Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

woef

woef

26-04-2010 om 21:33

Hondje op de kattenbak?

Ik wil graag een kleinblijvend hondje aanschaffen. Nu wil ik het hondje graag leren op de kattenbak zijn behoeften te doen wanneer wachten op uitlaten te lang duurt. Dat lijkt me echt ontzettend handig. Maar kan dat? Iemand ervaring?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Minka

Minka

27-04-2010 om 09:45

Goh!

Woef,
Ik heb zo'n hond. Hij heet: kater.
Of neem een robothondje zodat je de batterijen eruit kunt halen als je lang van huis bent.
Minka

http://ezinearticles.com/?Paper-Training-A-Dog---10-Practical-Tips&id=383642
Een krant is makkelijk want die kun je meenemen. De hond kan altijd op de krant, zelfs als je een wandeling door het bos maakt.
Een kattenbak is niet zo handig. Zeker niet met korrels.
Groet,
Miriam Lavell

Femke:-)

Femke:-)

27-04-2010 om 11:12

Schijnbaar

Hebben mijn achterburen...zo een hond.
Chihuahua..(hoe schrijf je dat?? hihi), klein hondje en schijnt het op de kattenbak te doen.

Ik wil zeggen dat ik dat eens via via heb gehoord hoor...ik ken de mensen zelf niet. Anders had ik het voor je nagevraagd.

Groetjes

Puck

Puck

27-04-2010 om 12:16

Sorry woef

Als je al niet kunt inpassen om de hond geregeld uit te laten dan zou ik nog eens ernstig heroverwegen om een hond aan te schaffen. Uitlaten is niet alleen zijn behoefte doen, maar ook spelen en buiten zijn.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-04-2010 om 00:52

Voor pup prima

ik zou er alleen niet mee doorgaan. Onze eerste pup kregen we toen we nog in een flat woonden en de afstand naar buiten was veel te groot. Daarom hebben we eerst de krant geleerd. Het heeft wel vrij lang geduurd voor deze hond echt helemaal zindelijk was, dat zeg ik er eerlijk bij.
Ik ben het wel eens met een eerdere reactie. Als je nu al weet dat uitlaten een probleem kan worden vind ik dat je 10 x na moet denken of je wel een hond kunt nemen. Ook al is het een minihondje, die aan een rondje om de flat genoeg heeft om zijn energie kwijt te raken. Een hond is geen kat. Een kat kan prima alleen zijn, een hond heeft na een tijdje écht behoefte aan aandacht en als hij nog jong is een helebóel aandacht.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-04-2010 om 00:35

Didi

Dat heb ik later ook begrepen Het kwam ons in die tijd ook wel uit dat de hond het op de krant kon. We hebben later weer een pup gehad, maar toen hadden we een tuin. Met een tuin gooi je ook middenin de nacht de deur open en laat je je hondje even plassen, vanuit een flat gaat dat iets minder soepel. Met de tweede pup waren we inmiddels ook meer ervaren.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-04-2010 om 11:23

Didi

Auw! Een vroegere vriendin van mij woonde in dezelfde flat als ik maar een etage hoger, twee hoog, toen ze haar kat ergens door zo zat was dat ze hem het balkon op zwieperde. Toch wat schuldig voelend keek ze snel of kat zich niet bezeerd had, maar tot haar schrik zag ze helemaal géén kat. Ze bleek hem dus over het balkon gegooid te hebben. Gelukkig voor de kat had de buur onder haar een veel groter balkon waardoor de kat daar terecht was gekomen. Geen schade gelukkig.

100%mama

100%mama

29-04-2010 om 15:18

Hoelang is te lang

ik denk dat je eerst moet gaan bedenken hoe lang je hondje alleen thuis zal zijn. Zoals eerder geschreven is het uitlaten niet alleen om de behoefte kwijt te kunnen. Het is beweging, aandacht, socialisatie etc. Zoals ik het lees zal je toch redelijk in de buurt komen van structureel langer weg bent en dan zeg ik : neem geen hondje, daar heb je de tijd niet voor. Ik vind dat een hond moet minimaal 4x per dag naar buiten dus gemiddeld om de 4 uur. Kan er echt wel een dag tussen zitten dat er 3x gewandeld wordt, maar dan loop ik zelf 1x veel langer dan normaal. Daarbij is een kort rondje echt niet voldoende, er zal ook een lange wandeling moeten zijn voor de energie kwijt te kunnen (anders zal je bankstel ook wel een leuk alternatief zijn hoor).

Om op je vraag terug te komen of het kan, zeker jawel, of het eerlijk is tegenover de hond.....het heet niet voor niets een KATTENbak

woef

woef

30-04-2010 om 23:31

Deze reacties had ik al verwacht

O o wat een belerende vingertjes weer. Een kat wil ik niet, ik heb een hekel aan katten. Ik ga niet lang van huis en er zal veel met het hondje gewandeld en gespeeld worden. Het zal daarnaast een tuin tot zijn beschikking hebben. Ik wil gewoon niet dat hij de tuin zal gebruiken voor zijn behoeften, dat vind ik vies. Ik heb het liever op 1 plek die ik gemakkelijk schoon kan maken. Ook omdat er kinderen in de tuin spelen en die komen al vaak genoeg thuis met stront aan hun schoenen van andermans kat of hond. Zijn jullie nu weer gerust?

Het is trouwens helemaal niet zo gek, na even te hebben gegoogled blijkt dat het juist veel gebruikt wordt voor kleine hondjes en er zijn zelfs speciale bakken in de handel met uitneembare matjes.

Kattenbakkorrels zijn niet zo geschikt omdat puppies alles op proberen te eten, en de krant lijkt me ook geen goed idee omdat ze dan inderdaad denken het op alle losliggende kranten te kunnen doen.

100%mama

100%mama

01-05-2010 om 08:28

Opgelost

"Ik ga niet lang van huis en er zal veel met het hondje gewandeld en gespeeld worden."......dan heb je de kattenbak dus ook helemaal niet nodig als dit zo is.....

Hier 2 honden waarvan de oudste 5 is en de jongste 7 maanden. Ze gaan hier gemiddeld 4x per dag uit en dat is ruim voldoende. Binnen wordt er hier nooit iets gedaan. Train het door niet op vaste tijden naar buiten te gaan. Hier gaan ze de ene keer om 7 uur naar buiten, de andere keer om 8 uur, dan in de middag ergens uit tussen 12 en 2, dan tussen 5 en 7 en dan tussen half 10 en 12. Met eten precies hetzelfde (wij eten ook niet op ene standaard tijd en zij eten NA ons). Zo creer je meer ruimte voor als het dan een keer langer wordt (je hebt 2 uur speling tenslotte) en vheb je dat kattenbakding niet nodig voor een hond. Overigens, de tuin is hier nog nooit gebruikt voor behoefte, dat leer je ze zelf aan.

woef

woef

02-05-2010 om 16:18

Ik doe het wel op mijn manier

Jeetje, het is ook nooit goed. Kaaskopje oppert om de hond even in de tuin te laten als de nood hoog is en daar valt niemand over. Dat wordt normaal gevonden. Vooral een pup moet ontzettend vaak wat doen, ga jij dan ook elke keer met hem wandelen 100%mama?

Ik wil de hond laten wennen 's morgens en 's avonds de bak te gebruiken. Ik ga 's avonds laat niet alleen de deur uit, waarbij ik de kinderen dan ook nog eens alleen zou moeten laten en 's morgens moeten eerst de kinderen naar school. Even hup de hond in de tuin en later wandelen, niks mis mee.

liora

liora

02-05-2010 om 19:08

Woef

Woef: "Ik ga 's avonds laat niet alleen de deur uit, waarbij ik de kinderen dan ook nog eens alleen zou moeten laten en 's morgens moeten eerst de kinderen naar school."

Voor veel mensen zijn dit redenen om geen hond te nemen.

Liora

Femke:-)

Femke:-)

02-05-2010 om 23:31

Nou nou

Mijn hond komt 's avonds ook niet verder dan de voortuin hoor (en ik vind dat prima). Ten eerste heb ik een hele luie hond. Lopen is niet zijn ding (ik vermoed ook dat hij iets aan zijn poten mankeert, maar de dierenarts kan niets vinden) Hij gaat gewoon zitten als hij niet meer wil lopen.

Dus ik ga er in de kou en donker echt geen moeite voor doen, hij wil gewoon terug zijn mandje in. Zie me al sleuren met die hond, nee echt niet.

Hij doet het dan dus in de voortuin en dat mag hij van mij. In de achtertuin doet hij dus helemaal niets...hij weet dat hij dat niet mag. Je kunt een beestje dat echt wel leren hoor. Nu is het bij mij ook wel grotendeels bestraat (dat scheelt misschien?)

Ik heb er geen problemen mee...ik ruim het op en het is weg. Een plasje spoelt hier ook regelmatig door met dat slechte weer. Ik moet wel zeggen dat het een klein hondje is (shih tzu), verdomt eigenwijs en doet niets tegen zijn zin. Lopen en uitlaten vind hij ronduit vervelend. Als hij het beu is trekt hij terug aan zijn riempje, als ik toch probeer nog ver te lopen, gaat hij zitten. Smeerlapje hoor, maar wel een schatje

Kaaskopje

Kaaskopje

03-05-2010 om 13:29

Woef

Ik merk dat ik nog even langer had moeten meelezen
Als je een pup zindelijk leert worden in de tuin kun je hem dat ook weer afleren. En omdat hij het in de tuin doet is dat lekker overzichtelijk. Je haalt het weer weg, gooit er desnoods een emmer water met een sopje overheen en geen kind die stront aan zijn schoenen krijgt. Al onze honden wisten dat ze niet in de tuin mochten plassen en poepen. Dus ook de honden die als pup bij ons zijn gekomen. Mijn zus gebruikt de tuin ook voor haar volwassen honden voor snelle oplossing. Ik ben het daar nooit mee eens geweest, maar dat is haar zaak.
Op zich vind ik het niet eens zo raar gedacht hoor om een kleine hond te leren op de kattenbak te gaan. Waarom niet? Het heet dan wel kattenbak, maar dat is ook maar een naam van hoe het ooit bedacht is. Aan een eettafel kun je ook lezen en knippen en plakken tenslotte.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-05-2010 om 13:51

Nog even

Ik denk dat niemand over mij heen valt omdat tuinzindelijk maken om de door mij genoemde redenen geen bezwaar oproept. Het is een tijdelijke oplossing die je weer terugdraait zodra de hond een stapje verder is. Als een pup zijn plas op kan houden leer je hem dat hij dat ook kan tot het gemeentestruikje zoveel meter verderop.
Ik zet mijn belerende vingertje ook even aan: ik vind het wel een beetje gek dat je een hond neemt, maar blijkbaar niet goed over de consequenties hebt nagedacht. Als je een hond neemt wéét je toch dat hij voor en na de nacht naar buiten moet?
Om even voor 100% mama te antwoorden, ze doet het vast ook nog wel zelf, maar inderdaad ga je met een pup iedere keer de straat op/de tuin in als dat moet. Ik vind dat je zoveel mogelijk naar de behoefte van de hond moet kijken en bij een pup is het belangrijk daar zoveel mogelijk aan tegemoet te komen in het kader van zindelijk maken. Ook een volwassen hond zit wat mij betreft niet aan een standaard schema vast. Ik liet ze de ene keer vaker uit dan de andere keer. Naarmate een hond groter wordt zullen de tussenpauzes vanzelf langer worden.
Ik neem het proces van zindelijk maken en de vraag hoelang je een hond alleen laat nogal serieus. Dat is de reden waarom wij geen hond meer willen. Als ik werk heb ik geen tijd om 10 keer met een pup naar buiten te hobbelen en is hij veel te vaak alleen.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-05-2010 om 13:53

Oh oh

Ik heb te snel geklikt. Ik merk dat ik mijzelf heb vergist. Je hebt de pup nog niet aangeschaft en je denkt nu dus na over de consequenties... Sorry

woef

woef

03-05-2010 om 19:57

100%mama draaft door

Ik heb geen zin meer om te reageren. Belachelijk dat ik geen hond zou moeten nemen omdat ik 's nachts de deur niet uit ga in mijn eentje. Bijna lachwekkend.

Kaaskopje, ik kan me wel vinden in je verhaal, maar ik weet echt wel hoe het werkt met honden. Toch bedankt voor je niet veroordelende reactie.

Ik vroeg om ervaringen, die heb ik elders al gevonden. Er zijn namelijk goede ervaringen mee en het is helemaal niet zo vreemd of fout als jullie denken.

woef

woef

03-05-2010 om 19:59

Sorry, het was liora

sorry 100%mama

Jacoline29

Jacoline29

04-05-2010 om 11:14

Kan

Een kennis van ons heeft ook een klein hondje en die doet zijn behoefte op de kattenbak,wel een kattenbak zonder kap.Het kan wel,het is denk ik een kwestie van aanleren

100%mama

100%mama

04-05-2010 om 20:39

Woef

Geeft niet hoor, dacht wel even "HUH", maar zag vrij snel je 2e posting

Om even terug te komen op wel of niet een pup. Ik ben er idd elke keer uit geweest en naar de plek gelopen waar hij zijn behoefte mag doen. Ik ben geen voorstander van "eerst hier aanleren en later mag dat dan niet meer en moet het daar". Dat is voor iedereen uiteraard persoonlijk, ik kan alleen maar zeggen hoe wij het hebben gedaan/doen en ik vind dat niet begrijpend voor een hond. Onze oudste kan in principe om 20.00 de laatste ronden hebben om er om 07.30 pas weer uit te gaan, de jongste is pas 7 maanden en kan dat nog niet en hier heb ik het dan makkelijker, ik ben niet alleen dus manlief gaat rond een uur of 23.00 voor de laatste ronde en ik bebrijp jij wel. Dat wordt voor jou dan een stuk lastiger voornamelijk de eerste periode waarin je echt heel veel naar buiten moet gaan. Is het geen optie anders om een herplaatser te nemen? Ik denk dan aan een hondje van rond 1 jaar ofzo. De "ergste" periode heb je dan gehad en dan is het een kwestie van trainen. Is er een perkje in de buurt? Je zou de lange wandeling dan net voor hun eten kunnen doen (ivm wachten met wandelen na eten) en dan als de kids slapen het perkje in de buurt? Onze laatste wandeling duurt ook geen uren hoor, ff plassen en poepen en slapen. Ik persoonlijk blijf geen voorstander van een hond op een kattenbak.....buiten het feit dat poep stinkt.....en ja, zelfs uit zo'n klein hondje stinkt het, hahaha dat is echt geen pretje zo'n lucht in je huis

woef

woef

10-05-2010 om 11:35

Voor de duidelijkheid

Ik word volgens mij verkeerd begrepen maar voor de duidelijkheid dus: de "katte"bak komt niet in huis te staan, moet er niet aan denken zeg. En ik ben de hele dag thuis dus ik of 1 van de kinderen kan dan met de hond lopen. De bak komt in de tuin te staan zodat de drollen op 1 plek blijven wanneer de hond even snel wat moet doen bv de eerste tijd 's nachts, en daarna 's morgens en 's avonds laat. Misschien haal ik de bak later wel weg, misschien niet. Het is wel de bedoeling dat de hond leert zijn behoeften op te houden. Wanneer de bak/tuin altijd binnen bereik is leert hij dat niet. Zo'n hond heb ik ook gehad, deze was altijd buiten geweest bij de vorige eigenaar en kon dus nooit binnen blijven wanneer wij weggingen. Dat wil ik dus wel voorkomen want dat was erg onhandig.

Ik heb al een ras uitgezocht, het hondje blijft heel klein dus ik denk dat dat prima kan allemaal. Ik wil dit keer een pup omdat ik de hond zelf wil opvoeden. Ik heb een paar keer een volwassen hond gehad en geen van deze honden was goed opgevoed en daar heb ik geen zin meer in.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-05-2010 om 12:32

Oh wat grappig

Dus je maakt hem in feite tuinzindelijk, maar dan op een bak. Tja, waarom niet?

Tirza G.

Tirza G.

10-05-2010 om 23:11

Kan prima

Familie van mij doet dit al jaren met hun honden. Gewoon een vaste poepplek op eigen terrein, zelf opruimen en lekker wandelen met de dames zonder poepoverlast. Deed iedereen het maar

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.