Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

opruimertje

opruimertje

24-05-2010 om 22:45

Huis opruimen/leeghalen

Hallo,
Weet iemand hier misschien iets vanaf? De situatie is als volgt: bij een ouder stel is door omstandigheden het huis dichtgeslipt, het is een enorme bende en vervuild. De GGD is ingeschakeld. Die willen het huis leeghalen/opruimen en schoonmaken. Daar zouden deze mensen dan ruim 1700 euro voor moeten betalen! Dit bedrag is voor deze mensen niet op te brengen, en klinkt mij ook als absurd in de oren. Weet iemand of dit een reeël bedrag is? We willen nu maar met een ploegje zelf aan de gang, want deze mensen moeten geholpen worden! De problemen die dit veroorzaakt hebben zijn inmiddels weggenomen (ga me hier niet te veel over uitwijden ivm herkenbaarheid) maar alleen komen ze hier niet uit, ook door lichamelijke problemen.
Maar mijn vraag is dus of ruim 1700 euro een reeël bedrag is voor opruimen/schoonmaken van een woning? (woning heeft 4 kamer+zolder, en staat behoorlijk vol met troep)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Geen kenner

Het klinkt mij eerlijk gezegd niet als een absurde prijs in de oren. Een huis leeghalen, alles inpakken,dozen en meubilair opslaan,troep naar de stort, schoonmaken en later weer inrichten. Een complete verhuizing die je door een bedrijf laat doen zal ook dit prijskaartje hebben.En deze grote opruiming doet erg sterk aan een verhuizing denken qua werk. Maar het is natuurlijk wel een hoop geld. Fijn dat jullie het doen voor die mensen en dat het laatste stuk probleem dan voor hun is opgelost.

opruimertje

opruimertje

24-05-2010 om 23:58

Wil

Ja, je hebt gelijk. Maar eerlijk gezegt wist ik niet dat verhuizen zo duur is, dat hebben we eigenlijk altijd zelf gedaan, vandaar. Dan maar zelf de handen uit de mouwen

Henriette123

Henriette123

24-05-2010 om 23:58

Bijzondere bijstand?

Het bedrg klinkt mij niet absurd hoog,maar is natuurlijk wel veel geld.
Is het niet mogelijk hier bijzondere bijstand voor aan te vragen?

Marie E

Marie E

25-05-2010 om 09:24

Leger des heils?

Ik heb een keer een tv-programma gezien waar het Leger des Heils mensen met soortgelijke problemen hielp. Geen idee of ze er kosten voor in rekening brachten maar misschien kun je het daar proberen.

Ik weet wat het is... heb nl. zelf een keer zo'n huis van een overleden familielid leeggeruimd.

Succes!

Stichting present

ik weet niet waar je woont, maar in mijn gemeente is de stichting Present. Daar kan je het echtpaar aanmelden. Ze gaan dan een groep vrijwilligers regelen die op een dag komen opruimen, klussen, behangen, sauzen noem maar op wat nodig is. Ze kunnen dus ook diverse ritjes naar de vuilstort maken.

Geen idee of dat iets is waar ze baat bij zoudne kunnen hebben.

groetjes van Purk

Pgb?

Ik heb ooit eens iemand gesproken die haar brood verdiende als "opruimspecialist" en zij was 'gewoon'in te huren maar ook via een PGB. Nu haalde zij niet zelf huizen leeg, maar waar het mij om gaat: zou er voor deze mensen niet een PGB kunnen worden geregeld waaruit dan die GGD-lieden worden betaald?

Groeten,

Temet

Idd stichting present

Ik heb in mijn werk ook goede ervaringen met Stichting Present. De kosten zijn: eten en drinken voor de vrijwilligers, huur van bijv. een vrachtwagentje, schoonmaakmiddelen e.d. Dat valt in het niet bij die 1700 euro.
Vantevoren komt er er een coördinator langs voor een inventarisatie en afspraken.Er moet wel een contactpersoon bij zijn die de zaken van het echtpaar behartigd en helpt coordineren tijdens de klus.Dat kan een hulpverlener zijn, maar ook een familielid of goede buur.

Kijk maar eens op http://www.stichtingpresent.nl/

Ik heb ze ooit ingeschakeld voor een verhuizing en het verven van een flat.

Damajo

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.