Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
15-12-2019 om 10:35
Wij hebben een simpele bol-bbq. Geen Weber oid dus. Wie heeft op zo'n bbq weleens een kalkoen bereid?
15-12-2019 om 15:14
Niet doen
Een BBQ is heel moeilijk te controleren qua hitte. Zelfs n gas BBQ op de laagste stand weet ik uit ervaring. Dus de kans is groot dat je n kalkoen hebt die zwart van buiten en rauw van binnen is. Doe de kalkoen in de oven: eerst 180 graden tot hij bruin is en dan terug naar 90-100 graden, kalkoen afdekken met alufolie of papier en dan enkele uren zachtjes laten garen. Dan de kalkoen eruit met de schaal waar hij in ligt en dan afdekken met dikke handdoeken. Zo blijft hij nog twee uur op temperatuur en kun je de andere gerechten voor t diner maken. Heb je ook de oven weer tot je beschikking. Tip van een chefkok. Er is een engels filmpje van als je wil.
15-12-2019 om 20:49
kaaskopje
Je zou ook nog de kalkoen in de oven kunnen garen en m daarna kort op de bbq kunnen leggen voor een extra rooksmaakje. Dan loop je tenminste geen risico op halfgare kalkoen.
Groeten,
Temet
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.