Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Het geheim van zelf lekker naan-brood maken: wat doe ik fout?

Gisteren heb ik voor het eerst zelf geprobeerd naan-brood te bakken in de oven. Maar het was geen doorslaand succes. Ik had ze niet dun genoeg uitgerold en ik proefde nog veel gist en weinig India. Wat is het geheim van lekker naan-brood?

Ik had trouwens het volgende recept gebruikt:

Naan-brood

Ingrediënten voor 6 stuks:
1 el basterdsuiker
1 el gedroogde gist
ca. 60 gr boter of margarine, gesmolten
1 el zout
225 gr bloem
2 el fijngesneden koriander

Voorbereiding:
Suiker, gist en 1 1/2 dl lauwwarm water mengen en 10 min. laten staan. Bloem in kom doen, gistmengsel, 1 el boter en zout toevoegen en met de hand tot een soepel deeg kneden(eventueel extra water toevoegen). Deeg op warme plaats afgedekt ca. 1 uur laten rijzen. Grill voorverwarmen op hoogste stand.

Bereidingswijze:
Deeg nogmaals doorkneden en in 6 stukken verdelen. Elk stuk uitrollen tot een ovale lap van 1 cm. dik en met boter bestrijken. Naan op bakplaat dicht onder grill 7-10 min. bakken. Regelmatig keren en met boter bestrijken. Laatste keer beide kanten met koriander bestrooien. Warm serveren

Wat doe ik fout?

Chris

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tirza G.

Tirza G.

16-05-2010 om 13:32

Mmmm

Wat je fout doet, weet ik niet, maar ik vind het veel gist en weinig koriander. Ik zou in elk geval de koriander gedeeltelijk door het deeg mengen en ook niet aarzelen om er een knofje aan toe te voegen. Een eetlepel gist is toch wel een gram of 6-7? Mij lijkt 3-4 gram zat op deze hoeveelheid bloem. Of nog wel minder.

Tirza

ChrisH

ChrisH

16-05-2010 om 13:49 Topicstarter

Tirza, klopt

Ik had zo'n zakje gedroogde gist gebruikt van 7 gram. Dat is in principe gelijk aan een eetlepel.

Het leek mij ook vrij veel, en het deeg was ook behoorlijk gerezen. Aan de onderkant had het al bijna een broodstructuur toen ik de bal uit de kom haalde. Ik zal in ieder geval de volgende keer een geperst teentje knoflook door het deeg doen en ook de koriander er al door kneden.

Chris

Veel varianten

Geen idee wat je fout doet, maar als ik google op naanbrood krijg ik de meest wilde varianten: met gist/zonder gist, met yoghurt, met koriander+knoflook of juist zonder kruiden, gebakken in koekenpan (!) of oven. Dat wordt dus uitproberen.....

http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/bijgerechten/naanbrood-met-knoflook-en-koriander-21085.html

http://www.smulweb.nl/1072722/koken/recept/Naan-brood

http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/broodgerechten/naanbrood-15848.html

http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=8958

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.