Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maria

Maria

02-10-2010 om 14:41

Hoeveel waterschapsbelasting betalen jullie per jaar?

Ben gewoon benieuwd.
Hier: (Delfland) 352,54

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Heel erg afhankelijk van de regio

..en sterker nog, van de gesteldheid van het gebied waar je huis in ligt. In Amsterdam wordt bijvoorbeeld meer betaald in bemalen gebied dat laag ligt dan in gebieden die in de buurt van N.A.P. liggen. (vallen onder verschillende waterschappen).

Wij betalen voor de combi zuiveringsheffing en watersysteemheffing 289 nogwat per jaar. Waterschap Stichtste Rijnlanden.

waterschapper

waterschapper

02-10-2010 om 19:35

Afhankelijk va

Dat is per waterschap verschillend. Waterschappen zijn vrij om dit zelf te betalen. Het hangt af van de WOZ waarde van de woning en eventuele andere eigendommen (grond) en ook gedeeltelijk van het aantal personen dat er woont. Anders dan bij gemeenten, krijgen waterschappen vrijwel hun gehele inkomsten uit de belastingen, gemeenten krijgen het overgrote deel van hun inkomsten uit het gemeentefonds van het Rijk.Daarom zijn de verschillen tussen waterschappen groter dan bij gemeenten. Ik weet dat Delfland een van de duurste, zoniet duurste waterschap is. Dit komt o.a. door het grote percentage glastuinbouw. Hier in Zeeland zullen wij ook dicht tegendit bedrag aan zitten. De zeeuwse waterschap(pen) staan ook altijd ver bovenaan in de lijst. Maar als je dan bedenkt dat de bevolkingsdichtheid hier veel lager, en er veel meer dijken zijn en de rioolwaterzuiveringen berekend moeten zijn op het aantal toeristen dat in de zomer komt,is dat te begrijpen.
Wellicht gaat in de toekomst een en ander veranderen, zodat de verschillen tussen de waterschappen kleiner worden.

Waterschapper

Ik doelde niet op de heffingsgrondslag (WOZ, grootte gezin e.d.). Dat is wat anders, dat bepaalt alleen maar hoeveel een individueel gezin moet betalen in relatie tot de buren.
Ik doelde met name op de lokale verschillen die jij verderop ook noemt. Die bepalen de totale som geld die binnen een bepaald waterschap moet worden opgehaald. Maakt nogal uit idd of je tientallen of honderden kilometers dijk moet onderhouden en tig polders moet bemalen, dan wel of je ergens hoog en droog in het oosten wat maatregelen voor afwateren bij veel regenval moet treffen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.