Huis, Tuin en Keuken
Emma B
28-05-2009 om 11:48
Iemand een lekkere kiwi-suggestie?
Ik heb een heleboel kiwi's over, op de een of andere manier wilden de kinderen ze afgelopen week niet. Van overgebleven bananen bak ik bananencake en van overgebleven appels een appelcrumble, maar wat doe je met kiwi's?
Is er iemand die een lekker idee heeft? Toetje, taart, maakt niet uit.
IngridT
28-05-2009 om 12:21
Da's nou een echte voor webchef.nl
ik zag in de gauwigheid honderden hits. Op blz 1 in elk geval kiwi ijs! Misschien nog niet zo'n gek plan gezien de weersvoorspellingen!!
Ingrid
Silone
28-05-2009 om 12:37
Phoe
Kiwi's kun je volgens mij op z'n lekkerst gewoon uitlepelen, en verder niks. In geval van nood, maar ik van restfruit wel eens een toetje door simpel in gelatine (evt met limonadesmaakje erdoor) te gooien en op te stijven. Wellicht ook met kiwi's te doen?
Mamvantwee
28-05-2009 om 13:12
Met kip en wite wijn saus
Kiwi's in plakjes door een sausje van room, witte wijn, peper en een theelepel suiker. De kiwi's pas op het laatst even meewarmen. Heerlijk sausje bij kipfilet en zilvervliesrijst.
Werkt ook met perziken en abrikozen. Ikzelf doe zelden aan recepten, mik gewoon vanalles op geur en smaak door elkaar. Maar sommige dingen onthoud ik als ze bevallen, zoals deze mix dus.
groet, Mamvantwee
Silone
28-05-2009 om 13:56
Persoonlijk
Vind ik alles wat is geperst, geblenderd oid met kiwi niet lekker. Jullie wel?
Mamba
28-05-2009 om 17:17
Géén gelatine bij kiwi!
Ho stop, voor je aan het kokkerellen slaat! Kiwi kan net als ananas NIET met gelatine. Er zit iets in waardoor de gelatine niet opstijft.
Lepel de pitjes eruit, doe er een klein bolletje amandelspijs in en bestrooi met geroosterde geschaafde amandelen.
Dorry1
28-05-2009 om 19:56
Kan ook al niet met melk of yoghurt
Heb ik ooit al eens geprobeerd, maar de kiwi wordt dan echt mega bitter! Schijnt ook door een bepaalde stof te komen.
Dorry
ps. kiwimaskertje?
Agnet
28-05-2009 om 20:55
Klinkt lekker emma
Ik ga morgen eens een bananencake maken, kan ik ook de gewone oventijd voor een cake aanhouden (niet dat ik die weet, maar dat zoek ik wel op)?
Temet
28-05-2009 om 22:05
Kiwi, ananas, en culinaire rampen
De reden dat kiwi, ananas en vziw ook papaya niet samengaan met zuivel of gelatine is - als ik het goed onthouden heb - dat er een enzym inzit dat eiwit splitst. Daarom schijnt vlees ook malser te worden als je het inwrijft met een van die vruchten.
Als het fruit gekookt wordt, help je dat enzym om zeep, heb ik begrepen, wat verklaart waarom je met blikfruit geen problemen hebt.
Gelatinepudding zou dan dus wel kunnen als je de kiwi eerst even kookt, maar dat is theorie hoor, geprobeerd heb ik het nooit.
Groeten,
Temet
dirksmama
30-05-2009 om 01:47
Kiwicake
I.p.v. banaan in je cake nem je kiwi.
Werkt ook met geraspte appel, peen, courgette, peer, pompoen etc.