Huis, Tuin en Keuken
cakey
03-02-2011 om 07:31
Glucose?
ik zag van de week een receptvoor honeycomb, wat me heel lekker leek, maar er moet glucose in. Wie weet waar ik dat spul kan halen? Alvast bedankt,
Cakey
amk
03-02-2011 om 09:51
Druivesuiker
glucose is druivensuiker, dat zal het zoeken een stuk makkelijker maken.
Veel reformwinkels verkopen het.
cakey
04-02-2011 om 09:03
Dank je
Ik was al bij een drogist geweest en die zei dat ik het zelf kon maken maar volgens mij bedoelde ze suikersiroop en dat is toch niet hetzelfde?
Cakey
Puck
04-02-2011 om 15:13
Het eerste dat bij me opkwam
Het eerste dat ik dacht was ook suikerstroop en niet druivensuiker. Buitenlands recept zeker? Misschien kun je uit de beschrijving opmaken of het een vloeibaar of een vast bestanddeel is?
dirksmama
05-02-2011 om 15:18
Stroop
Als je honeycomb wilt maken dan heb je een regelrechte mislukkig als je druivensuiker neemt!
Je moet iets stroopachtigs hebben. Het beste gaan het met 'golden syrup' uit Engeland, dan krijgt het ook het honingblonde kleurtje en het typerende smaakje, maar met lichte keukenstroop kom je ook een heel eind. In Engelstalige recepten bedoelen ze soms met 'glucose' ook glucosestroop of maisstroop. Met die laatste vind ik niet dat je echt lekkere honeycomb krijgt. Lichte honing kan trouwens ook, met honing heb je wat minder azijn nodig, omdat er al wat zuur in zit voor de bubbeltjes.
cakey
05-02-2011 om 19:57
Golden syrup?
hmm golden syrup heb ik wel in huis en ja het is een buitenlands recept, ik zag het in masterchef australia. Ik zal voor de zekerheid de aflevering nog eens terug kijken, het leek poeder wat hij erbij gooide en daarna bakpoeder en man wat een effect, het rees letterlijk de pan uit. Het zag er echt geweldig uit.Ik ga het volgend week eens proberen en als het goed is gelukt(of niet) laat ik nog ff weten.
Cakey
dirksmama
05-02-2011 om 22:24
Dubbelkoolzuur soda (bicarb)
In principe lukt het al met suiker, stroop en bicard.
Verhoudingen als ik het me goed herinner: 10 el witte suiker, 1 el golden syrup, suiker laten smelten in stroop (niet roeren, anders krijg je borstplaat), van het vuur, 1 tl bicarb eroverheen strooien en meteen storten op ingevet oppervlak, in stukken breken als het hard maar nog wel warm is.
Lijkt op een goocheltrucje.
cakey
10-02-2011 om 09:44
Dirksmama
dubbelkoolzuur soda? kun je me vertellen waar ik dat kan halen?
Cakey
Temet
10-02-2011 om 09:57
Cakey
Overal, zou ik bijna zeggen, maar da's niet helemaal waar. In elk geval in de gemiddelde toko. Drogisten hebben het mogelijk ook, het het ook wel sodiumbocarbonaat/bicarbonate of soda of natriumbicarbonaat (de juiste Nederlandse naam)
Groeten,
Temet
Hibiscus
10-02-2011 om 21:46
Net gezien
op de BBC bij Baking made easy. In Nederland kun je volgens mij geen IPlayer krijgen anders kon je het daar ook even bekijken. Ze maakte het met golden syrup en het zag er inderdaad spectaculair uit. Grappig, ik had er nooit van gehoord, las het hier en zag het daarna op tv.
80 gr boter zachtjes laten smelten met 160 gr suiker en 80 gr golden syrup. Als de suiker gesmolten is, 5 minuten flink laten koken en dan die 2 tl bicarb erbij. op een plaat gieten en laten afkoelen.
Ben benieuwd hoe het wordt,
Hibiscus
cakey
15-02-2011 om 15:52
Hibiscus
als het goed is heb die aflevering afgelopen zaterdag opgenomen. Er er liggen nog drie eerdere afleveringen te wachten. het is moeilijk te voorspellen wanneer ik tijd heb om het uit te gaan proberen maar ik zal het zeker even laten weten.
Cakey (die nu gaat kijken hoe de kaneelrolletjes zijn geworden)