Huis, Tuin en Keuken
IngridT
12-01-2010 om 17:07
Hellup! sini, of andere franssprekenden...
ik kreeg van de kaasboer een schattig gratis frans kaasje mee. Moest op.
Nu kan ik hem natuurlijk gewoon opsmikkelen, maar er staat op 'fromage pour tartif', dus het is kaas om iets speciaals mee te doen. Maar wat?? Ik kan het niet vinden op google vertalen of zo. Maar ik wil het natuurlijk wel weten!...Wwat moet ik met dit kaasje?? (voor de nieuwsgierigen onder jullie het is rond en wit en plat. oogt als geitekaas of zo. ik heb het fiolie er nog niet afgehaald en nog niet geproefd of geroken. Ik kan natuurlijk terug naar de kaasboer als we er echt niet uitkomen....)
Mien*
12-01-2010 om 17:31
Is het niet tartife?
(niet dat ik dan weet wat het is, maar dit voelt wat logischer) (nou ja, wat moet je nou met zo´n reactie )
Katrien
12-01-2010 om 18:07
Tartiflette
Volgens mij gaat het om tartiflette, dat is een gratin van aardappelen en kaas en misschien nog wat ingredienten. Als je googelt vind je waarschijnlijk heel wat recepten.
Katrien
IngridT
12-01-2010 om 19:31
Oooohh! jammie!
Een afkorting! LOL! Dat had ik niet bedacht. En wat een service, gelijk een recept erbij!
Nou, ik weet al wat we gaan eten morgen!!
Dank!!!!
Ingrid
IngridT
12-01-2010 om 19:39
Hihi...karin
ik heb zo'n vermoeden dat Sini via haar mobiel een receptje heeft gezocht en hier gepost heeft
Ingrid (die van mij kan niet eens foto's maken hahaha!)
Rembrand
13-01-2010 om 09:03
Stinkkaas.
Het smaakt heerlijk ( vind ik ) maar het stinkt gruwelijk. Tartiflette heb ik in de Haute Savoie gegeten en het is inderdaad echt smullen.
M.
Triple
13-01-2010 om 15:36
Heerlijk!
Deze zomer 2x in een restaurant in de Savoie gegeten waar ze salade serveerden met Reblochon beignets. Fantastisch! Helaas heb ik er geen recept van. 't is ook niet echt een slank januari gerecht...
IngridT
14-01-2010 om 15:37
Nou, hij staat klaar hoor!
Het ziet er heerlijk uit met 2 van die halve kazen bovenop. Ik ben benieuwd vanavond. Het ruikt nu al lekker! (dat waren de spekjes en uien...)
Ingrid (en hoezo kaloriebom? Als je er alleen maar groene salade bij eet?Ik vind het wel meevallen. Als je trouwens zoals ik de kaas gratis krijgt past ie ook prima in een consuminderreceptendraadje trouwens...)
IngridT
14-01-2010 om 20:56
Jammiejammie
het was verrukkelijk! Deze houden we erin. Het was er ook echt weer voor vandaag, zo rozig van de ijsbaan, en dan zo'n dampende aardappelschotel met wijn, room, spekjes, uien en kaas....
Het zag er ook lollig uit met die 2 halve kazen erbovenop. Heb na 20 minuten de leeggelopen kaaskorsten van de aardappels afgeplukt zodat het overal nog even kon bruinen. Dochter van 8 heeft die heerlijk opgesmikkeld (ik heb even geproefd. Grappig hoor, krokante franse-kaaskorst met niks er meer in. Maar wel lekker...)
Ingrid