Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Marleen

Marleen

30-08-2009 om 21:38

Hoe eenvoudig (of het beste) een kamer in tweeën delen?

Hoi,
Eigenlijk wilden we graag een huis met een dichte keuken, maar ja, we hebben een nieuwbouwhuis en die maken ze tegenwoordig niet met dichte keuken. Maar keuken en kamer lopen in een u vorm, je komt eerst in de woonkeuken, links zit een dipe kast onder de trap die de keuken van de kamer scheidt, dan een smaller stuk kamer en dan de woonkamer (hoop dat dit te begrijpen is). Op zich zouden we de kamer en de keuken op dat smalle gedeelte kunnen scheiden, maar hoe? Vloer ligt er al in (hout), en daar zit wel een deur naar die trapkast. iemand ervaring? O ja, het gaat vooral om het geluid, vriendlief is allergisch voor gerammel met potten en pannen , dus als hij op de bank zit en ik pak de vaatwasser in ergert hij zich groen en geel. Tips welkom! O ja , hij kan er niks aan doen, is vaak geopereerd aan zijn oren, gevoelig punt!Groetjes, Marleen

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

30-08-2009 om 21:57

Koop/huur?

Is het koop of huur? Bij een koopwoning kun je er natuurlijk een serieuze scheidingswand inzetten. Mijn buren hebben bv. een glazen wand laten inbouwen met een schuifdeur. Persoonlijk vind ik het erg op een bankloket lijken, maar alla.
Verder zou ik het in andere maatregelen zoeken: geluiddemping. Dus zet je vriend op de bank met een koptelefoon op, hang dikke gordijnen op en gebruik andere geluiddempers. Of beter nog: laat hem zélf de vaatwasser inruimen!

Kaaskopje

Kaaskopje

30-08-2009 om 22:48

Hier ook zo'n probleem

We hebben een kamer met open keuken van 9 meter lang. Het zou qua indeling niet onmogelijk zijn om de keuken dicht te maken en ik denk dat ook in een huurhuis dat best te realiseren is. Een geraamte van hout, een stel gipsplaten ertegen aan, een deur erin en het geluid is al een stuk minder. Waar ik tegenaan loop is dat er dan geen verwarming in de keuken is, want we hebben heteluchtverwarming die in het huiskamergedeelte zit. Bovendien lijkt het mij jammer dat het doorzoneffect dan weg is en het uitzicht uit het keukenraam vanuit het kamerdeel dan weg is.
Bij ons is een ergernis dat de wasmachine best veel herrie maakt. Zolang hij het doet laat ik hem lekker staan, maar soms is het net of dat ding opstijgt als een vliegtuig. Manlief draait dan de volumeknop van de tv een paar decibel omhoog, dat ergert ons weer, kortom de wasmachine zorgt voor irritatie. Hetzelfde liedje eigenlijk als ik met de afwas bezig ben en de kraan opendraai. Een afscheiding dempt dat geluid toch een beetje.

Geen probleem hoor

Laat een timmerman komen en laat de boel bekijken.Laat serre-deuren maken. Je weet wel, van de houten deuren met glas erin die ze vroeger tussen 2 kamers vaak hadden. Die kan je zwevend laten maken, dus geen schade aan de vloer, ze lopen in een rails aan het plafond. De deuren hebben een ruimte nodig alwaar ze uitgeschoven kunnen 'staan' (dus als het open is) dat zou mooi achter de trapkast kunnen. Volgens mij is de deur in de trapkast het probleem niet, je kan de serre-deuren 'achter' de wand van de trapkast laten schuiven. Wij hebben ongeveer dezelfde indeling. Grote woonkamer, smaller stuk (waar de hal op uit komt) en na het smallere stuk de keuken en de woonkeuken en dat alles in 1. Hier hebben verschillende buren van die serre-deuren. Ze noemen ze ook wel erker-deuren. Wij hebben de deuren niet. Maar wij ergeren ons ook niet aan geluiden uit de keuken of de woonkeuken. Ik vindt het juist wel gezellig...zo'n gerammel hier en daar. Veel buren hebben de serre-deuren omdat ze de woonkeuken ook gebruiken als kinderspeelplek en daarom hebben ze voor die deuren gekozen.
Ik vindt het jammer. Onze kamer is erg lang. Ik vindt dat mooi en wil dat liever niet onderbroken hebben met een schuifdeur én wij hebben aan het smalle gedeelte onze onmisbare kast en die loopt door totin de keuken. Die zou dan weg moeten (of doormidden of opgeschoven) en dat zouden we ook jammer vinden.
groeten albana

Marie L

Marie L

31-08-2009 om 09:15

Wij hebben

in onze doorzonkamer tussen de open keuken en zitgedeelte een muurtje van systeemrails en gipsplaten gemaakt. Manlief en ik hebben beiden geen voorkeur voor een open keuken en het in dit huis zo makkelijk kunnen oplossen. Het is iets minder licht in onze kamer, dat wel... maar dat weegt niet op tegen het voordeel van een dichte keuken.

Ben benieuwd of je gaat verbouwen, Marleen.

reina

reina

31-08-2009 om 09:41

Met

Met Ytongblokken is het inderdaad niet veel werk, deur erin en mogelijk een raam om het licht dor te laten. Als het alleen om het grammel gaat zou ik diegene voortaan zelf stil de afwasmachine in- en uit laten ruimen. Ik vind een dichte keuken echter heerlijk! Wij konden destijds kiezen en na eerder een half-open keuken gehad te hebben koos ik voor dicht (wel hebben we glas in de deur en een raampje voor de lichtdoorval)en ik ben er nog altijd blij mee.

Ik vrees....

Dat een muur niet zomaar gaat helpen. Geluid wordt vooral door de vloer gedragen naar andre ruimtes. In moderne huizen worden muren om huizen van elkaar te scheiden op een speciale manier aangebracht om te voorkomen dat je de vaatwasser van de buren hoort.
Maar binnen dat huis heb je met een stapelmuurtje niet zomaar het geluid uit de andere ruimte geweerd.
Hier moet een specialist bijkomen dus. Iemand die weet of kan achterhalen hoe jullie huis gebouwd is en of een muurtje wel helpt, of welke voorzieningen er getroffen moeten worden om een muurtje te laten helpen. Een architect het liefst. Dat loopt meteen al in de papieren.
Maar misschien kun je het probleem wel anders oplossen. Kan de vaatwasser in een andere ruimte? Kan de tv in een andere ruimte?
Over de andere reacties: Het zou natuurlijk kunnen dat deze man een zeurpiet is. Daar zijn er beslist meer van dan van mannen met een ernstige geluid allergie.
Maar dat laatste komt voor helaas. Een rammelend pannetje klinkt dan niet als een rammelend pannetje, maar alsof iemand een priem in je oor steekt.
Er zijn er die van het dak springen van ellende.
Een muurtje is in die gevallen juist niet teveel gevraagd.
Groet,
Miriam Lavell

Roos Vicee

Roos Vicee

31-08-2009 om 13:35

Helpt wel iets!

Wij hebben anderhalf jaar geleden ook een wandje laten plaatsen. In ons geval was het in de keuken zelf tussen het kookgedeelte en het eetgedeelte. We hebben daarin een zwevende schuifdeur laten maken die over het algemeen gewoon openstaat. Maar als het gerammel van potten en pannen, het gezoem van de afzuigkap(!) of niet te vergeten het geluid dat 6 drukke personen in een huishouden produceren, even te veel wordt kan die deur dicht. Helemaal geluidsdicht is het natuurlijk nooit op die manier, maar het geluid is in elk geval een heel stuk gedemd! Ik kan bijv. rustig even bellen met iemand, of de tv kan rustig op z'n normale stand blijven staan als die deur dicht is.
Wij zijn er in elk geval reuze blij mee en vinden dat het toch heel wat scheelt tov de tijd zonder die deur.

De oplossing...

We hebben ook een open keuken. Gerammel in de keuken komt dagelijks voor, TV staat op nog geen 5 meter van de vaatwasser af. De oplossing voor ons is simpel. Samen die keuken in. We koken vaak samen en afruimen en spoelen doen we in principe ook altijd samen. Lekker TV kijken o.i.d. doen we als het gerammel in de keuken is afgelopen. Het basisprincipe is samen uit, samen thuis. Samenwerken en samen ontspannen. Dus mijn tip is: jaag je man weg bij de TV, hup die keuken in.

Ik moet er eerlijk waar niet aan denken om mijn keuken dicht te hebben. Als ik daar iets sta te doen wil ik 100 procent in huis zijn en niet als Assepoester weggepropt worden in een hok.

MaximeM

MaximeM

31-08-2009 om 17:28

Ideaal

Hoi,

Na eerst een huis te hebben gehad met een open keuken vind ik het juist heel prettig om nu een dichte keuken te hebben. Inderdaad is het minder gezellig maar alle zooi en zo staat lekker in de keuken (als je nog niet opgeruimd hebt) en zo dus uit het zicht. Verder mis ik de vette aanslag en etensluchten ook niet in de woonkamer.

Maxime

Marleen

Marleen

31-08-2009 om 21:10

Geen zeur en vraag over schuifdeur

Hoi,
Omdat hij niet tegen het gerammel kan ruimt hij 9 van de 10 keer zelf de vaatwasser uit, dus deze man is ok! Het was ook maar een voorbeeld, maar alle gerommel (dus even wat drinken pakken, geritsel met koekverpakkingen etc) tergen zijn gevoelige oren. En ik ben het zelf een beetje zat om steeds zo stil te oden! Helemaal geluidsdempend zal het niet worden, maar omdat het om 'kleine' geluiden gaat geeft dat niet denk ik. Nu is het ook zo dat we weining hebben hangen (schilderijen, gordijnen). Het is ene beetje minimalistisch ingericht zeg maar, maar daadoor wel meer geluid. Wat ytongblokken zijn weet ik niet, ik zoek het op, gasbeton ken ik wel. Die zwevende deuren klinken goed, als het er kamer en suiterig van wordt lijkt me dat ook best mooi. Maar ja, dan moet het open en dicht schuiven niet te irritant zijn! O ja, we hebben een koophuis, dus in die zin kunnen we onze gang gaan. Waar koop/bestel je zo'n schuifdeur, of laat je die maken? Heb weleens wat van een bedrijf gezien die ook in de Volkskrant reclame maken, maken ook grote wandkasten met schuifdeuren, was behoorlijk prijzig kan ik me herinneren,
groetjes, Marleen

Roos Vicee

Roos Vicee

01-09-2009 om 08:17

Aannemer

Wij hebben het laten meenemen in een grotere verbouwing die door een aannemer gedaan is. Deze heeft ook de deur bestelt. Was idd niet goedkoop, vooral niet omdat hij op maat gemaakt moest worden. Er zijn ook standaardmaten te koop, die zullen aanzienlijk goedkoper zijn denk ik.
Wat het geluid betreft, tja... je hoort de deur inderdaad open en dichtgaan. Maar wij hebben hem in principe altijd openstaan. Alleen als het nodig is gaat hij dicht. Dat is dan één hooguit 2 seconden even een soort van 'zoehoehoeffff' maar daarna niet meer. Je weet wanneer het begint en je weet wanneer het ophoudt. Ik kan me voorstellen dat een pak koekjes openmaken bijv. of een vaatwasser uitruimen veel iritanter is omdat het langer geritsel en of gerommel is waarvan je het begin en het eind niet helemaal kunt voorspellen

Geschuif valt wel mee

Hier hebben de buren die zo'n schuifdeur hebben 'm allemaal op maat laten maken. Of door een timmerman óf door een aannemer (meegenomen in b.v. verbouwing). Het geschuif van die deur valt wel mee. Ik denk dat dat ook een kwestie van goed oliën is. Bij 1 buurvrouw spelen de kinderen vaak in het keukengedeelte en dan zit buurvrouw in het zitgedeelte. Als ik achterom kom (b.v. om dochter te halen) kom ik binnen in het keukengedeelte. Als buurvrouw dan door de (al dichte) deur wipt om even te praten of wat af te spreken doet ze de schuifdeur niet helemaal open, alleen een stukje waar je net door kan, dan hoor ik eigenlijk niks. We zijn daar ook wel eens op bezoek, zowel overdag als 's avonds. Je hoort alleen wat als de deur 'klikt' zeg maar dicht klikt of (helemaal) open klikt, maar dat is niet meer dan een gewone deur die dicht gaat. Voor heen en weer geloop hóeft ie niet helemaal open, je piept er zo door een kleine opening doorheen. Een gewone deur doe je toch ook niet tot de muur aan toe open als je erdoor loopt?
O en onder de deur zitten van die strippen om het totaan de vloer te laten aansluiten (tochtstrippen heet dat geloof ik?), die hoor je lichtelijk schuiven/vegen.
groeten albana

Marleen (prijs schuifdeuren)

Dat bedrijf dat in de Volkskrant adverteert is vermoedelijk Cabinet, en dat is behoorlijk prijzig inderdaad. Lundia heeft ook schuifdeuren op maat, en in Amstelveen zit een bedrijf Mayer. Die zijn wat redelijker geprijsd.

Ook bouwmarkten verkopen systemen maar dan moet je zelf meten (en dat luistert nauw), voor het installeren kun je geloof ik wel een klussenservice inhuren. Maar Google eens op schuifdeuren, er gaat een wereld voor je open (en desgewenst weer dicht)

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.