Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Bellefleur

Bellefleur

13-01-2011 om 10:01

Hoe vaak gaan de kinderen naar de kapper?

Gistermiddag kreeg ik kritiek van de kapster van mijn dochter. Ze moest vaker geknipt worden, want er zaten klitten in haar haar. Nu heeft mijn dochter heel snel klitten, dus dat schuif ik aan de kant. Wel vraag ik me nu af hoevaak jullie kinderen naar de kapper gaan. Mijn dochter heeft lang, sluik haar, het is een kwestie van bijpunten en de pony korter.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Niet

ik knip het zelf een paar keer per jaar. Mijn oudste gebruikt trouwens antiklit spray, dat kan op droog haar en dan is het makkelijk door te borstelen.

Fiorucci

Fiorucci

13-01-2011 om 10:07

Soms

Mijn dochter van bijna 11 heeft half lang haar in lagen, ik laat het elke drie/vier mnd knippen. Sinds ik ben gestopt met antiklitspray heeft ze minder klitten.

klaver

klaver

13-01-2011 om 10:08

Whoea

Kappers denken soms dat ze de wijsheid in pacht hebben en iedereen moeten opvoeden. Ik heb overigens in de loop der jaren met mijn zeer armoedig haar de grootst mogelijke onzin over me uitgestort gekregen, waarbij zij meestal een oplossing voor me hdden waar e=en prijskaartje aanzat.

Wat betreft klitten: als ik er een klit niet meer uitkrijg, knip ik hem er zelf uit )

klaver

klaver

13-01-2011 om 10:10

O ja

klitten gaan er vaak ook uit door lekker veel cremespoeling te gebruiken.

Weet het niet precies

Zoon gaat geloof ik zo om de drie maanden naar de kapper. Ze knipt het altijd aardig kort, maar zijn haar groeit erg snel. Tegen de tijd dat het er eigenlijk al weer een beetje slordig begint uit te zien duurt het toch vaak nog wel een paar weken voordat ik een afspraak maak

Een knipbeurt voor kinderen kost hier trouwens 15 euro.

Chris

Ongeveer 9 weken

Hoi,

Ik en mijn jongens gaan om de 9 weken, dan komt de thuiskapster. Dit omdat we allemaal kort haar hebben. Mijn dochter met halflang haar wordt om het half jaar geknipt, kapster zegt zelf dat meer echt niet nodig is :o) en dochter heeft geen pony, dat scheelt natuurlijk wel.

Groet en doe gewoon lekker wat je zelf goed vind, Pinkelot

Bellefleur

Bellefleur

13-01-2011 om 10:30

O, zo ontaard ben ik dus niet.

Even terugrekenen, ze was half oktober voor het laatst geweest. Dus drie maanden. Ik wilde voor de kerst met haar naar de kapper, maar we hadden het toen echt te druk. En voor je het weet ben je een maand verder.

amk

amk

13-01-2011 om 11:20

voor haar pony elke 2 maanden, voor de rest om de 4 maanden.
Zolang het mooi recht loopt aan de achterkant hoeft ze niet heen, als de klitten te erg worden is het vaak wel tijd.
Onze kapster geeft zelf aan dat meer ook niet nodig is. Daarbij wil ze het net zo lang als haar tante hebben en dan mag ze nog wel even. Tante heeft het tot over haar billen hangen, dochterlief is halverwege haar rug.

Zelf ga ik om de 6 tot 8 weken. Ik ben mijn haar langer aan het laten worden, en dan is het wel prettig om het model een beetje mee te laten veranderen. En natuurlijk mag de kleur ook wel eens wat bijgewerkt worden zo af en toe. Ondanks dat ik een spoeling heb, heb ik wel last van uitgroei.

merel

merel

13-01-2011 om 13:58

2-3 keer per jaar

We hebben krullen/slag in ons haar, dus het valt niet zo op als je zelf eens wat bijknipt. Ik snap dat mensen met heel steil of sluik haar dat minder goed durven, een foutje valt immers veel meer op.
Ik ga dus 2 tot 3 keer per jaar, en ik vind het vervelend om naar de kapper te gaan. Het duurt lang en ik zou daar het liefst zwijgend zitten, vind het lastig om een verplicht praatje te moeten maken, wat ik natuurlijk wel moet doen, kapper begint gewoon te babbelen. En normaal kan ik dat zelf ook goed,(babbelen) maar niet bij de kapper.
Mijn kinderen gaan ook 2 tot 3 keer, man gaat vaker, eens in de 6 weken denk ik.

Niet vaak

Ik heb twee dochters met lang haar. Oudste wil er niks van af dus gaat hooguit twee of drie keer per jaar naar de kapper. De jongste gaat iets vaker omdat halflang zo leuk staat bij haar

Julia64

Julia64

13-01-2011 om 16:04

Tssss

Wat raar zeg, die opmerking van de kapster. Mag je aub nog zelf uitmaken hoe vaak je je kind laat knippen?
Mijn zoon van 9 gaat denk ik ook zo eens in de 3 maanden, soms nog minder vaak. Wat iemand hiervoor al zei; je vergeet een afspraak te maken en dan ben je zo weer een paar weken verder. Zoon heeft sluik, maar wel heel veel haar (en ook snel klitten) en wil het absoluut niet te kort (ik ook niet).
Knipbeurt kost hier voor kinderen 16 euro. Zelf knippen is goedkoper, maar dat durf ik echt niet aan; en wij hebben een heel gezellige kapsalon (kom er al jaren), waar ze ook niet de vervelende gewoonte hebben om je allerlei smeerseltjes en gelletjes aan te smeren enzo omdat je haar zogenaamd te dun/te slap/te vet en noem het maar op is.

2 maanden

Onze zoon heeft kort haar en gaat elke twee maanden. Ik betaal voor hem 7,50 (tot 12 jaar).
Mijn man gaat ongeveer 5 keer in het jaar, kosten 10 euro.
Onze dochter met schouderlang haar en ik gaan denk ik maar 3 keer in het jaar.

toja

toja

13-01-2011 om 17:15

Dochter

heeft halflang haar en wil het laten groeien. Ze wordt 1 of 2 keer per jaar bijgepunt. Vaker hoeft niet van de (thuis)kapper; want anders wordt het nooit langer. Pony knip ik zelf bij en man en zoon knip ik ook.
Zelf ga ik om de 2 a 3 maanden ongeveer.

Veel vaker

ik ga zelf elke 5 weken Ik heb kort haar, en na 5-6 weken zit het niet meer lekker.Zoon gaat elke 6-7 weken, heeft ook kort haar met een kuif, zijn haar groeit erg snel. Als het langer wordt krijgt hij een kuif van 6 cm en is hij net Kuifje.

Rembrand

Rembrand

13-01-2011 om 19:12

Thuiskapster

Onze thuiskapster komt om de vijf à zes weken.
Ik moet hierbij wel opmerken dat onze jongens kort haar hebben en er prijs op stellen dat het niet te lang is.
M.

Massi Nissa

Massi Nissa

13-01-2011 om 19:44

Nooit

Ik punt het lange haar van dochter zelf bij. Man gaat elke zes weken (houdt van een kort kapsel, maar heeft kroeshaar en moet dus wel naar een specialist in Noord-Afrikaans haar, anders krijg je overal omhoogstaande plukjes en/of kale plekken). Ik ga zelf hooguit twee keer per jaar, eigenlijk alleen om er weer eens een beetje vorm in te laten knippen. Ik heb vrij lang en dik krulhaar. Wel knip ik af en toe zelf hier en daar een plukje, zomaar op gevoel.
Groetjes
Massi

Kiki

Kiki

13-01-2011 om 19:45

Nooit

Mijn zoontje heeft hele mooie krullen en ik laat het lang groeien.

Bovendien hebben we het een keer gedaan om dat viltige haar achter in zijn nek te laten knippen, de kapsalon was te klein. Krijsen, huilen, spugen over de kapster heen. Neen, dank je feestelijk, nooit meer

Jongste is ook nog nooit geweest, die krijgt dezelfde prachtige krullen.

Aïda

Aïda

13-01-2011 om 20:36

Haha merel

Wat leuk!

Ik ben zelf kapster en ik kan heel goed mijn mond houden. Wanneer ik merk dat een klant geen zin heeft, dan praat ik gewoon niet. En wanneer ik de klant niet zo heel leuk vind, dan praat ik ook niet, tenzij de klant praat, dan geef ik natuurlijk wel antwoord.

Ik hou ook niet van die gemaakte praatjes, en soms baal ik dat het wel verwacht word

Verder denk ik dat je als ouder zelf wel een goede inschatting kan maken wanneer je kind geknipt moet worden. Waar je bij meisjes op kan letten, is of de onderkant nog netjes recht hangt, de punten niet pluizig zijn, en of het niet ineens veel meer gaat klitten.

Haar wat op de schouders hangt slijt eerder dan wanneer het over de schouders hangt. Maar je maak nog altijd zelf uit wanneer je naar de kapper gaat, niet de kapster!

Nooit

Ik knip ze allemaal zelf. Dat stelde jarenlang niet veel meer voor dan bijpunten (allemaal lang haar), maar sinds middelste zichzelf een ander imago wilde aanmeten, knip ik ook een jongenskapsel. Soort wilde stekels, en achter heel kort. Kinderknipboek uit de bieb gehaald, en 't is zowaar gelukt. Ik knip het denk ik iedere maand een beetje bij, die stekels worden gauw lang.

Margriet*

Margriet*

14-01-2011 om 10:23

Ook zelf

Goh grappig, hoeveel hier zelf het haar van hun kinderen knippen.
Mijn man en ik gaan wel allebei naar de kapper. Ik ga naar een goede kapper maar die heel goedkoop is, 't is in een kanswijk. Jonge Turkse jongen met veel plannen, hij knipt echt heel goed. Pas had hij een aanbieding, knippen en verven 30 euri!
Met oudste ben ik begonnen zelf te knippen, met hem en dochter een keer naar de kapper geweest, kwamen beide keren thuis met scheefgeknipt haar/pony.
Oudste heeft langer dik steilhaar, is wel lastiger te knippen omdat je elke 'fout' ziet. Maar ben ondertussen ervaren.
Middelste, dochter heb ik pas een pony bij geknipt en bijgepunt.
Jongste heeft krullen ga ik vanmiddag eens kortwieken, het is nu een wel erg wild kapsel. Maar beide jongens hebben langer haar hier. Houdt niet van korte opgeschoren kapsels, hoewel met zo'n tondeuse werken lijkt me wel makkelijk. Maar ze willen het zelf ook niet. Ik knip jongens denk ik 1x in de 2/3 maanden.

Vic

Vic

14-01-2011 om 10:43

Zelf knippen

Kunnen jullie dat allemaal goed? Ik heb me er bij beide kinderen een keer aan gewaagd toen ze < 1 jaar waren. Dat zag er zo sneu uit dat ik het daarna niet meer heb gedaan. Ik ken wat kinderen wier ouders nog niet door hebben dat ze eigenlijk helemaal niet kunnen knippen. Die kinderen lopen rond met vreselijk slechte kapsels (en dan vind ik een kapsel toch al snel goed hoor), het is gewoon zielig. Tuurlijk, een kapper kost geld, maar je kunt je kind toch wel 1x per twee maanden voor 20 euro laten knippen.

Kan het beter dan ik dacht

Ik heb het gewoon geprobeerd de eerste keer, knipboek in de hand. Anderhalf uur over gedaan, kind rustig gehouden met chipjes en tv Maar toen moest ik ook van vrij lang naar dat stekeltjeskapsel. Nu ben ik zo klaar. Sommigen zien niet eens dat hij niet bij de kapper geweest is, in elk geval valt het de meesten niet op (een echte kapper ws wel hoor, ik zie ook wel wat onvolkomenheidjes, maar vind dat niet zo erg bij een jochie van 5).

Ik heb een cursus gevolgd

Het haar van de jongens groeit snel, na een week of 4 dacht ik altijd al hm, het wordt een beetje armoedig. Maar dat werd wel een begrotelijke toestand, 17,50 per kind per maand. Ik heb toen een cursus gevolgd en sindsdien heb ik de goede spullen en kan ik het zelf.

Margriet*

Margriet*

14-01-2011 om 20:43

Goede schaar

en goed meekijken bij de kapper, werkt bij mij goed. Net twee jongens geknipt. Over oudste zoon doe ik echt veel langer maar het is goed gelukt.
Op school is inderdaad een moeder die de bovenkant van heel steil haar rond knipt als een bloempot en de onderkant dan opscheert. De oudste van 4 jongens heeft nu stekeltjes, hij wilde het niet meer. Het ziet er ook niet uit!

Hier

doordat wij een herenkapper hadden die geen kids onder 2 jaar knipte en zoon best bang voor hem was zelf de kids gaan knippen. Doe ik nog steeds. Normaal 4 kids en man anders zeker 60 tot 80 euro kwijt !!!!!! Nu doe ik het zelf. Nummer 2, 3, en nu wil ook nummer 4 het langer. Is kwestie van goed en netjes houden. Gaat prima. De oudste is 16 + en ikke gaan naar de kappersschool en zijn aantal keren per jaar (ongeveer 6 x per jaar) model/examen model en wordt het bij mij gesneden, kleur, high lights ed. Verder af en toe ook met de andere kids naar de clientenlessen. Soms gratis en soms 6 euro, ligt eraan wie er zit.
Voor de oudste erg makkelijk want is in zijn eigen school.
Ga eens informeren bij kapperschool. Scheelt een heleboel en meiden kunnen echt veel modellen gebruiken(liefst 16+ maar soms hebben zo ook kinderlessen) . En het is dan gratis. (behalve clienten lessen als ze voor de les geen model nodig hebben). Oudste was laatst heer kort als examen model. Zit echt super. Wij zijn kei tevreden ermee. Ik ben medio nov. proefwerk kleuren en snijden model geweest. Heel mooi, en nu eind jan. het examen. Weer kleuren en snijden. En allemaal gratis.
gr. Rymcke

mirreke

mirreke

20-01-2011 om 14:42

Ook zelfkapper

Vier kinderen, ik knip ze zelf. Dochter, nu 14, knipt nu haar eigen haar, wat ze niet kan zien doe ik.
Scheelt toch een boel geld. Ze hebben ook nog eens allevier een ander kapsel...
Mijn partner doet nu ook zijn eigen haar, met een tondeuze, en dan millimeteren. En als het nodig is knipt hij weer mijn haar.

Sofie-Anne

Sofie-Anne

21-01-2011 om 00:32

Duur

ben me rotgeschrokken, we gingen naar een kapper, en moesten afrekenen, zoon -13- heeft al een kort koppie maar was toch 27.50 kwijt en dochter van 10 lang haar 25 euro , niet normaal vond ik het.

Sofie-Anne

Sofie-Anne

21-01-2011 om 00:34

4mnd

oja, ik vergat nog iets, we gaan niet over de gebruikelijke 4 maanden, deze keer proberen we het wel te rekken

Rosase

Rosase

21-01-2011 om 14:42

Zeurkapper

Mijn dochter gaat ongeveer 2x per jaar. Meer vind ik niet nodig en ik vind vooral ook dat kapper knippen en niet zeuren moeten
Of netter gezegd, ik vind dat ze schromelijk overdrijft.

En zelfs al zou ze gelijk hebben (wat me sterk lijkt want zelfs mijn haar wordt niet iedere 3 maanden geknipt), dan nog ben jij degene die dat bepaalt.

Lou

Lou

21-01-2011 om 14:57

Eens per jaar

Dochter en ik, allebei met lang steil haar, gaan slechts eens per jaar naar de kapper. Vaker is in mijn ogen en voor ons haar niet nodig. Gelukkig geen zeurkapper hier.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.