleverd die helemaal aansluit bij al onze wensen.
Wij waren niet weg van keukenkampioen ed bedrijven. er wordt direct naar je budget gevraagd (dat geven we niet) en de verkooptactiek is irritant aggressief. Opvallend is ook dat er grote bedragen ineens als korting worden gegevn. Ze schatten de keuken volgens mij veel te duur in en brengen de korting als lokkertje. Het liefst laten ze je direct tekenen en maken meteen een vervolgafspraak. Wij zijn daar niet op ingegaan. We hebben nu een keuken ongeveer in jouw formaat in u-vrom met barblad, met hoge koelkast, superstille vaatwasser, 90 cm losstaand fornuis met een megasterke afzuiging erboven, simpele inbouwmagnetron en barblad, voor iets meer dan 8000,- . Dat vinden wij een heel redelijke prijs. De apparatuur is van pelgrim, behalve de vaatwasser (etna).

angel3

angel3

06-11-2009 om 09:20

Inderdaad rondshoppen

niet meteen al je budget geven maar gewoon offerte laten maken met wat jij wil, type apparaten en type blad. Dan zeg je: dank u en ga je naar huis. Thuis ga je googlen op de apparaten die ze hebben geboden en bekijk je of daat grote verschillen in zitten. Als je het ontwerp mooi vindt ga je terug en onderhandelen
Dan pas zeg je mmmm offerte is 20 k, maar ik heb maar 15.....
Onze keuken is 4 meter lang, 2 hoge kasten met koelkast en grote magnetron combi. Grote 5 pits kookplaat, vaatwasser van siemens ultra stil. Kostte 15 k incl montage, composiet blad....
gloednieuw zie hier we wonen er nog niet eens
http://moblog.nl/conv/org/mob4af2b5dd4ae01.jpg

Siena

Siena

06-11-2009 om 09:48

Fijn

dat zijn al veel tips waar ik wat mee kan. Ik ga inderdaad maar eens aan de slag met de ikeaplanner. Het valt me op dat er best veel prijsverschil zit tussen de keukens van Silone en Angel, zit hem dat vooral in het blad? Mooi trouwens Angel, donkere kasten en een licht blad. Is weer eens wat anders!
Zo'n offerte laten maken, dat heb ik al eens geprobeerd. Een half jaar geleden ofzo, bij Brugman. Ik vertelde dat ik een nieuwe keuken zocht, en dat ik met de indeling wilde beginnen omdat ik dat het belangrijkste vind aan een keuken. Konden zij beginnen mee te denken, en van daaruit zouden we dan verder gaan en de frontjes e.d. kiezen? Verkeerde vraag kennelijk. Ik werd bijna uitgelachen. Jahááááá mevrouw, zo doen we dat niet! Eerst een keuken uitzoeken en dan gaan we wel eens kijken hoe we de indeling zullen maken. Ik ben verbouwereerd naar buiten gelopen en heb het keukenplan maar weer een tijdje laten rusten.
Je moet dus eerst bij iedere keukenboer kastjes en een blad uitzoeken, en op basis daarvan willen ze pas gaan tekenen?

Vic

Vic

06-11-2009 om 09:59

Niet mijn ervaring

Je hebt vaak zelf wel een idee over kleur en aanrechtblad, tenminste ik wel. Daarnaast is natuurlijk het belangrijkst wat je in je keuken wilt hebben en hoe dat wordt ingedeeld. Het is mijn ervaring bij keukenboeren dat dat voor hen ook het uitgangspunt is. Pas op het allerlaatste moment komt de vraag over frontjes en kleuren. Wij hebben dat zelfs na de eerste offerte nog gewijzigd.

angel3

angel3

06-11-2009 om 10:05

Nee joh siena

dan had je een rare keukenboer hoor. Wij hebben indelingen laten tekenen op basis van bouwtekeningen en toen pas echt gekozen. We hadden wel voorgesorteerd op strak ipv landelijk met paneeldeurtjes. Dus de stijl zeg maar die weet je vaak wel, maar verder echt niet.
Het prijsversch zit um denk ik met name in het blad inderdaad en in de apparatur. Wij hebben een grote magnetron oven. Die zijn niet standaard. Ik wilde geen 2 losse apparaten maar een magnetron waar je ook fatsoenlijk een behoorlijke ovenschotel in kan maken. Zo n mega dubbele oven voor kalkoenen enzo hoefde dan ook weer niet

Ook is natuurlijk de indeling anders van Silone dat kan uitmaken. Een meter meer of minder blad maakt heel veel uit.

Wij hebben onze vorige keuken van Tulp. Wat ik daar geweldig aan vond is dat de frontjes niet gelmaineerd ofzo zijn maar echt gespoten. Werkelijk elke ral kleur die je maar wil is mogelijk. Dit is vaak niet, dan heb je een 'beperkte' kleur keuze van frontjes.

suk6

Tihama

Tihama

06-11-2009 om 12:22

Ha, keukendraadje

Wij zijn bijna klaar. We wachten nu nog tot de deurtjes terugkomen van de spuiterij. De rest van de keuken is klaar.

We hebben er een jaar over gedaan. Ik geef toe: tis een beetje lang, maar ik kan nu bijna een populair wetenschappelijke verhandeling over het kopen van een keuken schrijven

De Ikeakeukenplanner is erg handig. Je kunt via 3D-modellen goed spelen met de inrichting. Ik heb de prijzen van de kasten van Ikea ook gebruikt als richtlijn. Tijdens de speurtocht hebben we ontdekt dat er maar een beperkt aantal grote scharnierleveranciers in de wereld is, waardoor vrijwel alle merken dezelfde kwaliteit gebruiken. Ook de dichtheid van het MDF wisselt nauwelijks tussen de merken. Idem voor de korpus. Die dichtheid zegt wat over de stevigheid van de deuren en kasten en daarmee wat over hoe stevig de scharnieren ook in de loop der tijd blijven zitten.
Ze reageerden wel vreemd af en toe als ik belde om dit soort technische zaken na te vragen (ik belde dan gewoon het hoofdkantoor, want de verkopers keken heel raar.

Eggersman is de enige die er écht uitspringt in kwaliteit. In alle opzichten. Eggersman was ook de enige van wie de hoogglanslak ECHT strak was. Bij Siematic en Bulthaup sprongen de tranen direct in de ogen.
Eggersman ging echter ver boven ons budget. Als je budget onbeperkt is, dan raad ik je aan om rechtstreeks naar een Eggersmanleverancier te stappen. Je bent dan verzekerd van topkwaliteit.

Uiteindelijk zijn we geslaagd bij www.keukenwinkel.nl. Die leveren namelijk een goede kwaliteit met maximale vrijheid qua maten. Qua apparatuur hebben we via de kieskeurigsite de gewenste apparatuur met de bijbehorende laagste prijs uitgezocht. Ons plan was om dit zelf te bestellen, maar na enig gesprek was de keukenwinkel bereid om alles voor diezelfde laagste prijs te leveren.
De fronten worden op dit moment hoogglansgepolijst bij een gespecialiseerde spuiterij.
We zijn overigens heel tevreden over de keukenwinkel.nl. Goede service, goed meedenken. Op de site van de keukenwinkel kun je alle kasten met prijs zelf calculeren. Net zoals bij Ikea. Ze hebben wel veel meer mogelijkheden qua kasten. Wij hebben bijv een apothekerskast in een hoek, die we na het uittrekken 90 graden kunnen draaien zodat beide zijden bereikbaar zijn. En een kast waarin de vaatwasser op een verhoging staat zodat je je rug niet pijnigt. En extra diepe laden onder het kookeiland, zodat we geen loze ruimte creëren. Al die typen kasten kun je op de website terugvinden inclusief prijs.

Succes

Tihama

Rieke

Rieke

06-11-2009 om 14:55

Kort antwoord, nou ja kort

Wij hebben niet te lang gezocht en zeker niet teveel keukenzaken bekeken.
Wat service en duurzaamheid en esthetiek betreft kwamen wij uit op Siematic en Poggenpohl. De indeling, kleur, apparaten ed hadden wij al jaren in ons hoofd. De man van poggenpohl heeft ons heel goed geholpen, meegedacht enz enz.
Daar hebben we de keuken gekocht, tot nu toe 2 keer, ws blijft het daarbij, we gaan niet nog eens verhuizen.
Onze keuken is groot, een apparaten wand halfhoog, een schiereiland met spoelbakken en een 3 meter lange keuken, alles zonder bovenkasten. Het kostte een paar centen maar direct goed geplaatst, geen gezeur, en een plaatje om te zien. Onze huidige keuken heeft dezelfde kleuren als die van angel3.

Siena

Siena

06-11-2009 om 19:39

Jeminee tihama

wat dapper om dat via keukenwinkel.nl allemaal uit te zoeken en te bestellen, en dan zelf de plaatsing regelen via weer een ander bedrijf. Ik word al moe als ik er aan denk, echt waar. Het valt me wel op dat zelfs in prijsklasse 4-5 nog frontjes zitten met folie. dat is toch juist een goedkopere variant?
En nee, dat onze buffer (het woord buffer moet beslist worden opgenomen in het volgende OO feuilleton ) aardig ruim is wil niet zeggen dat we voor de duurste keuken gaan ook al is dat misschien de beste. Die buffer is namelijk zo ruim geworden omdat we liever kijken naar een voor ons reële prijskwaliteitverhouding dan naar top of the bill spullen. Ik stel wel eisen aan het hang en sluitwerk, scheefhangende deurtjes is me een gruwel, en ik wil ook geen frontjes die gaan bladderen of loslaten. Maar dat is er vast ook wel in een segment wat onder de top.

Ilva

Ilva

06-11-2009 om 22:14

Siena

Wat je zegt van Tihama, alles zo apart. Daarom wilde wij ook dat alles door de keukenboer werd geregeld. Dus als er ook maar iets fout gaat dat ze elkaar niet de schuld kunnen geven. Wij geven hen de opdracht en zij moeten zorgen dat het in orde komt. Ook met planning e.d. Natuurlijk moeten we nog maar zien of het echt zo gaat maar zo is het wel afgesproken. Wij zijn in totaal bij 4 zaken langsgeweest. En bij eigelijk iedere zaak zijn we netjes behandeld. Bij keukenMaxx wilde ze ook wel heel graag dat we tekende maar dat hebben we dus niet gedaan. Gelukkig maar want de man van Keukenkampioen had een mooier ontwerp, meer ruimte en een betere prijs.

Ilva

Ilva

06-11-2009 om 22:14

Siena

Wat je zegt van Tihama, alles zo apart. Daarom wilde wij ook dat alles door de keukenboer werd geregeld. Dus als er ook maar iets fout gaat dat ze elkaar niet de schuld kunnen geven. Wij geven hen de opdracht en zij moeten zorgen dat het in orde komt. Ook met planning e.d. Natuurlijk moeten we nog maar zien of het echt zo gaat maar zo is het wel afgesproken. Wij zijn in totaal bij 4 zaken langsgeweest. En bij eigelijk iedere zaak zijn we netjes behandeld. Bij keukenMaxx wilde ze ook wel heel graag dat we tekende maar dat hebben we dus niet gedaan. Gelukkig maar want de man van Keukenkampioen had een mooier ontwerp, meer ruimte en een betere prijs.

Ilva

Ilva

06-11-2009 om 22:18

Beetje enthousiast

sorry twee keer geplaats, foutje. Ik had nog niet gezegd dat wij alle apparatuur van AEG hadden behalve de afzuigkap (weet even niet meer welk merk). Dat schijnt weer nieuw te zijn. De afzuigkap ik heel plat en zit tegen het plafond. Ze ziet 'm dus haast niet. Zo kunnen we koken, de woonkamer in kijkend en geen afzuigkap voor het uitzicht.

Trosradar

Hai,

misschien is het een idee om op het forum van trosradar te kijken.
Daar staan heeeeeel veel tips in over keuken boeren en de valkuilen die ze gebruiken.

Vooral bij de Mandemakersgroep hebben ze schijnbaar hele "leuke" verkooptechnieken.

Veel succes met je zoektocht !!

Siena

wij hebben onze keuken laten renoveren via de keukenmakers (http://www.phoekstra.nl/)
overal nieuwe kastdeurtjes ,en verder de hele keuken naar onze smaak en indeling ingericht.
de adviseur komt aan huis,met een koffer vol materialen en kleuren,en voor elk hoekje en gaatje hebben ze wel een slimme oplossing.
Het grote voordeel: je hoeft de deur niet uit,en het is betaalbaar.( en geen irritante verkooppraatjes )
wij hebben ongeveer twee uur aan tafel gezeten met deze keukenmaker,vervolgens (gratis)offerte gekregen,en twee maanden later is de keuken in 2 dagen geplaatst.
prima kwaliteit,en prima service.
ik zie nu dat het bedrijf tegenwoordig: de keukenvernieuwers heet( vroeger de keukenmakers)
hier is de juiste link:
http://dekeukenvernieuwers.nl/cms/

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.