Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hoe krijg ik vlekken van whiteboardstiften uit kleren? (wanhoopskreet)

De titel zegt het al: mijn kinders hebben alle drie vlekken van whiteboardstiften in hun kleren. Zijn die eruit te krijgen? Wat ik inmiddels geprobeerd heb: melk, Shout, Oxy, 70% alcohol en langdurig weken in biotex. Het is allemaal zelfs niet een kléin beetje minder geworden. Chloor is geen echte optie bij deze kleren en ossengal durf ik ook niet goed aan.
Wie heeft er nog een briljante tip voor me?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mirreke

mirreke

28-05-2009 om 19:42

Hg?

De drogist (kruidvat? maar ook de kleine zelfstandige) heeft van die kleine flesjes met gespecialiseerde vlekkenverwijderaar (het merk weet ik niet, is dat van HG?). Voor elke soort vlek een flesje. Ze hebben ook voor stift, dus als ze niet specifiek voor whiteboard stift hebben zou ik die proberen.
Ik heb niet zo lang geleden bij de Aldi een stift gekocht die zwarte merkstift van een tafelblad kan verwijderen. Zoiets kan je ook proberen...
En kun je anders niet van de strepen en vlekken met die zelfde merkstiften leuke bloemetjes tekenen of zo, alsof het hoort?
Heeft mijn dochter ook wel eens gedaan, van vieze zwarte ecolinevlekken op een nieuwe rode broek een interessant en modieus spattenpatroon gemaakt...

Genista

Genista

28-05-2009 om 20:07 Topicstarter

Mirreke en pandia

Mirreke, die laatste ga ik wel onthouden voor andere kleren waarbij het probleem zich voordoet. Bloemetjes of spannend patroon, dat moet wel lukken en het is een origineel idee. Ik heb ook wel eens met een per ongeluk gaatje een klein ajourversierinkje gemaakt Helaas is het bij uitgerekend deze kleren niet echt een optie. Stiftverwijderaar van HG, kan ik nog proberen.
Goed nathouden is gelukt Het staat allemaal nog steeds in de week. Ik ga het eens met andere beschikbare chemicaliën proberen, te beginnen met de ammonia. Enne... de vlekkenschaar had ik uitgevonden
(waarom, waarom, waarom in het allernieuwste shirt dat niet meer te koop is, in de amaliajurk... waarom niet gewoon in een effen shirt of broek *smoort diepe zucht*)

Genista

Genista

28-05-2009 om 20:30 Topicstarter

Terpentine!

Pandia krijgt een bos bloemen!!

Ossegalzeep?

mijn moeder krijgt de raarste vlekken uit kleren met ossegalzeep

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.