Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

appie

appie

28-01-2009 om 17:10

Heeft iemand inwonende ouders

Mijn moeder is vorig jaar overleden en mijn vader, begin 60, is nu alleen en eenzaam. Wij denken eraan om hem te vragen bij ons te komen wonen. We zijn op zoek naar een nieuwe woning en dan kunnen we dus iets groters zoeken waar genoeg plaats is voor iedereen. Mijn vader is een byzonder vriendelijke gemakkeijke man dus dat zal zeker geen problemen geven, het lijkt me zelfs wel heerlijk voor de kinderen, een extra iemand om aandacht van te krijgen in huis! Hij is trouwens absoluut niet hulpbehoevend ofzoiets. Heeft iemand van jullie ervaring met deze situatie?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jessica O

Jessica O

28-01-2009 om 20:01

Niet inwonend

maar naastwonend.

Mijn ouders zijn nog samen, maar ze wonen naast ons. Als er eens wat is dan ben ik er snel genoeg, andersom ook, als er eens wat is met zoonlief dan zijn mijn ouders er vaak om wat op te vangen als ik moet werken oid.
Ik zie het hier in het dorp meer, dat de ouder(s) naast wonen. Je hebt je eigen plekje, maar je kunt makkelijk genoeg even bij elkaar zijn. En als je samen wilt eten, prima, maar als het niet uitkomt dan niet.

Jessica

appie

appie

28-01-2009 om 21:31

Heb ik idd ook al aan gedacht

Maar dat is zoeken hoor! Maar je kunt het ernaast huis idd weer vekopen als je je eigen weg weer gaat. Maar ik heb door jou nu wel een briljant idee: zelf een blok van twee laten bouwen.

tonny

tonny

28-01-2009 om 23:09

Kangaroe-woning?

Ik heb weleens iets gelezen over een soort 'kangaroe-woning' - een gezinswoning en een eenpersoonswoning, aaneengekoppeld. Dat lijkt me een mooi concept.

tonny

m@

m@

28-01-2009 om 23:53

Kangaroe

Mijn ouders hadden destijds een hoekwoning met praktijkruimte. De hebben ze verkocht aan een echtpaar met 1 kind en hun (schoonmoeder), om te gaan kangaroeen. De praktijk is voor de moeder verbouwd tot huiskamer, slaapkamer, douche, klein keukentje, etc. Was van binnenuit en van buitenaf te bereiken. Erg handig. Heeft toch iedereen zijn eigen domein en privacy.

En wat wil hij?

voordat je zowiezo echte plannen maakt....wat wil hij? heb je het al met hem besproken?
ik ken wel situaties waarbij ouders in woonden. 1 stel (zus van mijn vriendin) heeft een boerderij opgedeeld in 2 gedeeltes, zoals een kangeroewoning. ouders hebben alles ook voor zichzelf. met een tussendeur ertussen. die wonen al jaren zo 'samen' vader is ondertussen overleden en moeder is behoorlijk achteruit gegaan. ze is verward, kan niet écht alleen zijn (loopt dan weg enzo), is de tijd kwijt (dus is soms midden in de nacht aan het ronddolen ook in hun huis...) etc. etc. verder weet ik dat ze het nu als erg belastend ervaren omdat moeder naar de dokter moet, moet prikken voor trombose (wekelijks) en naar de specialist. en ze hebben natuurlijk ook nog een eigen gezin.....de zussen/broers van hun springen dus ook regelmatig in. die nemen 'taken' zoals doktersbezoek enzo over. ook passen ze wel eens 'op' op hun moeder zodat het stel waar ze bij in woont eens een dagje/weekendje weg kan. deze moeder wil ook niks anders, geen dagopvang enzo. dat hebben ze allemaal wel geprobeerd, maar liep op niks uit. hun moeder wil eigenlijk alleen maar thuis zijn.
verder heeft mijn oma bij mijn oom en tante ingewoond. ook op een gedeelde boerderij (wel nieuwbouw). even zien oma had keuken, slaapkamer, bijkeuken, woonkamer én logeerkamer. ook een tussendeur. als mijn oma bij mijn oom en tante kwam (koffiedrinken b.v. of de krant brengen) klopte ze eerst aan.....maar mijn oma was meer een type dat vooral niemand tot 'overlast' wil zijn. mijn oma werd alleen wel érg oud.....dat had niemand voorzien. (werd 94) ze werd blind en had problemen met eten (door iets met slokdarm ben vergeten wat). ondertussen was mijn tante op een leeftijd dat het ook allemaal niet zo vlot meer liep (was ook in de 70) en ook mijn oom (haar man) begon te sukkelen (knieproblemen). door die eet/slikproblemen was een maaltijd een erg tijdrovend iets....en de rest van de familie woonde té ver weg om eventuele dagelijkse taken over te nemen van tante. oma is dus uiteindelijk nog een jaar ofzo in een verpleegtehuis geweest. wat tante vreselijk vondt omdat oma door de blindheid daar ook de weg niet meer kende/leerde, dus ook niet meer mobiel was.
maar al met al heeft oma zo'n 30 jaar tot volle tevredenheid van iedereen bij tante ingewoond......
maar dat zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden.
als je vader nu 60 is, moet je er rekening mee houden dat hij op den duur minder mobiel, gezellig (b.v. door dementie/verwardheid) en aardig zal zijn. kunnen jullie dat ook aan? hebben jullie daar eventuele hulp bij van andere familieleden? en houd er rekening mee dat je je w.s. érg verantwoordelijk voor hem gaat voelen. mijn tante b.v. heeft het er erg moeilijk mee gehad dat ze mijn oma in een verpleeghuis 'moest' stoppen....(zo is het natuurlijk niet, maar zo voelde zij dat)en ging zelfs toen nog 2 maal daags op bezoek.
groeten albana

drakenmeisje

drakenmeisje

29-01-2009 om 11:16

Ook wel over gedacht

Wij zitten met het onpraktische nadeel dat wij een koophuis hebben en de ouders een huurhuis. Een heel kangoeroehuis kopen kunnen we niet betalen maar nu weer gaan huren willen wij niet. Een link.
http://www.usp-mc.nl/grafieken/woon/woonsignalen/juni%202005.pdf
Belangrijkste punt hieruit is, wat je doet als de bewoner(s) van de "buidel" overlijdt/overlijden. Dan zit je met een half bewoond huis, wat doe je daarmee.
Maar google eens op kangoeroewoning en onderzoek dan vind je al veel informatie. Volgens de ene komt het verschijnsel uit Australie en volgens de ander uit Zweden en volgens de derde si het in nog ene ander land uitgevonden, wel grappig.

appie

appie

29-01-2009 om 13:48

Ik heb het hem nog niet gevraagd

Ik wil er eerst zelf heel goed over nagedacht hebben. Vandaar ook mijn vraag hier. Via mijn tante heb ik gehoord dat hij ons niet tot last wil zijn. Maar het lijkt mij juist gezellig. Ik heb het er wel met mijn man over gehad en die is helemaal voor. Mijn vader is nu absoluut nog niet oud, maar als hij dat wel is zou ik hem liever in de buurt hebben. Kangoeroe-wonen klinkt zo voor oude mensen, maarja die tijd zal natuurlijk ook komen.

mem

mem

29-01-2009 om 14:09

Wonen jullie nu bij elkaar in de buurt?

en waar willen jullie heen verhuizen? Is dat in de buurt van waar je vader woont? Als hij bij jullie gaat kangaroeen raakt hij dan zijn vrienden kwijt? Heeft hij altijd op 1 plek gewoont en moet hij daar dan weg? Dat zijn ook vragen om rekening mee te houden.

amk

amk

29-01-2009 om 23:53

Nieuwe relatie

en wat doe je als je vader een nieuwe relatie aan gaat. 60 is nog helemaal niet zo oud. Een nieuwe relatie komt op deze leeftijd echt nog regelmatig voor.

groet,
Angela

Amk

dat kwam ook bij mij op, ja. Mijn moeder bijvoorbeeld, is 73 en heeft sinds 2 jaar weer een vriend... Nou is zij ook niet toe aan inwonen, ze is nog zeer actief en sportief (danst 1 a 2 keer in de week, tennist 1 a 2 keer, past op de kleinkinderen). Ik denk dat het serieus iets is waar Appie rekening mee moet houden...

groetjes,
Jons

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.