Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

liever anoniem

liever anoniem

06-08-2009 om 10:18

Ik zoek... Incontinentiemateriaal volwassenen.

luiers voor mij zelf. Op internet zijn er honderden verschillende soorten en maten te verkrijgen. Omdat ik zeker wil weten dat ik de goede bestel, heb ik wat advies nodig, welk merk, maat en soort. De maatvoering is ook heel anders als bij kinderluiers. het mogen zowel pampermodellen of up-en-go luiers zijn. Bij de apotheek helpen ze mij ook niet verder moet ik persee een recept hebben.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck2

Puck2

06-08-2009 om 11:59

Liever anoniem

Wat raar dat de apotheek je niet wil helpen, als je hoestdrankjes of andere zelfzorgmiddelen bij ze koopt dan geven ze toch ook advies? Misschien een andere apotheek proberen. Vaak kun je een afspraak maken en dan nemen ze de tijd voor je. En is het niet mogelijk om ze op recept te krijgen van de huisarts? Volgens mij krijg je ze dan vergoed. Dat scheelt je vast bakken met geld. En kun je niet wijzer worden van de websites van de fabrikanten die incontinentiematerialen leveren? Die zullen toch ook wel iets van servicelijnen, proefpakketten e.d. hebben?

Simpel

recept halen van de HA of specialist, dan kun je bij de apotheek allerlei proefpakketjes halen.

Je kunt ook via internet, op sites van TENA, Depend of Absorin (die heb ik zelf) proefpakketjes bestellen.

Er staat ook ergens een test welk incontinentiemateriaal bij je past.

Ik heb zelf jarenlang eigen merk van kruidvat gebruikt (beviel goed) totdat ik een recept heb gevraagd.

Ook liever anoniem voor deze keer:-)

Ook liever anoniem voor deze keer:-)

06-08-2009 om 20:27

Ook liever anoniem voor deze keer

Lieve liever anoniem,
zelf gebruik ik dan geen luiers maar wel ander 'incontinentie-materiaal' en dat wordt idd gewoon vergoed door het ziekenfonds. Inderdaad heb je dan éénmalig een recept van de huisarts nodig. Zelf bestel ik mijn materiaal altijd bij 'Hoogland Medical' (www.hooglandmedical.nl) en daar ben ik heel tevreden over. De eerste keer heb ik ze gebeld om advies waarna ze aanboden om een afspraak met me te maken bij mij thuis. En als mijn spullen (bijna) op zijn bel ik ze op en geef mijn 'bestelling' door waarna het de volgende dag netjes in een discrete verpakking afgeleverd wordt door TNT-post. Ik heb ook wel eens 'te laat' gebeld (pas toen ik de laatste pakte zag ik dat ze op waren, paniek dus) en toen hebben ze (kosteloos) een koerier gestuurd zodat ik een paar uur later al een 'noodsetje' aangeleverd kreeg voor een paar dagen en de rest van mijn bestelling volgde 1 of 2 dagen later. Er zijn waarschijnlijknog meer van zulke bedrijven hoor maar daar heb ik zelf geen ervaring mee
Succes !
Ook liever anoniem voor deze keer

liever anoniem

liever anoniem

07-08-2009 om 07:49

Even iets meer uitleg

Het is een beetje onduidelijk zo, zal iets meer toelichten.
Na een operatie in het ziekenhuis (catheter gehad, medicijnen met bij werkingen) kamp ik met lichte incontinentie klachten die volgens mijn huisarts van zelf verdwijnen. Hier voor heb ik dus ook een recept voor toepassend incontinentie materiaal. Maar dit betreft alleen inleggers (maandverband type, tena lady), waar ik 'snachts het net wel of net niet niet mee red.
Nu ga ik over een week op vakantie en voor rit in de auto en in het hotel zoek ik gewoon wat zwaarder geschut, dus liefst incontinentie materiaal in een broekvorm. Het lijkt mij echt genant dat ik doorlek op het hotel bed. Ik heb deze vraag ook natuurlijk bij de apotheek weg gelegd, maar die geven alleen op recept mee en dan ook alleen de inleggers. Dus toen op internet gezocht voor een pak van circa 16 luiers, maar toen verdwaald in het wereldje van de incontinetie materialen. Zelf weeg ik 71 kg en heb een heup omvang van 84 cm dus zou ik bijvoorbeeld bij Tena bijvoorbeeld op small of medium uitkomen, en dan welke keuze van welk type luier. Het liefst zou ik gaan voor het zwaarste wat er is, maar dat zal ook gelijk de dikste en duurste luier zijn. En dan de vraag kan ik die gemakkelijk zelf omdoen of ben ik afhankelijk van mijn man? Het gaat dus ook maar over 1 pak luiers voor tijdens de vakantie. Ik hoop dat iemand mij hierbij helpt.

amk

amk

07-08-2009 om 09:24

Het zwaarste wat er is

dat wil je niet en is ook niet nodig. Dat wordt gebruikt in instellingen waar je als volledig incontinente volwassene 3! luiers per dag mag! Of anders uit eigen middelen bijbetalen. Kun je nagaan hoe groot en dik die zijn.

Maar je kunt toch advies vragen bij de apotheek, en dan zelf het juiste materiaal kopen bij de drogist. Althans zo werkt het wel bij mijn apotheek. Ook voor bv smaakjes van zelfzorg medicijnen zoeken ze op of het er is, en verwijzen dan door.

Puck2

Puck2

07-08-2009 om 10:20

Maar liever anoniem

Als je het er thuis net wel of net niet mee redt, vind je het misschien dan niet prettiger om ze voor de nacht ook thuis te gebruiken. En wil je huisarts niet voor 1 pak een recept voorschrijven of kan dat niet. (Ik ben totaal niet thuis in de incontinentiewereld, kan het prima af met model inlegkruisje in het hooikoorts-nies-seizoen).
En ook zonder recept van de huisarts blijf ik het erg raar vinden dat je apotheek je niet van advies en materiaal wil voorzien. Het is toch ook gewoon vrij verkraagbaar, net zoals je paracetamolletjes?

Wiesje

Wiesje

07-08-2009 om 11:09

Liever anoniem

Als ik jou was zou ik je huisarts bellen voor een recept voor één pak tena pants maat M (niet kleiner doen!) De slips variant, de zwaarste dus, wil je niet, echt niet en dat hoeft ook niet.
Maar, je kan ook voor een grotere variant inlegger gaan, de tena lady super (of comfort, dat weet ik zo uit mijn hoofd niet), maar uit je verhaal maak ik op dat je voor het zekere wilt gaan.
Bellen dus naar je huisarts, tena pants maat M!
Succes en geniet van je vakantie!

Liever anoniem

Liever anoniem

07-08-2009 om 14:13

Andere apotheek

vanochtend ben ik bij een andere apotheek geweest en daar werd ik keurig geholpen. In een spreekkamer heb ik daar de situatie uitgelegd. zij heeft vervolgens contact gehad met mijn huisarts, die concludeerde dat de incontinentie klachten inmiddels al weg hadden moeten zijn. Dus moest ik ook weer naar de huisarts. Ik kreeg in ieder geval op recept 2 grote dozen met incontinentie materialen mee, Tena pants voor overdag, is een pull-up luierbroek en voor de nacht kreeg ik Tena flex, dat is een luier met een heupband, die jezelf makkelijk aan kan doen. Ze adviseerde mij deze omdat een slip heel moeilijk zelf om te doen is.
De huisarts gaat mij doorsturen naar de uroloog, want hij heeft het vermoeden dat bij het inbrengen of verwijderen van de catheter iets beschadigd is. Maar eerst vakantie

amk

amk

07-08-2009 om 15:45

Fijn

kijk dat is nu eens goede service.

Heel fijne vakantie gewenst. En voordaarna hopelijk een oplossing voor het probleem via de uroloog.

liever anoniem

liever anoniem

10-08-2009 om 00:28

Tena pants

en tena flex zijn goede produkten

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.